lauantai 1. joulukuuta 2012

01 Piparkakkuset muffinssit

Pikkujouluihin, joulun aloitukseen tai vaikkapa 60v kermuihin pitää saada jotain herkuteltavaa. Nämä piparimuffinsit on nopeita tehdä, eikä uuninkaan vieressä tarvitse tunti tolkulla kytätä. Koristelun voi tehdä tilanteen ja mielihalujensa mukaan - hyvä hyvä.


PIPARIMUFFINSSIT 12kpl

150g margariinia
1,5dl fariinisokeria
3rkl siirappia
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1-2tl piparkakkumaustetta
(1tl kardemummaa halutessasi vähän enemmän särmää makuun)
1,5dl maitoa

Ota kaikki tarvittavat ainekset esille [silloin mikään ei unohdu niin herkästi leipomisen timmellyksessä]. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja piparimauste (sekä kardemumma) hyvin keskenään (haarukalla on hyvä sekoittaa jauhoja, niin eivät paakkuunnu).

Vispaa isossa kulhossa margariini ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää seokseen siirappi voimakkaasti vatkaten, ja sitten munat yksi kerrallaan, aina välissä hyvin vatkaten. [jos taikinasta meinaa tulla "rakeista", eli rasva erottuu siitä, niin lisää jo munia vatkatessa taikinaan vähän jauhoja, ja taikina "silottuu".] Sekoittele lopuksi taikinaan jauhot ja maito, vuorotella niitä pienissä erissä taikinaan lisäillen. Tässä vaiheessa taikinaa ei tarvitse enää kauheasti vatkata, riittää kun sekoittaa hyvin.

Jaa taikina paperisiinmuffinssi vuokiin. Vuuat pysyvät paremmin mallissaan, jos käytät paistamisessa muffinssipeltiä/silikonia. Paista muffinsseja 200C, 12-15min, kunnes ne on kauniin vaaleanruskeita.

Anna jäähtyä, ja kuoruta haluamallasi tavalla.

Minä lupasin mennä tätini kälyn 60v. kermuihin keittiöhenkilökunnaksi, ja vein nämä muffinssit viemisinä juhliin. Ja koska sankaritar kuulemma täyttää aina 36vuotta, niin tein taikinan kolminkertaisena ja vein muffinssejakin 36kpl.

[Kerrottuani yllä olevan ohjeen kolmella, korvasin yhden fariinisokeri desin tavallisella kidesokerilla, ja voimakasta piparkakkumaustetta laitoin vain 4tl. Siksi tuossa yllä olevassa ohjeessa on tuommoinen epämääräinen määre piparimausteen kohda.]

Ja nämä muffinsit kuorrutin sulatetulla tummalla suklaalla ja koristelin sulatetulla vaniljanmakuisella punaisella suklaalla. Juhlan kunniaksi lisäksi vielä vähän kiiltoa pintaan [kuumailmapuhaltimella] :)


Vaikea oli päättää tontun,
onneksi yhdistelmä sai tolkun.
Ei tarvinnut valita pelkkää muffinsia,
kun seassa maistuu paljon piparia!
Suklaalla kun kaiken vielä luttaa,
niin kylläpä herkkuhammasta jo kolottaa.


*23. yötä jouluun*

5 kommenttia:

  1. Tulipa niistä kivan näköisiä ja tuo kuorrute sopii täydellisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorrute oli kyllä ihan parasta :) Toi piparkakkumauste on aika voimakasta, ja laitoin sitä mun makuun liikaa. Siksi olenkin tähän ohjeeseen korjannut määrää. Mutta muuten nää on kyllä ihan hauskoja joulumuffinsseja.

      Poista
    2. Ja taidanpa tehdä seuraavan erän tuon kardemumman kanssa, ja jos tekis valkosuklaa kuorrutuksen, niin valkosuklaa palat voisi sopia myös muffinsseihin ;)

      Poista
  2. nämä menee nyt heti testattavaksi, koristus muuttuu vaan prinsessatyyliin, kyseessä kolmevuotis syntymäpäivä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, prinsessa muffinsseja, kuulostaa söpöiltä! :)

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)