torstai 6. joulukuuta 2012

06 Kuusivalot

Tänään on itsenäisyyspäivä, ja saa katsoa maailmaa tyystin sinivalkoisin lasein, olla ylpeä niin maailman parhaasta suklaasta, kuin terävimmistä saksista, take way-kahvimukin kannesta, näppäristä lukoista, hampaita säästävästä purkasta, ilahduttavista vihaisista linnuista ja esim. tekstareista. Olemme siis ilahduttaneet koko maailmaa kaikella tarpeellisella, hyvä me!

Itsenäisyyspäivänä sytytetään kaksi kynttilää joka ikkunalle. Mutta minä kun en ole itsenäisyyspäivänä kotona, niin parempi etten sytytä...


Mutta hain Suomen naapurimaan kaupasta parit kuusivalot. Kiiltävän valkoiset kuuset oli vähän turhan kova kontrasti ei-modernille-kodilleni, ja niinpä aloin tuunata valoja.


Sinistä, mustaa ja vähän valkoista kehiin, niin kuusista tulee tumman harmaat. Tai sitten ei. Maalaaminen otti niin paljon aikaa, että palasin takaisin ensimmäiseen suunnitelmaan spraymaalata valot. Suojasin valosarjan sähköjohtoa maalarinteipillä, hiippailin salaiseen maalauspaikkaani, suojasin lattiat sanomalehdellä ja maalasin kuusivalot hopeisen harmaalla spraymaalilla. Annoin kuivua yön yli, ja sprayasin kuusien yläosat vielä lumispraylla, mitä saa useimmista askartelukaupoista.

Nyt valot ovat kuivumassa salaisessa maalauspaikassa, ja kamera jäi eiliseen kyläpaikkaan, joten valmiista valoista paikallaan kuvia sitten vasta huomenna :)


Kuulkaa kuustemme kuiskintaa,
lumisen tienoon huiskintaa.
Olkaamme onnellisia siitä,
mihinkä ymmärrys ei aina riitä.
Mutta menneitä polvia kiitä,
- he uhmasivat niitä,
jotta saamme olla meitä,
ja kulkea itsenäisen Suomen teitä.


*18. yötä jouluun*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)