lauantai 15. joulukuuta 2012

15 Joulu askarteluja

Sain veljen lapset, poika 10v sekä tyttö 7v yökylään, ja pyysin myös pikkupikkusiskot mukaan askartelemaan. Päivä aloitettiin lounaalla, notta jaksettiin ryhtyä hommiin! Alan ymmärtää miksi äitini on aina niin iloinen kun me lapset käymme hänen luonaan syömässä - pussillinen The Simpson's makarooneja (500g) ja iso pannullinen jauhelihakastiketta hävisi hetkessä lautasilta :) Ja kahvien sekä pipareiden jälkeen me sitten alettiin!


Ekana koristeltiin joulukranssit, mitkä voi laittaa oveen taikka ikkunaan. Kukin sai valita haluamansa pohjan, kieputtaa siihen haluamansa nauhan ja somistaa kranssia haluamillaan koristeilla ja kiinnittää ne kuumaliimalla. Olin oikein yllättynyt kuinka hyvin muksut osasivat ihan itse sommitella, suunnitella ja tehdä. Joihinkin juttuihin kysyivät mielipidettäni että kannattaako laittaa vai ei, ja nuorimmaisen ohjeilla kieputin apuna ison ruusukkeen kranssiin, mutta muuten ihan itse kyllä kaiken tekivät! Ja hei, on se onni että täti/siskolla on kaiken muun lisäksi kolme kuumaliimapistoolia :)

Näin valtavan hienoja niistä sitten tuli!!

Tyttö 13v.n tekemä "juhlava kranssi" (minusta ihan huiput värivalinnat - erilaista joulua!)

Tyttö (kohta) 12v.n tekemä "kaunis kranssi" (tuon sydämenkin tyttö keksi itse tehdä rautalangasta ja punaisista helmistä - minusta ihan mahtavaa!)

Poika 10v.n tekemä "rauhallinen kranssi" (huomaa sydänten kimalleliimakoristelut - ovat kuulemma miesten tyylin tehty, ja vaati huomattavaa pohdintaa.)

Tyttö 7v.n tekemä "jouluinen kranssi", minkä värit kamera valitettavasti kylmentää. (Minusta todella kauniisti sommiteltu kokonaisuus.)

Ja kranssien lisäksi tehtiin me muutakin. Tai siis lapset teki :)  Mekällä kun aika livahti ruuanlaittajana, tiskaajana, roudarina, askarteluohjaajana, siivoajana, logistikkona, rauhanturvaajana, kaukosäädinvastaavana ja kuvaajana, noin niin ku ainakin ;) 


Mutta niitä muita juttuja, nämä mukelot tykkää neulahuovuttaa, niin tehtiin sitten styroksikartioista kuusia ja tonttu. Lisäksi Tiimarista löytyi tuommoiset hauskat massapallo-lumiukko askartelusetit. (Yhdessä setissä kahden lumiukon tarvikkeet, ja hyvät selkeät ohjeet, mitä lapsi pystyy ihan itsekkin pitkälti seuraamaan.) Haettiin myös päivällä aijemmin vaari/iskälle kuusi, ja veljenpoika nappasi siltä reissulta tuon oksan pätkän minulle kuuseksi, minkä hän haluisi koristella itse :)

Takana poika11v.n koristelema kuusi, kera kimallekuumaliimalla tuunatun latvatähden, metallilangalla koristelluin olkitähdin, valkosella maalilla ja hileillä koristelluin kävyin sekä paljetti nauhoin. Myös muutama pieni piparkakkumuottikoriste ja kimalle pallo pääsivät kuusta kaunistamaan.
Edessä Tyttö (kohta) 12v.n huovuttama kartiotonttu hiippalakin kulkusineen, ja hänen tekemät lumiukot.

Edessä tyttö 7v.n tekemät lumiukot ja pieni huovutettu luminen kuusi, missä joulun kunniaksi vielä itsetehtyä koristenauhaa (hopealanka+välihelmet). Takana poika 10v.n huovuttama iso luminen kuusi, ja tyttö 13v.n vihreällä huovalla tekemä kartiokuusi.

Eikö ookkin kaikki ihan hirmuhienoja!!!!


Päivä oli niin kiva, että pikkupikkusiskotkin päättivät jäädä yökylään. Iltapalaksi vedeltiin iso kasa texmex-herkkuja, ja nyt kuuluu jokaisen neljän peiton alta tasainen tuhina 

Onpas tänään ollut vilskettä ja vilinää,
kuulunut naurua, intoa sekä kilinää.
Tarvittiin siiheen palloja, hileitä, nauhoja,
kartioita, helmiä sekä kransseja.
Vaan valtavan hieno on lopputulos,
ei meinaa saada tonttu sanaa ulos!
Sillä hämmennys on niin suuri;
vaik on väki vielä nuori,
paitsi toki tuo tätimuori,
niin tosta noin vaan ne kaiken teki,
ja valtavan hianoa syntyi heti!


*9. yötä jouluun*

5 kommenttia:

 1. Mielettömän hienoja koristeita. Aivan superupean päivän olet järjestänyt lapsille.

  Mä olen vähän kateellinen, kun mulle ei ollut kutsua ;) To-pe aikana olen taantunut 8v tasolle, joten olisin sopinut porukkaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja eiköstä vain, mä oon vieläkin hämmentynyt noiden mukeloiden taidosta ja vielä enemmän innosta tehdä kaikkea - 4tuntia askarreltiin tauotta, eikä nuo meitinkään mukelot mitään maailman rauhallisimpia yksilöitä ole :D
   Ja siis sut ois kutsuttu toki muuten, jos oisin vaan tiennyt taantumuksestasi, ja jos mulla ois yhtään isompi askartelupöytä :)

   Poista
  2. Ja vain poika 10v on kanssani hereillä, tytöt vielä nukkuu - tais olla raskas päivä eilen :) Jospa sitä sitten pullataikinan tekoon!

   Poista
 2. Noi kranssit ovat kyllä aivan upeat! Sanoinkin isoille likoille, että nuo ovat niin hienot, että voivat sitten aikuisina käyttää niitä omissa kodeissaankin.

  Ja nyt jo on vähän ikävä pullaa, onneks on muita herkkuja dogibägissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mä vielä pari syön sitten niitä pullia, noin niin ku sun puolesta? :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)