torstai 20. joulukuuta 2012

20 Lumihiutaleita


Lumihiutaleiden leikkaamisessa on jotain meditatiivista, ja ainakin minä siitä kosolti paljon pidän. Opin vuosia sitten leikkaamaan lumihiutaleita, ja niissä on vain yksi sääntö;
mitä enemmän leikkaa, niin sitä pitsisempiä niistä tulee.

Tässäpä ohjeet kuusisakaraisen lumihiutaleen taitteluun ja leikkaamiseen. Minä käytin 9cm x 9cm kokoisia neliöitä, ja ihan vaan siksi että niitä saa A4:sta leikattua kuusi :)

Taittele neliö puoliksi, ja merkkaa suorakaiteen keskikohta, 2/4 taite, taitoksella.
(1.taite kuvassa alareunassa)

Taita vasen alakulma yläreunaan, kuvitellun 3/4 taitteen kohdalle.

Taita myös oikea alakulma yläreunaan, kuvitellun 1/4 taitteen kohdalle.

Taita saatu leveä kolmio vielä reunat vastakkain. Tee taitokset tarkasti, niin lumihiutale on helpompi leikata. Leikkaa kolmion yläreuna suoraksi tai kaarevaksi, taitteiden mukaan. Leikkaa lumihiutaleet haluamallasi tavalla, alla olevassa kuvassa muutama esimerkki [saat kuvan isommaksi klikkaamalla.] Leikkele hiutaleita haluamasi määrä, avaa taitokset varovasti ja laita lumihiutaleet prässääntymään paksun kirjan väliin. Kiinnitä hiutaleet ikkunaan haluamallasi tavalla, minä käytin pienen pienen palan sinitarraa :)


Taittaa, kääntää, vääntää,
leikkaa, klipsii ja säätä.
Niin jo tulee tosi tosi hianoja,
pitsisiä sekä oikein kauniita,
lumihiutaleita on monenmoista,
vaan ei yhtään samanlaista.


*4. yötä jouluun*

2 kommenttia:

 1. :O

  En ole koskaan tajunnut leikata noita noin!
  Mahtavaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tihihii :) Taittelu tuossa ehkäpä eniten vie aikaa, mä ainakin yritän taitella tarkkaan, että tulisi sitten valmiista hiutaleista symmetrisiä. Mutta sitten kun pääsee vauhtiin, niin nuo syntyy tosi nopeaan. Muutamalla, ehkä suunnilleen neljällä eri tavalla leikkelin noita, ja silti kaikista tuli ihan erilaisia. Hassua.

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)