sunnuntai 9. joulukuuta 2012

09 Tähtikranssi

Joulussa voi olla niin monta väriä. Tästä kranssista tulee mieleen pohjoisen kelot, piparkakut, hillat ja tähdet.


Tein kranssin Tiimariin valmiiseen kranssipohjaan, mihinkä kieputin ensin ympärille rautalankaa, missä oli somisteena pieniä "piparisia" sydämiä ja ruskeita puuhelmiä. Varastoista löytyi myös erilaisia marjasomisteita, ja niistä valitsin oranssin ja ruskeansävyiset "tertut".


Sommittelin marjatertut kranssin alaosaan, keskelle, pujotellen ne kranssin punosten väliin. Nostin kranssin aina välillä pystyyn sommitellessani, koska kranssi tulee oveen, niin sitä kannattaa katsella aina välillä myös siinä kulmassa miltä se sitten näyttää ripustettuna. Marjakoristeet vielä varmistin paikalleen kuumaliimalla. Pelkkien marjojen kanssa kranssi näytti vielä keskeneräiseltä, ja siihen piti laittaa lisäksi tähtiä.


Tiimarista löytyi pieniä tähtikoristeita, mistä poistin takana olleet kiinnitys tarrat ja kiinnitin tähdet kranssiin kuumaliimalla. Tähtien keltaisuutta peitin "maalaamalla" ne ruskealla kimalleliimalla, ja lopuksi vielä korostin tähtiä "star dust" kimalleliimalla.

Kranssin keskelle ripustin hopealangalla tähtipiparkakkumuoteista ja kristalleista tehdyn koristeen. Pienempi tähtimuotti on Airamin rikki menneestä Pipari-valosarjasta ja isompi Pentikin tähti piparimuotti-sarjasta. Kristallit kirkkaita ja ruskeita Swarovskeja.


Kiva on tuo pyöreä muoto,
lienee sekin Saksasta tuotu.
Kun lisää marjoja, värejä, tähtiä 
rautalankaa sekä kristalleja,
sommittelee ja värkkää,
ne mieleisekseen järkkää - 
homma sujuu kuin tanssi,
ja tulee siitä sitten ovikranssi!


*15. yötä jouluun*

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Saakura, keksin juurikin yhden hyvän loppusoinnun, tai siis tonttu sano, enää täytyy vaan tehä siihen poustaus ja muu runo :D

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)