tiistai 4. joulukuuta 2012

04 Rautalankakoristeet

Rautalankaa on monen väristä, paksusta ja vahvustakin. Minä vääntelin n. 1mm paksusesta rautalangasta, kirkkaista ja joulun punaisista swarovskeista sekä hopea langasta pieniä ripustettavia koruja parvekkeen sypressiin. Kristallit kun kimaltelevat niin kauniisti valoissa.


Vääntelin neljä erilaista sydäntä, kieputuksissa käytin apuna nokkapihtejä. Kristallit pujottelin hopealankaan, ja kiinnitin langan sydämiin. Alhaalla näkyvät roikkuvat kristalli "killuttimet" tein pelkästään kristalleista ja hopealangasta. Pujotin ensimmäisen helmen keskelle pitkää hopealankaa, taitoin langat yhteen ja pujotin seuraavan helmen molempiin lankoihin yhtäaikaa. Näin ensimmäinen helmi pysyi pujottelun stopparina. Laitoin kaikkiin "killuttimiin" isot pisaranmalliset kristallit punaisten ja kirkkaiden kristallien lisäksi.

Koristeet kipaisin illan pakkasessa puuhun roikkumaan, kun en päiväänkään malttanut odottaa, ja näpit jäässä räpsäsin kuvan tännekin näytille. Tehtävä; etsi vihreydestä kimaltelevat joulukoristeet :)


Taas on kieli keskellä suuta,
ei aikaa katsella kuuta.
esille kaivetaan rautalankaa,
ja varotaan ettei se sormia hankaa.
Lisätään kristalleja, punaisia,
kirkkaita ja niin kimaltavia.
Koristeita voi tehdä monenlaista,
mutta tontun varoitus muista -
älä rautalankaa pakkasella maista!


*20. yötä jouluun*

6 kommenttia:

 1. Kaunista!
  Onko tuo kiva runokin itsesi tekemä?
  Kiitos Kuopio vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tihihihiii, runot ovat tontun loruja ;) Ja ollos hyvä! Ravintola OS on tosiaan ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka, ja sijottuipa se tänä vuonna Suomen parhaiden ravintoloiden listallekin. Ja tosiaan Kuopijossa on monia ihania kahviloita, mutta Houkutus on minun ehdoton suosikki tarjontansa suhteen ;)) Jos vaikka herkutteluhetken kerkiää tekemään kaupungilla liikkumisen ohella.

   Poista
 2. Kai nyt vähän kokeilit tuota rautalankaa, ei kai nyt siihen kiinni jää *yllyti yllyti*
  Kivat on koristeet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin kerroin AUlle tänään siitä, kuinka meillä ei ollut lapsina huulipunaa, mutta kynsilakkaa oli... Sen verran sattu huuliin se lakan poistaminen, etten ole tuntenut suuria tarpeita rautalankaa nuolaista. En ainakaan vielä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, tonttu on vähän tommonen, erilainen "nuori" ;)))

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)