SUKLAAKIRSIKAT
n.200g coctailkirsikoita (ei löytynyt varrellisia)
n. 1dl tomusokeria
200g taloussuklaata
1rkl oivariinia
0,5dl kuohukermaa.
Siivilöi kirsikat sokeriliemestään, ja kippaa ne leivinpaperilla suojatulle tarjottimelle. Ripottele päälle tomusokeria viemään kirsikoista kosteutta. Voit myös pyöritellä kirsikoita tomusokerissa, että ne on kauttaaltaan sokeroitu - suklaa tarttuu niihin sitten paremmin.
Laita mikron kestävään kulhoon suklaa palasteltuna, oivariini ja kerma. Kuumenna mikrossa 1-2min, välillä sekoitellen. Sekoita suklaamassasta tasaista. Dippaa kirsikat siihen yksitellen, grillitikkua apuna käyttäen. Voit välillä kuumentaa seosta uudestaan, jos se kerkiää kovastikkin jähmettyä. Laita suklaaseen dipattu kirsikka pieneen karkkivuokaan, ja valmiit kirsikkakarkit jääkaappiin jähmettymään. Suklaapinta ei kovetu, vaan se jää kinuskisen pehmeäksi. Säilytä jääkaapissa, ja nauti hyvässä seurassa :)
Kirsikoita ja suklaatia,
sen täytyy olla herkkua!
Josko noita kävis salaa maistaa,
tuskin tuo niiden määrää muistaa...
Ai niitä kolkytkolme onkin,
kyl se huomaa jos mä ronkin.
Sitä vaan tässä vielä mietin,
että miksi tuota suklaata pitikin
noin kauheasti olla?
Pakkohan ne loput oli nuolla,
ja taas kasvoi vatsamakkara tuolla.
*2. yötä jouluun*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)