tiistai 18. joulukuuta 2012

18 Tonttuilua

Äiskä tosiaan pötköttelee kirurgian osastolla toipiloiden vatsaansa, ja potien ihan hermeettistä jouluressiä; kotona karmiva kaaos, siivouksen piti alkaa maantaina ja joulun laiton, niin jo menee ihmisen aika hukkaan maatessa.

Niinpä me siskon kanssa kiillotettiin sädekehät ja kasseissa siivoustököttejä sekä pakastepitsaa hiippailtiin itsemme äidille. Toisten nurkkia on muuten hidas siivota. Omassa kodissa on aina tietty järjestys miten edetä, ja tietää mitä on viimeksi tullut siivottua jne, mutta toisen kodissa on vain edettävä ekasta nurkasta vikaan, ja pyyhittävä kaikki mitä siihen välille osuu. Lisäki äitimme on päätä lyhempi kuin me, todellinen hukkapätkä :), niin korkealta löytyi lisää siivottavaa.

Mutta niin tuli jynssättyä kylppäri, keittiö ja parvekekkiin, imuroitua koko koti, pyykättyä kaikki pesukoneen kestävä ja cillit bang puhdisti loput. Hiippailimme kellarista joulukoristelaatikot ja käsittämättömällä logiikalla löysimme myös joulukuusen valot :D Kasasimme kuusen (äiti on vihdoin myöntänyt olevansa hirmuallerginen kuuselle, ja antanut periksi perinteistä), koristelimme sen ja koko kodin.


Maailmalta kotiutuneet koristeet

Kantakodissa on muuten hauskoja joulukoristeita, niitä mitä siellä on aina ollut, ja mitä siellä aina kuuluu olla. Niitä mekin tohkeissamme ripustimme oikeille paikoille. Liki 10tuntia siinä meni, mutta vihdoin sai tontut valmista jälkeä. Ja tonttujahan ne oli, kun niitä oli kaksi liki samannäköistä, ja ne oli loppupeleissä ihan punasia...

Vuosien aikana lisääntyvät tuikkutalot ja tontut

Veikan ensimmäisenä jouluna taloon saapunut tonttu, mikä on tuonut joulun tullessaan jo 38vuotta.

Mummun aikoja sitten tekemät ikkunatontut.

Jynssäystä, hinkkausta, tamppausta,
raivausta, siivousta ja joulutusta.
Hikihän siinä hommassa tuli
posketkin ihan punasena oli.
Mutta iloista taisi silti olla touhu,
ainakin hykerryttävää oli likkojen nauru.


*6. yötä jouluun*

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanat tontut olitte! Toivottavasti äiti on päässyt kotiin nauttimaan joulusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kepposka! Juu, äiti pääsi "jo" perjantaina kotiin. Tai olisivat nuo jo torstaina pois päästäneet, mutta kun tulehdusarvo oli vielä niin korkea ja äiti selvästikkin vielä kipeä, niin soitin sinne ja pyysin että tuo sai vielä yhden vuorokauden lisää lääkettä - toiset meistä kun pelkää kirurkeja, ja toiset ei :)

   Ja äiti tietenkin liikuttui ihan hirmusti, kun meidän touhuilut selvisi :) Joten oli kyllä mainio lahja se ♥

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö! Veikan tonttukin niin kirkkaana siinä hymyilee :) Ja mummun tontuista olisi vaikea arvata, että ne on ei-käsityöihmisen käsin tekemät. Tärkeitä juttuja nuo tommotteet joulun aarteet ♥

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)