sunnuntai 23. joulukuuta 2012

23 Tämän vuoden joulu ♥

Tämän vuoden joulu tuli vähän varkain. Vaikka olen tehnyt vaikkasta mitä, niin pitihän minun vielä monta juttua tekemän. Mutta niin vain kävi, että uudet pipariverhot paistuvat vasta ensi vuonna, samoin viimevuoden ensimmäinen piparitalo on jäämässä ainokaiseksi, ja piti minun tekemän siitä samasta piparitaikinasta puuhun uusia lintujakin, mutta jäi sitten nekin toiseen kertaan. Iso osa suunnitelluista joulukoristeista jäi ripustamatta, ja mustikkahilloke keittämättä.

Mutta ei sen niin väliä :) Äiskä on onnesta soikeena, kun siivosimme ja joulutimme hänen kodin. Kälyn selkä on vähän parempi, ja huomenna pöytään kannetaan niin kinkku kuin kalkkunakin. Kaikkea löytyy, ja kaikkea on.

Huomenna kuunnellaan joulurauha äidillä kahveja siemaillen, siitä sitten haudoille viemään kynttilät ja veikkaloisille nauttimaan ihanasta joulusta kera siskoloisten ja äidin.

Tiettekö mitä? Minä olen aina ollut joulut töissä tai sairaana, ja ensimmäistä kertaa varmaan viiteentoista vuoteen minäkin saan pakata pyjaman matkaan, ja lähteä rakkaitteni kanssa nauttimaan joulusta. Voi mua hirmuonnellista ♥ Tänään minun kotiin laskeutui joulurauha.Ja kappas vaan, se on täällä,
ja on sillä pyhätamineet päällä.
Puuttuu siitä jotain uutta,
vaan tarvinneeko tuota.
Perinteitä on monen monta,
on kynttilää, valoa ja paljon lunta.
Tonttuilut alkaa olla tonttuiltu,
ja lorut multa loruiltu.
Toivottavasti teitä joitain hauskuutin,
hämmästytin ja nauratin.
Ilolla joulua vastaan ottaa Haltiakummi,
tuo nuori likka, ei mikään mummi.
Huomenna se romppeet mukaan pakkaa,
ja kassit, peitot, lahjat autoonsa nakkaa.
Lähtee luokse sukulaisten,
niiden onnellisten ja rakkaiden ♥


*1. yö jouluun*


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos samoin maailman paras Kepposka! :)

   Poista
 2. Menen heti pakkaamaan hammasharjan ja pyjaman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäköhän mä vielä unohdan... :D Mä meen tästä paketoimaan lahjoja, pakkaamaan ne, tyynyn, pyjaman ja hammasharjan. Jopa ripsarin saatan napata mukaan. Kohta nähään siukku, ja sitten onkin jo joulu!! ♥

   Poista
 3. Ihanaa joulua kera pyjaman:)
  En minäkään ehtinyt kaikkea tehdä mitä suunnittelin,ensi jouluna sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, joulu tulee onneksi joka vuosi! :) Ja kiitos Nanna toivotuksista, uskon tästä joulusta tulevan oikein ihanan. Samoin myös sinulle ihanaa joulua!

   Poista
 4. Oih! Miten ihana idea tuo seinään maalattu puu jossa on jouluvalot ja linnunpönttö! Ihan kolahti, taidan matkia ja tehdä sentapaisen kotiini.Sulta löytyy kivoja ideoita. Hyvää Inspiroivaa Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pami, minäkin tykkään kovasta tuosta puusta! :)

   Puun aikanaan lyijykynällä seinään piirsin, maalasin, ja sitten seinämaalilla korjasin liian leveät oksat ja ruman "juurakon" pois. Halusin oksien päistä selkeät, ja niinpä laitoin jokaisen oksan päähän pätkän maalarinteippiä, suorien päiden maalaamiseksi. Puuhun tosiaan olen vielä naputellut nipun nauloja erilaisten valosarjojen kiinnittämiseksi, ja ideoita siihen keksii aina milloin mitäkin ilmeen muuttamiseksi. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt valita vaaleampi ruskeansävy puun maaliksi, niin kuin aluksi meinasin, mutta maalikaupan myyjän mielestä sitä oli hankala sävyttää. Mikä näin jälkeenpäin ajateltuna oli aikasta hassu juttu :D

   Mutta tykkään kovasti tuosta makkarin seinään maalaamastani "tähtitytöstä", minkä harmaa on minun silmälleni sopivampi sävy kuin tuo ihan tummaruskea, joten kannattaa miettiä maalin sävy tarkkaan, jos ja kun itsellesi puun maalaat. Ja minun puussani on käytetty valojen ja varjojen luomiseksi vedellä ohennettua Tikkurilan Taika Helmiäismaalia, kultaa, kun taas makkarin "tähtitytössä" käytin Tikkurilan Taika hopeaa. Valo tekee noille Taika-maaleille kivan efektin, ja niistä tykkään kovin.

   Ja kun en löytänyt mieleistäni linnunpönttö-valaisinta, niin tein sen sitten itse tammisesta hyllylevystä. Eikös olekin aikasta hieno :) Kevään myötä puuhun taitaa kasvaa lehdet takaisin (niistä näkee kuvia aijemmista jutuistani), ja taidanpa kehitellä jotain muutakin vielä puun iloksi ;)

   Oikein hyvää, innostavaa ja innostavaa Uutta Vuotta sinullekin!

   Poista
 5. Tuo maalattu puu hurmaa minut aina yhä uudelleen ja uudelleen. Hyvää alkanutta uutta vuotta sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sasu, oikein hyvää, käsityörikasta ja rakasta uutta vuotta sinullekin.

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)