sunnuntai 8. joulukuuta 2013

08. Metsämökkejä, taloja ja jouluistamista


Kivan viikonlopun kiva sunnuntai oli riisipuuroa, pipareita, kantaperhettä, suklaita, kynttilöitä ja jouluistamista. Ai että miten mukavata! Äitini, veikkaloiset ja siskoloinen tulivat kylään ja vähän jouluistamaan kanssani, niin sillä olin kiireellä laittanut jo nyt joulua valmiiksi - rehellisesti sanottuna, minusta on hykerryttävää, kun muutkin ihailevat jouluista kotiani :) Mutta niin, siitä jouluistamisesta, yölliset piparkakkutalkoot tuli päätökseen aamuyön pikkutunneilla, ja nyt on kaikenlaista pipariprojektia valmisteilla. Mutta ekana valmiiksi tuli talot.




Ison talon tein veljen lapsille. Kyllä se vaan on vieläkin kovin jännittävää tuo piparkakkutalojen kasaaminen. Se kuuma, sula sokeri saa ainakin minussa aikaan ylimääräisiä tykytyksiä, ja hirmuinen pohtiminen, että mitenkä päin mitkäkin palat kiinnittää, ettei polta sormiaan ja että kuitenkin saa rakennelmat pysymään kasassa. Täytyy kyllä sanoa, että ihailen suunnattomasti teitä kaikkia, jotka teette niitä upeita, hienoja ja monimutkaisia, sekä vimpan päälle koristeltuja piparkakkurakennelmia. Mekälle tällainen perustalokin meinaa olla melko haastava :) Mutta valmista siitä tuli, ja kasassa se onneksi pysyi.

Ison talon lisäksi tein kaksi pienempää mökkiä itselleni. Lapset auttoivat mökkejen koristelussa, mutta tuubeissa myytävät sokerikuorrutteet on melko haasteellisia käyttää, niin näistä pikkumökeistä tuli silläkin melko simppelisti koristetut. Toisaalta, tämä tätikin totesi, ettei kannata niihin kauheasti koristelukarkkeja uhrata, kun nämä mökit pääsivät ikkunalaudalleni tonttukylään asutettavaksi, joten mielestäni oli parempi lasten herkutella ne koristelukarkit ihan vaan omiin suihinsa.


Tämmöisiä metsämökkejä niistä sitten tuli, mielestäni ihan söpöisiä tonttulaisten taloja :)



Olipas kiva ja mukava päivä,
kun sisarukset oli kylässä käyvä.
tarjolla oli herkkua monen monta,
vaan ei puuroa laktoositonta -
se kun kattilaan päätti palaa,
ja viskattiin pois salaa.
Mutta onneksi oli pipareita,
taloja, mökkejä ja kitaroita :)


* 16. yötä jouluun *

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Anselmi! :) Tämä oli nyt toinen kerta, kun tein itse piparkakkutaloja, joten vieläkin on aikasta paljon jännitystä ilmassa, mutta onneksi on myös sitä onnistumistakin :))

      Poista
  2. Iso talo on todella kaunis! Samoin tuo talvimetsä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Ryhdyin ison mökin koristelemiseen ja kokoamiseen viime yönä kahdelta - inspiraatio oli yllättävänkin luova, ajankohdan huomioiden :D Tosin aikasta monta koristetta siinä kyllä joutui koemaistamaan... Ja pakko myöntää, mutta nuo kuvat ei kyllä anna oikeata kuvaa tuosta kuusikosta, mutta kun tuon kivisen ikkunalaudan alla on niin ruma patteri, niin en saanut sitten rykästyä kunnon kuvaa tuosta ikkunalaudan joulumaasta :) Mutta tykkään kyllä kovasti noista viime vuonna ikeasta ostamistani ja tuunailemistani kuusikkovaloista. Niissä on tosi vähän valoa (tuunaillessani menin siitä mistä aita oli matalin, ja en suojannut valoja spraymaalatessani, ja siksi osa valoista on maalautunut himmeämmiksi :D), mutta ei se haittaa, koska tuossa ikkunalaudalla ollessa valojen ei mielestäni tarvitsekaan mitenkään prameilla, saatika sitten häikiä. Mutta niin juu, nuo IKEAn halppis kuusivalot on kyllä mielestäni ollut ihan hirmuhyvä hankinta, niiden lomassa tonttulaisten on hyvä seikkailla :)

    VastaaPoista
  4. Vau, noin suorat seinät ja saumat! Ja nättejä vielä! Mää en oo valmistuubeja ostanu kun kerran ja todennu, että helpompi ja mukavampi lasten (ja ittenikin) tursotella minigrip-pussilla…ja saa sävytkin just sellasiks kun haluaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulle tuo piparimökkien kasaaminen on kyllä niiiiiin traumaattista tuon kuuman sokerin takia, että en itse edes huomannut seinien taikka saumojen olevan suoria :D Ja täytyy kyllä sanoa, että oon vähän pettynyt noihin tuubikuorrutteisiin, ne on ihan liian jämäkkiä ja hankalia käyttää... Täytyy itsekin tehdä loput koristelut minigrip-kuorrutteilla :)

      Poista
  5. No kertakaikkiaan, vau! Ihanaa, että sulla on energiaa vääntää moisia :) Ja kivaa tunnelmointia <3 Mä vähän mietiskelin noita rakkaimpia joulukoristeita. En ihan osannut virallisesti päätyä mihinkään, mutta yksiä esittelin tämän päiväisessä luukussani. Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini :) Ja tämä blogimaailma on niin kiva, kun tänne voi esittää olevansa reipas ja jaksava ;)) Niistä 14tunnin unista ei tartte tänne kertoa mitään... Tääpä menee heti kuikuilemaan tämän päivän luukkua! :)

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)