sunnuntai 22. joulukuuta 2013

22. Palleroita ja raakaa peliä


Tänään oli ohjelmassa lisää jouluherkkujen tehtailua, cake popseja ja raakasuklaita. Molempiin sattui olemaan tarpeita kaapissa, toiset piti saada kulumaan, ja toisia oli kova halu kokeilla, siinäpä se.


CAKE POP'S, ELI PIPARIPALLEROT (50kpl 15g palleroita, tai 70kpl 10g palleroita)

300g Marianne täytekeksejä
200g piparkakkuja
200g maustamatonta tuorejuustoa
(1-2tl vanilja-uutetta)

Murskaa keksit hienoksi tehosekoittemalla, tai suljetussa minigrip-pussissa kaulimen avulla painellen ja rullaillen. Laita keksimurut isoon kulhoon, lisää sekaan tuorejuusto (sekä vanilja-uute) ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta tasakokoisia palleroita käsin. Itse tein tällä kertaa tavoistani poiketen vähän isompia, 15g painavia, 2-3cm halkaisijaltaan olevia palloja. Laita pallerot leivinpaperilla suojatulle tarjottimelle, ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin tunniksi (tai vaikka seuraavaan päivään).

Kuorrute;
400g valkosuklaata
50g punaisia candymelts-nappeja
pieni ripaus suolaa
(50g tummaasuklaata)

Sulata valkosuklaa ja punaiset candymeltsit vesihauteessa, kuumuuden kestävässä astiassa. Kun sulatat suklaat vesihauteessa, etkä mikrossa, niin kuorrutesuklaata on helpompi jatkossa notkistaa uudestaan vesihauteen päällä, jos kuorrute kerkiää välissä jämähtämään.

(palleroita kuorruttaessa katselin Yle Areenasta kaikkia väliin jääneitä ohjelmia :) 


Laita pallerot yksi kerrallaan haarukan päälle, ja valuta lusikalla kuorrutetta kauttaaltaan palleron päälle. Heiluttele palleroa varovasti haarukassa, niin saat ylimääräiset kuorrutteet valutettua pois, takaisin kuorrute astiaan. Laita kuorrutetut pallerot takaisin suojatulle tarjottimelle. Sulata lopuksi vähän tummaa suklaata, ja heiluttele sitä haarukan avulla ohuina soiroina palleroiden päälle koristeeksi. Laita kuorrutetut pallerot jääkaappiin jähmettymään, pakkaa kauniisti, ja säilytä jääkaapissa.

Tein myös elämäni ensimmäistä kertaa raakasuklaata. Näin helpon oloisen ohjeen Heidin On The Go-blogissa, ja siitä päätin kokeilla omaa versiota. Tuolta Heidin blogista löytyy muitakin kivoja ohjeita, sekä hyvää elämää - kannattaa klikata tutustumaan, jollet ole aijemmin käynyt :)


RAAKASUKLAA (n.20kpl jääpalan kokoisia suklaita)

1 1/2dl raakakaakaovoita
2rkl kookosöljyä
3-4rkl kotimaista hunajaa
1dl raakakaakaojauhetta
1tl Maca-jauhetta
Ripaus suolaa

Sulata kuumuuden kestävässä kulhossa, vesihauteen päällä, raakakaakaovoi, kookosöljy sekä hunaja tasaiseksi "öljyksi". Ota kulho pois vesihauteen päältä, ja sekoittelee sekaan muut ainekset, raakakaakaojauhe, maca ja pieni ripaus suolaa. Mausta mielesi mukaan;

1. Makuvaihtoehto;
1dl pekanpähkinöitä
1dl kuivattuja karpaloita
1/2tl piparkakkumaustetta
1/2tl kanelia
1tl vanilja-uutetta
Päälle; ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa rouheaksi tahnaksi, lisää sulaan suklaamassaan, ja sekoittele hyvin. Kaada maustettu suklaamassa pieniin muotteihin, tai suorakaiteen malliseen astiaan, ripsase päälle ihan pikkiriikkisesti hyvää suolaa, ja laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Irrottele suklaat muoteista tai palastele isompi yhtenäinen suklaalaatta suupaloiksi, pakkaa kauniisti ja säilytä kylmässä.

2. Makuvaihtoehto;
1,5dl kuivattuja karpaloita
n. 1/2tl chilihiutaleita
ripaus rouhittua mustapippuria
Päälle; ripaus suolaa, kaakaonibsejä

Lisää sulaan suklaamassaan kuivatut karpalot, rouhitut tai huhmareella hienonnetut chilihiutaleet sekä muutama rouhasu mustapippuria. Mausteita kannattaa lisätä suklaamassaan varovasti, maistaa välissä, ja tarvittaessa lisätä sitten lisää "kuumuutta" mausteista, tai jättää siihen, oman suutuntuman mukaan. Kaada maustettu suklaamassa pieniin muotteihin, tai suorakaiteen malliseen astiaan, ripsase päälle ihan pikkiriikkisesti hyvää suolaa ja ripottele koristeeksi sekä suutuntumaksi muutama kaakonibsi. Laita suklaat jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Irrottele suklaat muoteista tai palastele isompi yhtenäinen suklaalaatta suupaloiksi, pakkaa kauniisti ja säilytä kylmässä.




Tänään syntyi palleroita,
suklaisia herkkuloita.
Lisäksi piti paljon sulatella,
mittailla ja sekoitella.
Jännän jutun hoksas tämä tonttu,
mikä ei ole maistamisen suhteen kranttu,
mutta nuo raakasuklaat hypetetyt,
monesti taustoiltaan terveystetyt,
maistuvat lienee siksi niin monelle,
kun tuoksuvatkin ne ihan viinalle! ;)


* 2. yötä jouluun *

2 kommenttia:

  1. Oih, niistähän tuli lahjapaketteja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuu :) Ja ettei jänskättäisi siukku, niin voin kertoa, että näistä paketeista ei yksikään ole sulle, mutta saatat saada maistaa jossain kohteista :))

      Eiks tullut vähintäänkin "erikoisen" värisiä palleroita? En tiiä kyllä, onneksi ne ei livenä ihan noin erikoisilta näytä, tuo kamera jotain kiukuttelee edelleenkin. Mutta kun ei ollut tarpeeksi valkosuklaata TAI candymeltsejä, niin piti jälleen soveltaa ;)

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)