sunnuntai 1. joulukuuta 2013

01. Koreat kalenterit


Ostin pikkupikkusiskoilta joulukalentereita heidän harrastustaan kannattamaan, mutta mielestäni ne kalenterit ei ollut kauhean kivan näköisiä eteenpäin annettaviksi. Kerta kyseessä oli melko hepposet pahvikalenterit, niin päätin kokeilla pientä tuunailua.


Näistä lähdettiin.


Ja näihin päädyttiin. Suojasin kalentereiden reunat maalarinteipillä, ja sivelin pensselillä niihin peittävää valkoista askartelumaalia. Kertaalleen maalattuani pinnan, avasin luukkujen avattavat reunat askarteluveitsellä. Maalasin kalenterit vielä pariin kertaan valkoisella maalilla, annoin maalin aina hetken välissä kuivuakin. Poistin teipit, ja totesin teipin repivän kalenterin heppoista pahvipintaa. Siispä jatkosuunnitelman paikka. Mutta ensin stanssasin BigShotilla Compact Alphabet, Vegas-stanssilla ison läjän numeroita erilaisista pinkeistä, vaaleanpunaisista ja violeteista koristepapereista. Painelin numerot kiinni kuivuneeseen maaliin ja levitin runsaasti Glossy-lakkaa niiden päälle neliöiksi korostamaan kalenterimaisuutta. Annoin kuivua hyvin ja teippasin vielä kaksipuoleisella teipillä kauniin nauhan koristamaan kalenterin reunaa. Näihin kalentereihin ei sen enempiä koristuksia mahtunutkaan, mutta mielestäni ihan sievät näistä tuli näinkin :)


No nyt ollaan sitten siellä joulukuussa,
eikä kait missään muussa, 
olekaan niin tarkkaa,
mitata päiviä ja aikaa.
Näkyykö noissa kalentereissa parannusta,
vai oliko lienee vain yöllistä tuunausta,
 - mutta menihän tuo toki kokeilusta,
ja on niissä lapsille pinkitystä!
(höh, kaikenlaista hapatusta...)


* 23. yötä jouluun * 

2 kommenttia:

 1. Jaahas, siis kalentereitaki voi siis tuunata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea näemmä voi :)

   Tosin kalentereissa kannattaa tarkistaa, että luukut vielä aukeaa tuunauksen jälkeen... Ja että jos leikkelee itse numerot, niin ykkösiä ja kakkosia kuluu yllättävän monta :D
   Katselin kyllä Tiimarin alekoreista semmotteita selvästikkin joulukalenteriin tarkoitettua numerotarroja, mutta enpä sitten tohtinut ottaa matkaani, kun kuvittelin äkkiäkin nuo numerot leikkaavani, mutta toisin kävi. Noh mutta, musta noista tuli kyllä noin kivemmat, ja saipahan itse valita numeroiden värit.

   Näin viime tai toissa jouluna samanlailla tuunatun kalenterin, mikä oli maalattu liitutaulumaalilla, ja numerot kirjoitettu liidulla, sekin oli ihan hauska :)

   Toisaalta, itse saattaisin tehdä kunnon ison kalenterin, mikä otettaisiin joka joulu esille, ja sillä vaalittaisiin perinteitä, joulu kun on niin ihanan perinteikästä aikaa.

   Mutta tällainen (pika)tuunailu kyllä onnistuu, jos plakkarissa on jo olemassa oleva halppis kalenteri, minkä ulkonäkö ei _ihan_ miellytä silmää - antaa mennä vaan! :))

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)