tiistai 17. joulukuuta 2013

17. Lumihiutaleita oksilla


Tämä joulukalenterini 17.luukku aukeaa myös facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterin 17. luukkuna. Tervetuloa kuikuilemaan, myös sitä kautta tänne löytäville silmäpareille :) Toivottavasti löydätte muutakin mielekästä kuikuiltavaa täältä blogistani.

Tein aijemmin maalailemieni oksien koristeiksi lumihiutaleita. Tällaisia koristeita voi tehdä mistä tahansa kuvioista, on ne sitten kartongista leikattuja tähtiä, sydämiä, palloja tai mitä vaan silmää miellyttää. Näitä on kait tehty joka päiväkodissakin omenin ja sydämin ;)

Itse olen kosolti ihastunut tähän Sizzix Framelits Snowflakes #2 (658622) leima- ja stanssisettiin, missä on leimoja ja stansseja neljälle eri kokoiselle lumihiutaleelle. Satuin olemaan hököllä, kun nämä ihanuudet tuli loppukesästä myyntiin Sinelliin, sen jälkeen en olekaan näitä valitettavasti nähnyt myynnissä missään, mutta siksi tuossa nyt tuo koko nimi ja tuotekoodi, jos joku haluaa näitä etsiskellä esim. ulkomaisista nettikaupoista.

Näihin koristeisiin tarvitset;
- 5 tai 6 samanlaista kartonkikuviota
- sukkapuikon ja viivottimen, tai nuutausvälineet
- paperiliimaa
- kimalleliimaa
- lankaa ja neulan ripustamiseen

Itse leimasin aluksi lumihiutale-leimalla Brilliance Starlite Black-musteella valkoiselle helmiäiskartongille viisi keskikokoista lumihiutaletta, ja annoin hetken kuivua. Leikkasin leimatut kuviot Big Shotilla keskikokoista lumihiutalestanssia apuna käyttäen. Näin.Nuuttasin, eli vedin taitoksen sukkapuikolla, viivotinta tukena käyttäen, lumihiutaleen keskelle, noin. Taitoin hiutaleet kahtia, oikeat puolet vastakkain, näin.Levitin liimaa kullekin hiutaleen puolikkaalle, suojapaperia välissä apuna käyttäen, noin, ja liimasin kaksi puolikasta yhteen, näin.Viimeiseen lumihiutaleeseen levitin liimaa molempiin puolikkaisiin, ihan kokonaan, noin, ja kiinnitin sen lumihiutaleiden väliin. Korjailin lumihiutaleita vähän paremmin kohdilleen, ja annoin liiman kuivua.
Työnsin neulalla ja ompelulangasta ripustuslangan lumihiutaleelle, noin.Ja lopuksi vielä töpöttelin kimalleliimaa lumihiutaleen sakaroihin kauttaaltaan, noin, ja annoin sen kuivua. Valmis.

Tein näitä keskikokoisia lumihiutalekoristeita viisi, ja isompia kaksi. Noihin isompiin laitoin kuusi lumihiutaleaihiota, ne kun olivat sen verran kookkaampia. Sen näkee sitten tehdessä, että mikä määrä on hyvä.


Hankalia ovat kuvata, mutta ripustin nämä tosiaan roikkumaan maalattuihin pähkinäpuunoksiin, makkarin ikkunalaudelle. Oikein nättejä ovat, sanon mä :)Kappas vaan, sanoo tämä tonttu,
ei ois pitänyt olla niin kranttu.
Hyväthän niistä oksista tuli,
ja vaikka ulkona lumi suli,
niin nuo hiutaleet koristavat,
ja joulua siinä odottavat.
Minustakin ne ovat somat,
ei pehmeät vaan melko kovat,
tekijänsä oloiset,
jotenkin kimaltavat ja iloiset.


* 7. yötä jouluun *


P.S. Facebookin Käsityötblogit-ryhmän aijemmat ja tulevat joulukalenterin luukut löydät seuraavista blogeista;

8 kommenttia:

 1. Näitä hiutaleita oli varsin mukava tehdä ja niistä tuli kauniita. Omani ovat vielä viimeistelyä vaille. Kohta alkaa jännittämään, että ehtivätkö vielä täksi jouluksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli kyllä tosi mukava tehdä, varsinkin yhdessä :) Mä onneksi ripustin jo omani, niin ei ole enää tuota riskiä täksi jouluksi ehtimisestä, mutta nyt mua _melkein_ alkoi jännittämään sun lumihiutaleiden puolesta ;)))

   Poista
 2. Kauniita hiutaleita, ja selkeät ohjeet!

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita hiutaleita. Pitääkin kokeilla jossain vaiheessa, ehkäpä ensi vuonna sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Apris :) Kyllähän nämä ovat semmosta melko yksinkertaista, lähes "päiväkotiaskartelua", mutta voihan sitä välillä tehdä semmotteitakin omaksi ja muidenkin iloksi. Näitä saa tosiaan melko ripeästi tehtailtua, joten jos ei ihan tälle joululle malta enää tehdä, niin ainakin ens joululle nämä valmistuvat ripeästikin :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)