keskiviikko 11. joulukuuta 2013

11. Kynttilänjalan uudet vaatteet


Sain äidiltä joskus tässä syksyllä vanhan, männyn värisen, korkean, sorvatun kynttilänjalan. Se oli tarkoitettu yhdelle kruunukynttilälle, ja heti alkumetreillämme jalka otti itteensä, kun yritin poistaa siitä vanhaa, lähes loppuun palanutta kynttilää ruokaveitsellä - puinen kynttiläkuppi murtui palasiksi, ja jäljelle jäi tappi. Nyt en löytänyt mistään kuvaa kynttilänjalasta alkuperäisessä muodossaan, vaikka mielestäni sellaisen syksyllä otinkin, mutta tässä kynttilänjalka valkoisella spraymaalattuna, "tappeineen".


Joulun kunniaksi päätin koristella kynttilänjalkaa, etten sanoisi, Aarikan hengessä. Pujottelin kumilankaan punaisia puuhelmiä, ja tein niistä "koruja" kynttilänjalalle. Lisäksi koversin pallokynttilänpohjaan reijän kuorimaveitsenkärjellä, ja painoin kynttilän tukevasti kynttilänjalan "tappiin".


Minusta noista helmistä tuli ihan hauska lisä kynttilänjalalle, ja ne saa tosiaan pujotettua pois, joustavan kuminauhan avulla. Tässäpä vielä ilman salamaa otettu hämyinen tunnelma kuva koko kynttiläkomeudesta.Vanha oli tuo kynttilänjalka,
tarvittiin punainen lanka,
sitä tähän päivään päivittämään,
ja hehkeämmältä näyttämään.
Ennen se oli kovin kiikkerä,
kaatuili kuin viipperä,
Vaan nyt se on vähän tukevampi,
ja jotensakkin jouluisampi.


* 13. yötä jouluun *

4 kommenttia:

 1. Ensimmäistä kertaa löysin tänne sinun blogiisi! Tosi kivoja juttuja sinulla täällä, ihana tämä tuunaamasi kynttilänjalka, nuo helmet näyttävät tosi kivoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjorie, ja kiva kun löysit tänne! :) Minustakin noista helmistä tuli ihan hauska lisä tuohon kynttilänjalkaan, mietin kyllä ensin, että jos olisin käyttänyt valkosia helmiä, mutta kaippa joulussa saa vähän olla punaistakin :)

   Poista
 2. Loistava idea korut kynttilänjaloille! Ihan erinäköiset kuin ilman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Munkin mielestä noinkin pienellä jutulla, tuli hyvinkin iso ero alkuperäiseen. Ja kun nuo saa tosiaan poiskin, ja voi sitten joskus laittaa jonkin muunkin värisiä "koruja", tilanteen mukaan :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)