torstai 5. joulukuuta 2013

05. Jouluinen haaste


Sain Rva Kepposelta hauskan jouluaiheisen blogihaasteen. Kepposkan kanssa olemme tavanneet jokunen vuosi sitten blogimaailman kautta, [ei vieläkään suostu käyttämään sitä blogistania-sanaa, ei.] kun ihana Vuoksi ja Luode-blogin Mirka kutsui rohkeasti tuntemattomia askartelusta innostuneita bloggareita luokseen kylään. Kepposelasta on tullut luottokyläilykohteeni suunnatessani pääkaupungin sykkeeseen, sinne saa aina mennä, siellä on monasti vähäpukeisia pikkumiehiä joilta saa suunnatonta kiinnostusta osakseen, ja kahviakin saa aina, jollei muuten niin itse keittämällä :) Kepposela on juurikin minun makuinen kyläpaikka, eikä vähiten Rva Kepposen rennon letkeän menon vuoksi. Kaikkea hauskaa sitä voikin näistä blogeista löytää!

Mutta niin, se Pikku Kepponen-blogista saamani haaste;

Haasteen säännöt ovat seuraavat:

1. Ota kuva rakkaimmasta joulukoristeesta, ja kerro tarina sen takaa.
2. Kiitä sitä bloggaajaa, keneltä haasteen sait.
3. Linkitä postauksesi myös Karkkipurkki-blogin alkuperäiseen haastepostaukseen 
4. Haasta mukaan muutama blogi, kenen lemppareimman joulukoristeen sinä haluat nähdä.

Tällaiselle joulunlapselle oikein mukava haaste. Silti minäkin jouduin tätä hetken miettimään, ja niinpä valitsin ne koristeet, mitkä pääsevät joka vuosi esille, ja minkä näkeminen hymyillyttää minua aina.


Tämän enkelilasipallon olen saanut siukulta joululahjaksi joskus aikoja sitten, ja luulenpa tämän olevan minun vanhin joulukoriste. Tässä nyt kun oikein kovasti yritän miettiä, niin olisikohan tämän joku 15vuotta vanha. Aika on jo vettä vähän ikävästi samentanutkin, mutta edelleenkin pohjassa olevassa soittorasiassa on yksi kauneimmista äänistä, ja lasipallon "lumisade" kimaltelee hyvin kauniisti. Enkelin polvi on jostain saanut pienen kolhun, mikä on mielestäni todellinen mysteeri, kun kuinka se voi kolhiintua tuolla lasipallon veden suojassa, mutta se kolhu tekee minun silmissä tästä enkelistä vielä ainutlaatuisemman.


Toinen joka joulu esille pääsevä koriste on kovin vaatimattoman näköinen pikku enkeli. Nämä ovat muutes kotini ja jouluni lähes ainoat enkelit, hassua että ne molemmat pääsivätkin tähän postaukseen :) Mutta tämän pikku enkelin olen saanut tädiltäni ehkä kahdeksan joulua sitten pikkupakettina, ja ihastuin siihen välittömästi. Tätini tykkää antaa pieniä, hyödyllisiä muistamisia, ja tätä enkeliä voisi käyttää myös kynttilän tukahduttamiseen, mutta minen ainakaan raaski. Tämä pikku enkeli pääsee joka joulu roikkumaan kristalliensa kanssa olkkarin ja makkarin väliseen oviaukkoon, mistä se näkyy hyvin, ja hymyillyttää muitakin. Jotenkin kovin vaatimaton, mutta silti kovin herkkä ja sievä tämä pikku enkeli on.

Kiitos Kepposka kivan haasteen jakamisesta :) Itse haluan ojentaa tämän haasteen seuraaviin blogeihin;

Arkitaivaan Leonidalle
Räpellysten Sanna-Marille
Kotomon Tainalle
Jotain Sinistä Sinille
Onnellinen Oliivi-blogiin

Ihana olisi nähdä teidän rakkaimmat, kauneimmat, muistorikkaimmat taikka hauskimmat joulukoristeet! :)Onpas siinä enkeleitä sieviä,
missä muistot ei niinkään lieviä.
on pientä ja valkoista,
vanhaa sekä kultaista.
Vaan saisikohan noita vähän uudistettua,
ehkäpä jopa vedet vaihdettua.
Uskaltaako tohon lähteä sohimaan,
ettei menis hommaa "pissimään"...
[gröhöm]


* 19. yötä jouluun *

8 kommenttia:

 1. Kiitos kauniista sanoistasi ja siitä, että esittelet lempparikoristeesi.

  On muuten jännää kurkistella ihmisten joulukoristelemppareita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä puhtaasti ja aidosti kauniiksi sanoiksi tarkoitettukin :) Ja minusta on aivan ihana kurkistella ihmisten joulua! Toisille se on perinteistä punaista, joillekin seesteistä valkoista, jotkut kaipaa prameaa ja kimallusta, ja joillekin se on kaikkia karkkikaupan värjeä! Hauska miten erilaisia joulut voikaan olla :)

   Poista
 2. Kiitos <3 Kivoja juttuja sulla taas ja mukava joulukalenterihomma menossa. :)
  terkuin blogistania-kamu ;D

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta, muru! Pitääkin hakea jossain vaiheessa jouluroipelaatikot varastosta ja silmäillä se lempparikoriste. Varmasti sellainen on. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä :) Aika hauska nähdä tosiaan ihmisten erilaisia jouluja.

   Poista
 4. Ooh, kiitos haasteesta! :) Jään miettimään, mikähän se oma koriste olisi... Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt viikonloppu alkaa olla kyllä jo tosi loppusuoralla, toivottavasti sullakin oli ihana viikonloppu :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)