lauantai 14. joulukuuta 2013

14. Piparikoristeita


Olohuoneessani on puu, mihinkä on mielekästä ideoida erilaisia juttuja jouluksikin. Viime viikonlopun piparitalkoissa tuli tehtyä piparikoristeita puuhunkin. Piirsin kaavan paperille ihan vaan vapaalla kädellä, leikkasin irti, ja tyttö 8v leikkasi veitsellä kuviot piparitaikinasta kaavan avulla. Leikkaamisesta tuli vähän katkonainen leikkuujälki, mutta mielestäni se vaan sopi paremmin kuin hyvin näihin pipareihin :)


Koristelin oravapiparien ääriviivat valkoisella sokerikuorrutteella. Piparin takapuolelle leikkasin kartongista piparin kokoisen sabluunan tai siis taustapalan, minkä liimasin ihan vaan Erikeperillä paikoilleen. Piparit kun ovat aika rasvaisia, niin kartonki estää rasvajälkiä jäämästä seinään tahroiksi. Kartonkiin nypin tiheästi pieniä sinitarrapaloja, minkä avulla kiinnitin piparit seinälle, niitä varovasti painaen ja seinää vasten vähän "hinkaten".Kurreista tuli vähän erilaisia keskenään, mutta selvästikkin samaa perhekuntaa ovat. Siukku sanoi, että pitäisi melkein laittaa niille kävyt käsiin, kyllä ne vähän luihulta porukalta vaikuttaa, ja ovat jossain saattaneet olla käpyjen haku reissullakin. Mutta minusta niistä tuli ihan hauskat, kolme kaverusta puun oksille.
On siinä kolme kaverusta,
ne tehty ei ole paperista,
vaan paistettu piparista!
Toivottavasti malttavat paikallansa pysyä,
ei soisi kurrejen pipareina hyppivä.
Tuolla ne puuta istuu sekä vahtii,
ja odottelevat uutta pipari satsii.


* 10. yötä jouluun *

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Heh, kiitos :) En enää muista millä adjektiivilla yhteinen ystävämme Aaa näitä kuvaili, kun kuvaa näistä hänelle aijemmin vilautin, mutta se saattoi olla "riivatut" ;))) Hauskaa jengiähän nuo on, ja jokusen päivän ne nyt ovat olleet tuossa puussa, hyvin ovat paikallaan pysyneet ja läsnäolollaan hymyillyttäneet :)

   Poista
  2. muistaakseni termi oli maaninen XD

   Poista
  3. Ei kun niin olikin! :D Mutta kato hei, riivaaja vaiko manaaja, sillä ne sekotin ;D))

   Poista
 2. Ja kun niistä vielä tuleekin sitä joulun tuoksua :)
  Ovat kyllä ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muutes ihan totta - noi yllättävän paljon tuoksuu edelleenkin piparkakuille, vaikka ovat tosiaan jo jokusen päivän olleet tuossa seinällä :) Kiitos, kyllä ne on ihan hauskat kurret :))

   Poista
 3. Tosi kiva idea! Tuo puu on kyllä kätevä mihin vuodenaikaan tahansa; puut ovat niin erilaisia joka vuodenaikana.

  Runosuoni sinulla myös laukkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leonida, munkin mielestä tuo puu on niin hauska, kun siihen voi ideoida ihan mitä vaan, ja kun sen "laatuakin" voi vaihtaa mennen tullen omenapuusta vaikkapa vaahteraksi :)

   Ja heh, musta tuntuu, että tontun runosuoni on kyllä tänä vuonna ollut melko jumissa :D))

   Poista
 4. Toi puu on niin paras, mieskin ohimennessään ihasteli tuota linnunpönttöä!
  Ja kauniit valot ja kurret ja kaikki! :)
  Mulla on muuten tuo sama kortti-perinne, että viimeiseen yöhön menee... ;D
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina :) Ja jollen ole muistanut tarpeeksi täällä blogissa korostaa, niin ihan ite olen tuon linnunpönttö-lampun tehnyt - hain Bauhausista tammisen hyllylevyn, ja siitä sahailin, porailin, hioin ja liimailin :) Minusta nuo joulun pikkuvalot on yhdet kauneimmista puuni valoista, niitä tulee pidettyä paljon enemmän päälläkin, kuin muita puuhun vaihdettavia valoja.

   Eikö olekin nyt ihan kummallinen olo, kun ne kortit on vihdoin väkerretty? Itse en ole vielä lahjan lahjaa ostanut, ja silti on semmonen tunne, että koko joulu on valmis, kun ne kortit sai tehtyä, kirjotettua, osoitteet laitettua ja postitettua. Itselle kävi vielä sellainen jännitysmomentti, että joulumerkit olivat loppuneet lähipostista, mutta kerkesin viimetingassa pääpostiin nippuni kanssa. Kaikenlaista pikkuhommaa sitä viitsiikin ihminen itselleen näin jouluna haalia :D

   Poista
 5. Oot kyllä niin uskomaton tekijä! ...vastavierailulle tulin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seena :) Mä oon käynyt tässä aina välillä "teidän talolla" kuikuilemassa, ja siitä tulee kyllä niin upea! Täytynee piipahdella jatkossakin :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)