maanantai 2. joulukuuta 2013

02. Karmeen pikkuistamista joulua


Nyt kun pikkujoulujen kuumin sesonki on päällä, ellei jopa jo loppusuoralla, niin meilläkin suvun kakaroiden kesken vietettiin eilen pikkujoulua. Ja kun marraskuun alkuun pitkästi ja hartaasti suunnitellut Halloween kermut jouduttiin perumaan sairastumisten vuoksi, niin ne kermut päätettiin siirtää kuukaudella eteenpäin, ja niinpä tätini järjesti karmeet pikkujoulut kakaroille! :) Ihan mahtavaa, ja hyvin voi!

Ohjelmassa oli ensin yhteistä koristelua ja kasvomaalausten tekemistä. Sitten vetästiin toppahousut jalkaan, ja juostiin pimenevään päivään pihalle nuotiolle makkaraa sekä tikkupullaa paistamaan. Tai no se nuotio oli kyllä tädin naapurissa asuvien serkkuloisteni vaivalla tiilistä ja luonnonkivistä muurattu hirmuhieno avogrilli, ja makkaratkin oli nakkeja, ja tikkupullista toki suurin osa päältä paloi, ja sisältä jäi raaoiksi, mutta niinhän tikkupullan kuuluukin :) Valitettavasti päivä alkoi jo siinä kohtaa niin hämärtyä, ettei notskilta saanut mitään onnistuneita kuveja, mutta kivaa oli.

Takaisin sisälle hilpastuamme ohjelmassa oli aarteiden etsintää matojen seasta, saattoi myös olla ,että pestyjen ja öljyttyjen spaghettien seassa oli vihreitä ja sinisiä paperirullia, mitkä markkeerasi karkkia tai kepposta. Karkit täti oli laittanut kertakäyttöhanskoihin pikkupusseiksi, ja hanskat isoon kulhoon. Kepposet oli kuperkeikkoja, hyppimisiä, laulamisia, vale kaatumisia ja omalle kohdalleni osunut karmiva kasvomaalaus, missä neidit 8v, 13v ja 14v vetivät kivasti överiksi - kotimatkalla meinasin poiketa pikasesti maitokauppaan, mutta onneksi viimemetreillä muistin kurpitsanaamaa-Gothamin Jokeria-todella väsynyttä äiti-ihimistä-hirmuhuonoa suihkurusketusta muistuttaneen kasvomaalaukseni :D

Sitten herkuteltiin. Ainoat julkaisukelvolliset ja ihmisettömät kuvani näistä kermuista on näemmä jälleen juhlapöydästä :)



Serkkuni poika 8v oli tehnyt juhlia varten nimikylttejä ruuille. Niinpä tarjolla oli mm ihmissuden lihaa, (katkarapusörselsöniä), mörön kakkoja (lihapullia), limasia haisevia sisuksia (savumuikkuja) ja zombien oksennusta vanhasta potasta (perunasalaattia).


Ja koska potasta oli näkymyseroja, lienee jälleen sukupolvien välinen kuilu, niin babybornin potasta tarjoiltiin taikurin sydämiä (tomaatteja). Minä tein juhliin noitien ja hirviöiden sormia (parmesaani- ja pestoleipätikkuja),


Tiivistettettyä pimeyttä, eli mörköpalleroita (mini pätkis-muffinsseja suklaalla kuorrutettuna),


Smurffien munia (domino-joulupipari cake popseja, valkosuklaalla kuorrutettuna). Munia vahtineet linnut tein maalaamalla Sinellin valmiit massapohjat mustiksi, ja kiinnitin linnuille vain jäätävät lasisilmät kontaktiliimalla.


Makeisiin tarjottaviin kuului myös 8vuotiaan serkunpoikani toivomuksen mukaan tekemäni hautausmaakakku. Toisesta haudasta on karannut tätilässäni kummitteleva Hullu-Henrik, toinen hauta on vielä melko tuore kummusta päätellen, ja haudasta nousee huolestuttavasti jonkun käsi ja jalka, mitä hiekalla olevat rotatkin kauhistelevat. Kakussa oli välissä mutaa ja ihmisenluita (suklaamoussea valkosuklaa muruilla) ja päällä oli tosiaan maata ja hiekkaa (mustaa-sinistä-valkoista-ruskeaa sokerimassaa ja joulupipareita murusteltuna).


Juomatarjoilut oli sekoitellut ja koristellut serkunpoika 8v. Tarjolla oli ainakin ihmissuden mykkyä, verilimonadia, Zombien aivoja, Zombien verta ja taikurin juomaa.

Lisäksi vielä tätini järjesti lapsille omenan sukeltamista vesiämpäristä, millä välin me aikuisetlapset (serkkuni miehineen, kaksossiukkuni ja minä) saimme juoda kaikessa rauhassa kahvia, syödä vähän lisää herkkuja ja jutella kuulumisia. Kakarat olivat kyllä hämmästyttävän hyviä ja märköjä sukeltamisesta! Joku muu olisi ehkä tylsästi järkännyt kyseisen leikin pesuhuoneeseen, mutta tätipä levitti kaapillisen pyyhkeitä olohuoneen lattialle, ja siihen he porukalla riemukkaasti leiriytyi :)

Ja koska kyseessä oli karmivat pikkujoulut, niin Santtu-saunatonttu oli tuonut meille kaikille lorusta tunnistettavat pikkupaketit, missä oli jokaiselle pienelle ja isolle lapselle kaunis koru. itse sain tontulta somat helmet, joten lienee olin ollut hirmukiltti ;) Olipas vaan hirmukivat kermut!


Kylläpä vaan taas kaikenlaista,
juhlaa, riemua, nauravaista,
vaan miten nuo tekee kaiken vähän toisin,
nytkin hirviöitä, karmivia, monen moisin,
vaan voihan sitä pikkujoulua juhlistaa noinkin, 
ainakin iloksi, riemuksi juhlan koinkin.
Kyllä ne vaan on hauskaa porukkaa koko kööri,
mainiota sukua on tuo .....! ;)


* 22. yötä jouluun *


8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, niin oli kyllä! Tätini on erinomainen laittamaan juhlia :)

      Poista
  2. Ihanasti paneuduttu asiaan, ja pääasia kun ipanaiset tykkää ja sakki pääsee koolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juurikin niin Pohdiskelija - nuorisojaosto todellakin tykkäsi, ja ihan ihana oli olla porukalla. Onneksi jouluna sitten taas uudestaan :)

      Poista
  3. HAHAHAHAHAHAHAHAAAAA, tuo loppuriimi!!! *kieriskelee lattialla* Eihän se rimmaa ollenkaan :D :D
    Ihan paras ikinä, yhtä hyvä, kun oli bileetkin ja nuo tarjottavat olivat kyllä ilmiömäisiä.
    Tykkäsin ehkä eniten noista smurffin munista, toimi hyvin, kun oli molempia keksejä. Toisaalta, kakun suklaamousse oli aivan tosi onnistunutta ja pätkismuffineissa oli just hyvin ISOJA sattumia. Tänään söin aamulla vikan ja oli edelleen mehevä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä nyyyy, tonttu vaikuttaa vähän yrmyltä tapaukselta, ja sen loppusoinnut on jotensakkin ollut vielä hakusessa tämän joulun, mutta eiköhän se siitä ;)))
      Mun suosikki oli kyllä kakun täyte, mutta toi uusi kakkupohja olisi kyllä vaatinut paaaaljon enemmän kostutusta, joten se pitää jatkossa muistaa. Ja mun mielestä ne muffinssit kyllä kuivahti, paistoaika oli selvästikkin liian pitkä noin pienille muffinsseille, mikä myöskin täytyy muistaa jatkossa. Mutta toki kaikki hyvin alas meni :D

      Poista
  4. Oo, mahtavalta kuulostaa ja näyttää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Oli kyllä mahtavat kermut, ja lapset olivat kyllä kaikesta kovin innoissaan :))

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)