maanantai 13. joulukuuta 2010

Traumaattinen piparitalo

Edellisen poustauksen hauskojen tonttujen kommentit saivat minut miettimään piparkakkutaloja. Itsehän en semmoista ole koskaan tehnyt. Enkää tee. Olen lapsesta asti pelännyt sitä kuumaa sokeria. Aina siitä varoteltiin ja aina siihen sitten jotenkin poppasi itsensä. Kolme-neljä vuotiaana olin mummun apulaisena piparitalon kasaamisessa, ja kuumaa sokeria putosi pikkurillini päälle iso klöntti. Muistan vieläkin sen kivun. Ja sen kuinka juoksin talon yläkertaan, missä oli meidän perheen koti ja itkin vuolaasti. Tarina kertoo että huusin koko ajan "Ei mummu tahallaan polttanut sitä" ja puristin pikkurilliä niin kovin, enkä antanut kenenkään katsoa sitä. Draama queen jo alle kouluikäsenä :) Mutta siitä asti olen vältellyt piparitalojen tekemistä.

Mutta sisareni, se samanmoinen, hän se vasta upeita piparitaloja tekeekin! Siukulla on paljon hauskoja muotteja, koristeita ja juttuja talojen koristeluun, mutta parhaimpia on aina hänen ideat! Katsokaapas näitä;

 Piparikuusia jouluvalo- ja pipariukkokoristeilla

Piparitalo 2007

Piparitalo 2008, edestä
Piparitalo 2008, takaata
Piparitalo 2008, ja jouluvalot
Piparitalo 2009, Akvaario
Löydätkö kuvasta ruotsintäpyn, punavihervärisokeatetran, akvaariotähden, silosimpukan, raitabarbin, merihiilin?

Jännityksellä odotan, minkämoisia ovat tämän vuoden piparitalot. Ainakin niihin tarvittiin 5kg piparitaikinaa :) Ja todellakin, jos minulle ikuna siunaantuu lapsia, niin opetan heidät jo ihan pienestä pyytämään, että täti, saataisko me tulla teille yökylään, ja voitaisko me sitten leipoa jotain tosi ihanaa, vaikkapa pipareita!

5 kommenttia:

 1. Tässä nyt selvästikkin on juoni matkassa!! Eipäs yhtään kosiskella ja kehuskella siellä, teen jos teen ja en tee jos en tee. Nih! Se on hermoista kiinni ny, kovasti :D

  VastaaPoista
 2. Upeita ovat nämä kuuset :) Hienoja myös siskon tekeleet!
  Me ei olla mitään vielä leivottu :( saas kattoa miten keretään ja jaksetaan ?!

  VastaaPoista
 3. Vautsi vau, mitähän sieltä tosiaan tänä vuonna putkahtaa :D

  VastaaPoista
 4. Siis eihän tässä nyt mitään juonta ole matkassa taikka mitään sen suurempaa vääryyttä, kuhan pyytteettömästi olen ylpeä sisarestani, joka on niin hyvä, taitava, nerokas, osaava, ihastuttava ja oivaltava piparitalojen tekijä!
  (nyt tää vasta on läpinäkyvää ;)

  Carola, minä olen varsinaisesti joulun töissä. Kävi huono tuuri sitten siinä "arvonnassa" :/ Joten siksi jo niin mielelläni hypetän ja puuhastelen kaikkea :)

  Sanna-Mari, jännityksessä täällä eletään, mutta luotetaan niihin rautaisiin hermoihin ;))

  VastaaPoista
 5. Onpa upeita piparitaloja ja hienosti koristellut piparikuuset! Jos siitä ei tule joulufiilis, ei niin mistään!

  Harmi, että pakerrat töitä jouluna, mutta ota ilo irti tosiaan jo ennen joulua ja heti, kun töistä vapaudut... Loppiaiseen asti ainakin on aikaa!

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)