torstai 9. joulukuuta 2010

Tonttuset


Nämä pienet tonttuset muuttivat tänä jouluna meille. Nimet jäivät minulle vähän epäselväksi, ja niinpä kysäisin olisiko veljeni pellavapäillä parempaa tietoa asiasta. Neiti viisi vee kertoi heti että höh, nehän on Nelli ja Pete. eikä kun Harri. vai mikä se nyt sitten olikaan... Isoveikka kahdeksan vee auttoi siskoa tädin pienehköstä vihjauksesta, ja kertoi pojan kylläkin olevan Lasse. Niin nämä tonttuset Lasse sekä Nelli viettävät jatkossakin joulua meillä. Kovasti on tonttulapsilla ollut hommia, essu on vähän nuhjaantunutkin ja housut pikkasen ravassa, mutta iloisena he touhuavat tonttujen tonttuiluja.

Hymyilevää odotusta!

4 kommenttia:

 1. Ihanat tonttuset! Minä pääsen tänään näköjään testaamaan tuota jäälyhtyjen tekemistä; täällä on pakkasta - 18 astetta jos ei jo vähän enemmänkin... hrr! Lisäksi tänään on ohjelmassa imelletyn perunalaatikon paistaminen huomiseen pikkujouluun.

  VastaaPoista
 2. Ohho, ihka oikeeta perunalaatikkoa, eikö sitä pidä imeltää ihan hirmukauan? Meillä kantakodissa kun on jo vuosia oikastu tuossa laatikoiden teossa ja laitettu Saarioisten äitien laatikot kulhoon, sekaan vähän kermaa, vatkattu, laitettu uunivuokaan ja lusikkakuviot sekä voinokareet päälle, niin en oikein tiedä noitten laatikoitten oikeasta tekemisestä mitään :) Itseasiassa, olen ylpeä äidistäni, että hän on vuosien jälkeen luopunut tekemästä laatikoita alusta asti itse. Meillä on jouluna niin hirmuisesti ruokaa, kaloja, lihoja, salaatteja, kakkuja, pipareita, pikkuleipiä, karamelleja yms, että jostain pitää osata oikastakin, niin mieli pysyy kepeämpänä :))

  Iloisia pikkujoulua Sinulle Ritva ja kaikille muillekin joilla kermut ovat vielä edessä! Minä saan pari pikkutonttua yökylään, ja ohjelmaan on varattu askartelua sekä kalapuikkoja tonttujen toimesta. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Haltiakummi; minulle TÄYTYY jouluna olla omatekoista imellettyä perunalaatikkoa, muuten ei tule joulua, niin se vain on. Teen laatikon isän kotoa perityllä ohjeella.
  Jännä juttu sinänsä, lapsena en voinut millään syödä tuota imellettyä perunalaaatikkoa. Nyt en voisi kuvitella joulua ilman kyseistä ruokaa.
  Mutta nyt lähden sinne kaveriporukan pikkujouluun, jossa meillä on nyyttäri-periaatteella erään kaveripariskunnan kotona kunnon jouluateria, johon kuuluu kinkku, laatikot ym. asiaan kuuluvat tykötarpeet :)

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)