sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Kynttilöitä, villasukat ja kuumaa juotavaa


Mahtavuutta, neljäs adventti ja viisi yötä jouluun! Vielä olisi kiva tehdä ja suunnitella vaikkasta mitä, mutta toisaalta; ei mun tarvii :) Joulu on niin täällä. Tämä viikonloppu on mennyt yövuorojen kaamoksessa. Eilen kylläkin katsoin pikkupikkusiskojen perään pää unisena, kun vanhukset olivat kiiruisina näin joulun alla. Oli ihan valtavan hauska päivä mimmien kanssa, sain aamupalan sänkyyn ja touhuttiin ihan kaikkea.

Valitettavasti viime yö olikin sitten kiiruisempi kuin aikoihin, ja muutaman tunnin unet sekä kaikki eilinen touhuaminen verotti kyllä oikein huolella kroppaa ja päätä. Tämän kerran sen sorrun täällä sanomaan, että te jotka ette ole tehneet koskaan vuorotyötä, ette voi tietää kuinka paljon pidemmät ovat yölliset kymmenen tuntia, kuinka paljon raskaammat jalat ovat yöllä kävellä, kuinka paljon haastavampaa ajattelu ja nopeat päätökset ovat yöllä, kuinka paljon kiukkusempia (ja humalaisempia) ihmiset ovat yöllä kohdata ja kuinka valtavasti vastaa turvottaa yötyössä. Mutta en minä sinänsä siitä valita, yön hämäryydessä kaikki muuttuu todelliseksi sekä oikeaksi, ja se jää monelta kokematta sekä ymmärtämättä.

Tämä päivä onkin siis mennyt vällyissä :) Monella ihan kauhea ajatus, notta hukata kokonainen päivä näin joulun alla, kun vaikkasta mitä pitäisi vielä tehdä, ostaa, löytää ja laittaa. Mutta onpas kuulkaas hyvä olo, kun sai nukkua! Vielä yhden yön jaksaa valvoa, ja sitten onkin kolme vapaapäivää aikaa puuhastella joulu pakettiin. Joulu meneekin sitten töissä ja muiden ruokapöydissä, joten hiljentyminen ja rauhoittuminen osuikin jo tähän neljänteen adventtiin; kynttilöitä, villasukat ja kuumaa juotavaa

 
 
 

4 kommenttia:

 1. Allekirjoitan! Parhaat (ja pahimmat) hetket töissä koetaan yöllä tai juhlapyhinä!

  VastaaPoista
 2. Hohoi, laiton sulle mailia...öö..ehkä pe-yönä...

  Ihanat tunnelmakuvat.

  Mukavaa jouluviikkoo! :)

  VastaaPoista
 3. Niiiin samaa mieltä Mirka!

  Hyvä kun Sanna-Mari vinkkasit :) Miulla on niin monta s-postia, että välillä meinaa unohtua kurkata mitä missäkin on tapahtunut.

  VastaaPoista
 4. Mä en kyllä kykenisi varmaan yötyöhön ollenkaan. Jotta hattua nostan teille jotka siellä olette! Ja hitsi, tottakai sitä sitten vastapainoksi saa nukkua päivän, vaikka olis miten joulu tulollaan.

  Meillä ei ole edelleenkään joulusiivoja tehtynä.... eikä oikein muutakaan...

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)