keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Seesteisen kaunis ja tuoksuva joulu!

Ihastellen olen katsellut ja lueskellut monia jouluisia blogeja. On niin kaunista, kynttilöiden loistetta, seesteistä, rauhallista ja ihanaa. Ja kaikkialla kuulemma tuoksuu joulu; piparkakkuja, kanelia, kaardemummaa, suklaata, kahvia, leipomuksia ja joulun kukkia

Kiva. Meillä ei olekaan sitten _ihan_ yhtä ihanata ja seesteistä. Kaaos on kauhea, hilettä joka paikassa, ja monta projektia ihanasti kesken. Työnteko haittaa vapaa-aikaa. Sentään joulukortit sain tänään valmiiksi ennen ylimääräistä iltavuoroa, ja ennätyksellisesti olin ennen kello kolmea postissa kirjekuoripinon kanssa; kaikissa oli oikeat osoitteet ja postimerkitkin oli paikallaan! Hyvä minä.

Ihmettelen ja kaipailen kyllä tuota toisten kehumaa joulun tuoksuakin. Tällä viikolla kun on tässä pirtissä haissut alkoholimusteet, kärisevät emboussaukset, spray-maali, tinneri ja tiskit, kun ei tältä puuhastelultaan ole edes kerinnyt kodinhoidollisiin hommiin. Kyllä on ihanata kun joulu tulee!! :D

Askartelupiste. Tämän lisäksi löytyy myös maalauspiste, kudontapiste, käsityöpiste sekä kaottinen koti ja nukkumakolo. Ihanata.

7 kommenttia:

 1. Meidän ruokapöytä näyttää jokseenkin samalta. Tai no oikeesti se on kyllä paljon täydempi.. Se on tällä hetkellä täynnä vaikka mitä: kortteja jotka menee kädestä käteen, niiden askartelutarpeita, lehtiä, kamera, maalia ja maalattuja purkin kansia ja ne purkitkin, kodin kansio, kamera, tää tietokone, teekuppi ja käytettyjä teepusseja, koiran kuumemittari, tyhjä (kilon) pähkinäpussi, mun äsken täytetty ja huomenna palautettava starttirahahakemus liitteineen.. ja näyttää tuossa kulmalla kököttävän vielä yksi ihan ilmielävä kissakin... Ei tässä syödä mahdu, paitsi jos jotain voileipää koittaa kulmalle mahduttaa... Että ei kovin jouluista meilläkään!!

  VastaaPoista
 2. Mulla on sellasia pienempiä tonttuilukasoja pitkin lipastojen ja hyllyjen päälisiä....:D

  VastaaPoista
 3. Onko sulle tullut uusia tarvikkeita? Raportti! Milloin niitä tuotoksia pääsee ihailemaan?

  VastaaPoista
 4. Mä kanssa kiinnitin heti huomiota tuohon rekvisiitan laajentumiseen kuten Kepposka. Kyllä se kuule joululta tuntuu, kun hipelöi uuden kuumailmapuhaltimen ynnä muun kylkeä...

  Mä olisin onnellinen, jos mulla voisi olla samanlaisia kasoja. Pikkuveljen vuoksi pitää kaikki nostaa noin kahden metrin korkeudelle ja siivota pois näkyvistä. So boring! Ei tässä saa mitään aikaan.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä rouvat oli tarkkana :) Sillä mä siellä Sinellissä ravaan, kun joka päivä huomaa että jotain puuttuu. Mutta enpä uskaltanut kokeilla silitysrautatekniikkaa piirtoheitin kalvon kanssa, joten pakko se oli kipaista uusi emboussaus puhuri kaupasta. Ja alkoholimusteita tosiaan ostin kuusi väriä, noin niin kun alkuunsa. Eipä tuossa kyllä muuta uutta näy. Tai no, kaikki on niin suhteellista :)))

  Eniten tässä kaaoksessa hirvittää, notta huomisesta alkaa yövuorot, elikkäs yövuorokoomaa on vahvasti odotettavissa. Missä välissä nää hommati sitten etenee, niin se onkin vielä mysteeri... Laskettakoon tonttujen salaisuuksi siis! :)

  VastaaPoista
 6. Meillä on myös tunnelma tällä hetkellä kaikkea muuta kuin seesteinen ja rauhallinen... suru-uutinen saapui Lucian-päivänä ja mieli on maassa ystävien puolesta ja vähän muutenkin. Korttitehdas on pysynyt reilun kuukauden hiljaisena kuin huopatossutehdas: mitään ei ole tapahtunut sillä rintamalla ja sekös harmittaa. Eipä sen puoleen ole tapahtunut huushollissa paljon muutenkaan. Tosin tänään on ollut ehkä hiukkasen parempi päivä mielialan suhteen... joten jospa se joulumielikin löytäisi sydämeen.
  Voi, kun olisikin joku kunnollinen askarteluliike lähellä, niin että voisi pyörähtää vaikka päivittäin, mutta kun ei ole. Lähimpään kunnolliseen liikkeeseen tulee matkaa liki 100 km ja sellaista matkaa ei ihan huvin vuoksi näillä bensan hinnoilla viitsi ajella. Toki netin kautta aina voi tilata, mutta kun tahtoo nähdä livenä ne jutut ja sitten vielä hiplata niitä... siinähän se oikean shoppailun ihanuus on. Sitä paitsi meillä on autot (2 kpl) menossa aina eri puolilla, niin ettei äiti tahdo saada mitään autoa omaan käyttöönsä. Sitten äiti istuu päivät yksin mökissä ja ihmettelee mitä tekisi, kun ei edes ruokakauppaan aina tahdo päästä...mökkihöperyys ja uupumus meinaa vallata mielen.
  Joulumieli on hakusessa mutta olen päättänyt kaivaa sen esiin vaikka mikä olisi...joten kyllä se viimeistään aattona minut tavoittaa. Uskon niin.
  Tsemppiä sinulle yövuoroihin... minusta ei olisi vuorotyöhön- ainakaan enää, ehkä joskus nuorempana.
  Jospa ne joulutontut kävisi helpottamassa itse kunkin joulukaaosta!!

  VastaaPoista
 7. Ihana kaaos! Jos lopputulos on NIIN hieno kuin saamani joulukortti, pidä ihmeessä tuo asetelma koko ajan!!! : ) Suurkiitos rakas Haltiakummi ihanasta ylläristä! Siinä oli alkoholimusteita käytetty samoin kohopulveria ym. Upea kortti!

  Minullakin on nyt kuumailmapuhallin. Sain joululahjaksi. Meillä oli osa joulua jo eilen, kun kävimme isäni ja vaimonsa luona siskon perheen kanssa joulua viettämässä. Siis he viettävät joulun aina mökillä. Siispä lahjatkin avattiin siellä jo. : )

  Toivottavasti yövuorokooma alkaa helpottaa ja pääset tonttuilemaan sinäkin!

  Ritva_47 hei, nettikaupat ovat minusta parhaita monestakin syystä, vaikka itsekin tykkään tarvikkeita hipelöidä. Kotiäitiaikana olisin kyllä suht helposti päässyt lähimpään Sinelliin, muttta käynnistä ei olisi tullut yhtään mitään kahden pienen kanssa siellä. Siksi minusta tuli hyvinkin valveutunut nettiostaja. Useimmat ostokset ovat netistä ostettuna vielä paljon halvempiakin. Sinelli on aika kallis.

  Ja mökkihöperyyteen onneksi auttaa tämä Blogistania. Ainakin minua auttoi! : )

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)