torstai 24. joulukuuta 2009

Hyvää ja herkullista joulua!


Taas tultiin jouluun, ja riemuita saa.
Vuosi on mennyt, käy uusi oven taa.
Näin pääsimme jouluun, on valkea maa,
Vaan ystävät rakkaat, on toivottavaa,
Että jouluilon jälkeen vielä ilota voi
Ja tulevat päivät veis pelkomme pois.

Näin pääsimme jouluun, on valkea maa,
Vaan vielä niin paljon on toivottavaa.
Me pääsimme jouluun - se takaako sen,
Että maailma kerran ois onnellinen?
Jos jouluilon jälkeen vielä ilota voi,
Ei parempaa lahjaa nyt toivoa vois.
 (Tipe Johnson, Joulun rauhaa)



Ja niin siinä tosiaan kävi että taas se joulu tuli. Voi ihanuutta. Minä nautin joulusta rakkaimpieni kanssa, ja saan vietää sitä monta päivää; voi mua onnellista :) Mutta nyt haluan kiittää kaikkia blogissani vierailleita ja varsinkin teitä kaikkia jotka olette ilahduttaneet minua kommenteillanne, Kiitos. Toivotan oikein ihanaa, sydämellistä, rauhallista, onnellista, lämmintä ja herkullista joulua kaikille teille! ♥


Puolukkainen valkosuklaakakku

Pohja;
200g joulupiparkakkuja (Annas pepparkakor)
75g leivonta margariinia
Täyte;
2 valkuaista
0,75 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl rahkaa
5 liivatetta
2 rkl puolukkamehua

2 dl puolukoita
Päällys:
200 g valkosuklaata sulatettuna
100g valkosuklaata pieneksi pilkottuna muruna

2 dl kuohukermaa
1 prk ranskankermaa

Tarvitset irtopohjavuuan. Leikkaa vuuan pohjalle sopivan kokoinen ympyrä leivinpaperista. Tee kakun pohja murskaamalla piparkakut pieneksi. Itse suosin tapaa laittaa piparit isoon minigrip pussiin, pussista ilmat pois ja pussi kiinni, sitten reipasta kaulitsemista pussin päältä ja piparit sopivaksi murskaksi. Laita murskatut piparit kulhoon, ja sotke niiden joukkoon tasaisesti sulatettu rasva. Levitä piparimurska irtopohjavuuan pohjalle tasaisesti, esim lusikan avulla painellen (ei tarvitse painella liian tiiviiksi, ettei pohjasta tule "tiiliskiveä", mutta pinnan pitää olla tasanen).
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, vähintään 10minuutiksi. Vatkaa erotellut munanvalkuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon varovasti nostellen vaahdotettu kerma ja sitten vielä  rahka. Purista liivatteista ylimääräiset vedet pois ja liuota ne kuumennettuun puolukkamehuun taiseksi sekoittaen ja lisää täytteen joukkoon oikein hyvin sekoittaen (älä kuitenkaan käytä vatkainta, ettei kuohkea täyte lässähdä). Sekoita mukaan jäiset taikka tuoreet puolukat, ja kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Kun kakku on hyytynyt, valmista päällys. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma erikseen ja ranskankerma erikseen ja yhdistä vaahdot toisiinsa. Lisää sulatettu suklaa seokseen (ei kuitenkaan kuumana) ja sekoita varovasti. Lisää vielä pieneksi pilkottu suklaa päälliseen varovaisesti sekoittaen. Poista kelmu kakun päältä ja kaada pinnalle suklaa-kermaseos. Anna kakun olla taas viileässä pari tuntia. Koristele luovasti, esim. pursotuksin ja puolukoilla sekä suklaalla.
Nauti hyvässä seurassa!




*** HYVÄÄ JOULUA ♥ ***

4 kommenttia:

  1. Ihania postauksia täällä vaikka millä mitalla.
    Sinulla on todella jouluinen ihanan kaunis koti :)
    Haluan toivottaa sinulle oikein ihanaa joulun aikaa! Kiitos myös kaikista mukavista kommenteista mitkä olet blogiini jättänyt.
    Toivotan myös onnellista ja askartelurikasta uutta vuotta :)

    VastaaPoista
  2. Ai, hyvänen aika! Surffaillessani askartelu- ja käsityöblogeja löysin tänne ja taatusti tulen uudestaan. Luin blogisi alun aina syyskuulta ja tarina kuullostaa hyvin tutulta. Ensin saadaan päähän, että olisi kiva alkaa tehdä jotain, sitten hankitaan kosolti välineitä ja sitten niiden keskellä ihmetellään toteutusta... ;) Aivan ihastuttavia juttuja olet saanut aikaan! Rauhallista joulunaikaa Sinulle!

    VastaaPoista
  3. Löysin sun blogis omenapuuhaulla! Ihana puu tuolla olkkarissasi, siihen törmäsin ekaksi, aivan mahtava. Tykkään kun sisustetaan muutenkin kuin alan lehtien vinkkejä kopioiden, wau!
    Laitan suosikkeihin ja piipahdan toistekin!

    Hyvää tulevaa vuotta!

    VastaaPoista
  4. KIITOS! :)) Olipas kiva lukea mukavia kommentteja! Ja hauskasti Carola taitaa olla yksi ensimmäisistä joka tänne on sattumalta tiensä löytänyt, ja nyt teitä on sitten muutama lisää, kiva kiva :)

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)