tiistai 1. joulukuuta 2009

Kankainen pipari-joulukalenteri
Jei, se on ensimmäinen joulukuuta ja saa avata ekan luukun! Itsellänihän on maailman tylsin Dumle-kalenteri, kun se on niiiiiin hyvää suklaata :D Mutta aijemmin olen tehnyt muille lahjaksi kalentereita, ja tässä yksi niistä ideoista.

Ajatuksena oli tehdä piparikalenteri, minkä saa lähetettyä postissa ja minkä voi valmistaa ilman ompelukonetta. Niinpä pohjana on jättityynyliina :) Tyynyliinan sisälle silitin kovikekankaan. Askarteluhuovasta leikkasin pipareita, toiseen kalenteriin perinteisiä kukkapipareita ja toiseen sydämiä. Mallia otin oikeista piparimuoteista. Molempiin kalentereihin tein myös koristeita askarteluhuovasta, vihreitä sekä punaisia. Sommittelin ja liimasin Erikeperillä piparit sekä huopakoristeet paikalleen. Tein niihin "sokerikuorrute" koristeita valkoisella kohovärillä, mikä sopi oikein hauskasti, ja piparit näytti heti enemmän aidoilta. Punainen kalenteri meni kovaan kulutukseen, ja siihen piti saada pyyhittävä pinta, joten siihen kiinnitin sprayliimalla ja mankelilla ohuen suojamuovin, mitä myydään pöytäliinojen suojaksi.
[Siksi, sekä kamerakännykän vuoksi, vanhat kuvat on näemmä kovin kiilteleviä ja huonolaatusia :/]

Työläin vaihe oli kiinnittää pienet muoviset renkaat pipareihin yllätysten ripustamiseksi. Siihen tarvittiin valkoista villalankaa, kunnon parsinneula ja vahvat pihdit, sekä pitkää pinnaa ja näppivoimia. Ja työlästä se toki olikin kun neula piti vetää kolmen kankaan (tyynyliinassa oli sisätasku), kovikekankaan ja askarteluhuovan sekä ohuen suojamuovin läpi. Kalenterin yläreunaan kiinnitin myöskin pienet renkaat ripustusta varten, ja niihin koristeeksi kulkuset. Kalenterin mukaan laitoin ripustustangon koska siitä tuli yllätyksineen melko painava, mutta toki sen pystyi kiinnittämään suoraan seinäänkin. Lisäsin punaseen kalenteriin vielä pieniä koristeniittejä, lumihiutaleita ja sydämiä, jotta suoja muovi pysyisi paremmin paikallaan.
Yllätykset laitoin A6-koon kirjekuoriin, vihreisiin ja punaisiin. Kirjekuoret oli nopein ja ompelukone-vapaa ratkaisu. Useamman vuoden käytössä olevaan kalenteriin olisin ommellut pienet pussukat kankaasta, varsinkin jos olisin tehnyt sen itselleni, ja jos tosiaan olisi ollut ompelukone käytössä. Nämä olivat aikuisten kalentereita, joten yllätyksinä oli suklaakonvehteja ja Fazerin suklaapatukoita sekä minibaari-pulloja. Minä tykkäsin kovasti näistä piparikalentereista, ja lahjan saajat vielä enemmän! :)


 

 


*23.yötä jouluun*

4 kommenttia:

 1. Hauska idea! :)
  -Niina-

  VastaaPoista
 2. Moiks, mies oli otettu kalenterista, vaikka se ei tällä aikataululla tyylikkäin mahdollinen ollutkaan...täytyy heikkää tonne fb-puolelle kuva, jos kehtaa...Ajatus ratkaisee!
  Ja nuo hiiret oli sellaisia huovutettuja hiiriä, joilla vaatteet, silmälasit jne. Ihania!
  T:Sofia

  VastaaPoista
 3. Oi Sohvi, kyllä tais olla tosi hauska ja ilahduttava lahja se sinun kalenterisi!! :))
  Ja ehdottomasti haluan nähdä kuvia, myös hauskoista hiirosista :)

  VastaaPoista
 4. Kalenterikuva fb:ssa...Se on vähän hulimaton, sekava, mutta liikuttava ja joka tapauksessa personallisempi ja kivempi kuin kaupan..Ensi jouluksi sitä tuunaan sitten kivemmaksi vähän väljemmällä aikataululla...Ai niin, täytyy kuvata meidän kotihiiret. Ne suloiset semmoiset..

  T:Sofia

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)