lauantai 12. joulukuuta 2009

Karkkikuuset


Tämmöisiä karkkikuusia veimme pari vuotta sitten "joulukukkasina" ystäville. Nämä oli kyllä yllättävän nopea tehdä, joten vielä kerkeää jos haluaa yllättää ystävät makella lahjalla :)

Kuusen pohjana on käytetty matalaa styroksi kartiota, minkä päällystin vihreällä kankaalla. Ruukut maalasin kullan sävysellä hiekkamaalilla, siitä tuli mielestäni oikein kaunis kimaltava pinta. Päällystetyn kartion liimasin kuumaliimalla tukevasti ruukkuun kiinni ja annoin tovin kuivua että varmasti pysyy. Kartion päällystin suklaakonvehdeilla liimaamalle ne kerroksittain kuuseen kiinni, aloittaen alhaalta ja lopettaen latvaan. Suklaisiin laitetaan kuumaliimaa vain konvehtipaperin toiseen päähän, jotta karkit pystyy avaamaan suoraan kuusesta, ja syötyjen suklaiden paperit jäävät vielä koristamaan kuusta "kaljuuntumiselta". Latvatähdiksi koristellut piparit, ja vielä jouluinen paperinauharusetti koristamaan ruukkua; valmis. Näihin saa halutessaan paljonkin karkkeja jos liimaa oikein tiuhaan, mutta kannattaa muistaa että silloin kuusesta tulee kovin painava ja se saattaa kaatua.
Suklaista joulua!

 


* 12. yötä jouluun *

2 kommenttia:

  1. Kiitos kauniista kommentistasi blogissani, sellaiset saavat aina niiiiin hyvälle tuulelle =) Aivan mielettömän hyvä idea nämä karkkikuuset. Varmasti saajat ovat innoissaan saadessaan tällaisen. Pitääpä miettiä kerkiäiskö kokeilla tällaisen kasaamista =D

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kannattaa kokeilla ei näiden kanssa mene kuin yksi ilta, taikka kaksi jos pitää maalata ruukut ja leipoa piparit... Mutta kaupoissa on kauniita jouluisia valmisruukkuja, ja latvaan voi laittaa koristeeksi vaikkapa joulupallon, taikka ihan mitä vaan. Mutta parastahan on se, että loput konvehdit "joutuu" itse syömään ;)

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)