perjantai 16. heinäkuuta 2010

Tänä kesänä on kivaa kun...

Pellon pientareella on tehnyt kivan haasteen, missä toivoo kunkin kertovan mikä on ollut kivaa tänä kesänä. Uuden kuun ajassa elelevä Mirka oli oman listansa tehnyt, ja myös minä innostuin tästä haasteesta. Välillä tuppaa iskemään miks-miks-nari-nari-miks-mussutus, joten kiva oikein paneutua ajattelemaan, notta mikä on ollut kivaa ja mistä saa olla kiitollinen tänä kesänä.

shoppailu-magnetti muistuttaa jääkaapinovessa

Tänä kesänä on kivaa kun,

* on ollut aurinkoista, lämmintä ja kesäistä.
* voi katsella kesäisiä ihimisiä kesävaatteissaan, aurinkolaseissaan ja hymyissään.
* uutuus jätskeihin on keksitty todella hyvä Oma-Mango, mikä maistuu ihan kesälle (ja mangolle).
* pyörä tuntui kevyeltä polkea remontin jälkeen.
* tein pari pientä pyöräretkeä.
* sisko lähti reissuun, ja antoi minulle autonsa hoitoon.
* olen käynyt useammankin kerran uimassa järvessä, eikä se olekkaan niin kylmää, märkää ja mörköistä kuin vahvasti epäilin.
* veljen lapset olivat kylässä pariinkin otteeseen, retkeiltiin, pyöräiltiin, uitiin, askarreltiin sekä kesäiltiin.
* pikkupikkusiskot ovat muuttamassa teineiksi, jotka kuitenkin rakastaa ja arvostaa isosiskoja, ja tahtovat vieläkin tehdä kaikkea kivaa niiden kanssa.
* veljen perhe muutti uuteen ihanaan omaan kotiin.
* käytiin perheen naisten kanssa lehvailemassa, pitkän kaavan mukaan.
* vietin laatuaikaa siskon auton, Clippanin kanssa. Se kyyditsi minua sinne, tänne ja tonne. Nautin.
* uuden muffinssi "pellin" myötä innostuin totaalisesti muffinseista, niiden leipomisesta, koristelusta ja niihin käytettävistä ihanista paperivuuista.
* sain taas sysäyksen siirtää elämääni uusille raiteille ja etsiä uusia töitä.
* olen saanut paljon kiitosta töissä, ja huomannut olevani tykätty.
* töissä on kivoja kesätyöntekijöitä hauskoine juttuineen.
* olen jopa ruskettunut, enkä pelkästään punaisen palanut.
* intouduin ostamaan kolmannen kirjahyllyn, mikä oli hauska kasata ystävien avustuksella, ja nyt voin ostaa lisää kirjoja (ja lisää askartelukamojakin).
* olen opetellut juomaan mehua, enkä vain pelkkää vettä.
* vanhat farkku-caprit mahtuvat jalkaan.
* olen löytänyt uusia hauskoja kesäkoruja.
* olen keksinyt monta kivaa projektia kotiin, eikä niiden toteutuksen kanssa ole edes kiirus.
* löysin alennusmyynneistä kerrankin jopa kivoja vaatteita, enkä vain kippoja ja kuppeja ja sisustusjuttuja.
* parvekkeeni on muuttunut keitaaksi, ja niin kuin muutkin keitaat, sekin kärsii kuumuudesta.
* alakerran täti on hoksannut, että meille saa tuoda kaikki viljelypläntiltä ylijääneet porkkanat ja retiisit.
* kellarissa ollut pöytätuuletin toimii, vaikkei sitä ollutkaan käytetty muutamaan vuoteen.
* täti järjestää sukukekkerit, ja pääsee hetkeksi omiensa pariin.
* loma on vasta elokuussa, niin on kokoajan jotain mitä odottaa, eikä tarvitse harmitella että se meni jo.
* olen hengaillut, talkoillut, shoppaillut ja puuhastellut Ystävien kanssa, niiden joita pitää melkeinpä itsestään selvyytenä, mutta jotka oikeasti kirjotetaan isolla yyllä ja joiden kanssa on ihan paras olla.

Ja juuri nyt on kivaa kun yövuorot on ohitse, ja torkkujen jälkeen alkaa kesän ainokainen vapaa viikonloppu :)

Joten oikein hyvää, kivaa, sydämellistä ja kesäistä viikonloppua myös Sinulle!

10 kommenttia:

 1. Ihana idea kirjottaa kesän kivat jutut ylös. Pitäisi varmasti kirjottaa tuollaisia listoja aina kun elämä on mukamas mitäänsanomatonta, voisi yllättää positiivisesti! :) Oma-mango on muuten minunkin suosikki jäätelölöytö tällä kesällä,ja kaikenlisäksi vähäkalorinen ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva lukee tämmösiä Kivaa kun-juttuja :)

  Mulla on aina välillä saunalukemisena pokkari: 12000 syytä olla onnellinen. 553 sivua pikkusia juttuja, joita ei tuu ees ajatelleeks "sillä silmällä", esim.lasten valokuvaaminen, tietokoneen ohjelmointi, savukinkkuja roikkumassa notkolle, hepenet, pillin pistäminen Grandi-purkkiin niin ettei se ruikkase mehua vaatteille tai käsille, nesteruokavaliolla laihduttaminen, vaatteiden silittämisen aikana päässä pyörivät ajatukset, violetti: munakoisot, punajuuret, karhunvatukat, silkkiäispuun marjat, luumut, purppuraiset viinirypäleet,
  kotimainen villa, vanha maalaispöytä keittiössä, kimonoaamutakit, eri juhlapäiviin liittyvät ulko-oven koristeet, jalankulkuliikenne, puiset verhonsiirtokepit, kynsien kasvattaminen pitkiksi jotain tilaisuutta varten, koiraspuoliset impala-antiloopit, Pepsi-mainokset, kirpeän viinin siemailu käsin puhalletusta lasista.....

  VastaaPoista
 3. Se on muuten totta että harvoin hoksaa niitä päivittäisiä onnistumisen ja ilon hetkiä. Miten onkaan ilahduttavaa kun pillimehu ei tosiaan roiskahda käsille. Tai ponihäntää tehdessä ei tule niitä semmotteita rumia mykyjä päälaelle, vaan hiukset menee just niin kuin piti. Niitä semmotteita "just joo" juttuja, jotka kummiskin ilahduttaa pienen hetken.
  Kiva Sanna-Mari kun muistutit niistä, menenpä avaamaan mehupurkin ja toivon ettei se pulputa :) Ja sitten taidan laittaa aurinkolasit silmille, käydä kaupassa ja ostaa samalla kesän parhaan jätskin! (josta minä en ollut edes hoksannut niitä vähiä kaloreita, mahtava huomio birdiebabe! :)))

  VastaaPoista
 4. Nämä listat on ihan parhaita! Ja oikeasti kiva miettiä hetken omaa elämäänsä, ettei sen nyt niiiin ankeata olekaan ;)

  Olisko vapaata 7.8.? Helsingissä on silloin Askartelumessut, johon ajattelin mennä ainakin Leonidan ja Pikku Kepposen Maritan kanssa (edellyttäen, että hänelle sopii, ei ole vielä kysytty;). Ja sitten askarreltaisiin vähän meillä...

  VastaaPoista
 5. voi ei, 7.8. on varattuna palkallisiin velvotteisiin 7-21:30... Aikasta huonolta näyttää vuorojen vaihtelu, mutta aina kannattaa yrittää! :) Pidätän kaikki oikeudet palata asiaan, sovittu.

  VastaaPoista
 6. Arvasinkin, että sun pitää tietää päivämäärät ajoissa, mutta tämä idea tuli vähän pikaisesti. No, jollet loppujen lopuksi sitten pääse, niin infotaan seuraavasta kerrasta aiemmin, tai kysytään eka sulta potentiaaliset vaihtoehdot.

  VastaaPoista
 7. Minäkin tykkään näistä listoista. Saa iloiseksi! Olen jonkin aikaa miettinyt, teenkö omani. Ehkäpä. Kerään tässä tämän kesän hyviä hetkiä mieleeni. Omasi on ihanan pitkä! :)

  VastaaPoista
 8. Hih, ehkäpä pitkä juu, mutta ei niinkään ihmeellinen. Itse ainakin huomasin että kyllä ne on ne pienet jutut mitkä tekevät ihmisen iloiseksi, ja hyvä niin! :)
  Tee sinäkin oma listasi, ehdottomasti! Sillä nämä listat taitaa olla astetta hauskimpia listan tekijälle, semmoisena kivana omana muistona ;)

  VastaaPoista
 9. Surffailin vaihteeksi suomalaisilla käsityöblogeilla ja löysin sinut ja tämän ihanan positiivisen kirjoituksen. Tuli oikein kesäisen hyvä mieli!

  VastaaPoista
 10. Kiitos palanen :)) Poikkea toki toistekin.
  Tämä listaus idea oli oikein hauska, siitä vielä kiitokset pellon pientareelle!

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)