keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Lontoo rae-suklaamuffinssit



LONTOO RAE-SUKLAAMUFFINSSIT
12 kpl isoja muffinsseja

1levy + 12palaa Fazer Lontoo rae maitosuklaata 
(12palaa hyvää lakua)
150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa

Pilko kokonainen Lontoo rae-suklaa levy veitsellä pieniksi palasiksi, mutta älä liian pieneksi, sattumat on parhaita. Vaahdota keskenään margariini ja sokeri, lisää seokseen munat yksi kerrallaan, vaahdottaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Tässä vaiheessa taikinaa ei tarvitse enää vatkata, riittää että sekoitat ainekset hyvin. Sekoita murusteltu suklaa taikinaan kevyesti taikinaa käännellen. Nostele lusikalla muffinssivuokiin pohjalle taikinaa ja laita kuhunkin vuokaan yksi pala Lontoo rae suklaata. (Näihin muffinsseihin laitoin myös lakut täytteeksi.) Nostele loppu taikina vuokiin, täyttäen ne tasaisesti. Vuokia ei kannata täyttää kuin 2/3 asti, muffinssit nousee hyvin.
Paista muffinsseja 225C uunin keskitasolla, 12-15min, uunistasi riippuen.
Nauti lämpiminä. 

Tai kuorruta;
loput Lontoo rae suklaasta
200g tuorejuustoa, maustamaton
2dl vispikermaa
1dl tomusokeria
 
Sulata suklaa varovasti. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää siihen muut ainekset tasaisesti sekoittaen. Levitä kuorrutukseksi muffinsien päälle. (Lakurakeiden takia kuorrute ei sovi pursotettavaksi.) Säilytä kuorrutetut muffinssit kylmässä ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Voi kiitos kovasti näistä kaikista ihanan kuulosista resepteistä, kokeilen taatusti jossain vaiheessa (kun keksin hyvän tekosyyn :D)!

    VastaaPoista
  2. Aina on syytä juhlia ja herkutella!! :))

    Mulla taitaa seuraavaksi olla listalla koulun aloitus-juhlat, ja uusi työpaikka-juhlat, vieläpä samana päivänä... Mutta välissä on elokuu, ja silloin voisi juhlia vaikkaspa elokuun öitä :)

    Kaikista näistä herkuista minun suulle herkuimpia olivat nämä molemmat muffinssit, niin lakritsaiset Lontoo rae, kuin kardemumma-valkosuklaa muffinssit. Ja piirakoista tykkäsin eniten tuosta texmex tyyppisestä jauheliha-maissi-piirakasta, rucollalla ja marinoiduilla minitomaatti mixillä säväytettynä. Siitä tykkäsi suvun kakaratkin, muffinsit taisivat sopia paremmin aikuisten suulle :)

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)