keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Tallipiha kaupungin sylissä.


Tässä päivänä muutamana vietin aurinkoista vapaapäivää ja läksin retkelle ihanien ihmisten Tanepereelle. Tiesin Finlaysonin lähistöllä olevan Tallipihan, mutta koskaan en ollut siellä itse piipahtanut, joten sinneppä siis!

Ihastuin välittömästi. Kauniit vanhat puutalot ympäröivät pihapiirin, missä järjestetään erilaisia tapahtumia. Itse olin kiinnostunut taloissa olevista pienistä putiikeista, missä myytiin erilaisia käsitöitä, koruja, herkkuja ja kaikkea taidokkaasti käsillä tehtyä. Laurasen pennikoruista ja uusiokoruista olin kuullut aijemminkin, ja siksi oikeastaan meninkin Tallipihalle kun halusin nähdä ne ihanuudet elävässä elämässä.

Mutta tällä kertaa ihastuin taidelasi Marraskuun ihastuttaviin lasikoruihin, Nonon laukkuun ja Suklaapuotiin, missä oli herkkujen lisäksi ehkäpä kaikista putiikeista mukavin palvelu. Mikähän siinäkin on, että me täällä härmässä ei uskalleta/tohrita höpötellä vieraitten kanssa, ei edes pienissä käsityömyymälöissä. Kuopijossa se semmoinen jutustelu ja samalla vähän tuotteiden kaupittelukin oli oikein mukavaa ja hauskaa ajanvietettä pikkuputiikeissa pyörähtäessä.

Ai niin, ja oli siellä Tallipihalla aivan huippuihana kahvilakin! Voi että, siellä oli oikein ihastuttava tunnelma, limsaa lasipulloissa ja kahvia posliinikupeissa. Ja siellä kyllä sai todella ystävällistä ja mukavaa palvelua, nuoret tytöt jaksoivat hymyillä ja teititellä helteestä huolimatta. Tosin sen teitittelyn kanssa on aina vähän niin sun näin, tekisi mieli parahtaa notta en minä sentään niin vanha ole! Mutta jaaa-a, taidanpa vaan olla, ainakin kun siemailen kahvia päivänvarjon siimeksessä ja herkuttelen tuoreella pullalla :)
Liikkeissä en tohtinut kuvata, joten sinun täytyy ihan itse mennä paikan päälle ja tutkailla ja etsiskellä mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyykään. Kaikkia ovia kannattaa kokeilla, nurkankin takaa saattaa löytyä vaikkasta mitä ihanuuksia :)

2 kommenttia:

  1. Varmasti antoisa reissu Tallipihalle! Miljöö näyttä todella kauniilta ja pikkuputtikit ovat kyllä ihania kaikkine tilpehööreineen.

    VastaaPoista
  2. Itse kävin Tallipihalla muutama vuosi sitten ja ihastuin samoin. Tosin olisi kiva päästä Tampereelle hengailemaan ihan ilman vakituisia seuralaisiani. Silleen tyttöjen kanssa ;)

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)