perjantai 30. heinäkuuta 2010

Muistojen keittokirjat


Sain vuosia sitten lahjaksi "Reseptikirjan". Olen keräillyt siihen erilaisia ohjeita, laidasta laitaan. Kokeilevan Keittiöni ongelma kun on hyvinkin ajanmukainen; osaan kyllä säätää ja soveltaa jos jonkinlaiset pastasoosit ja wokit ja muut, mutta makaroonilaatikon munamaitoa en osaa tehdä ilman ohjetta. Enkä ruskeeta kastiketta. Enkä pullataikinaa. Enkä mitään muuta semmottiista mitä äidit ja äidinäidit aikoinaan on osanneet vaikka silmät kiinni ja vasemmalla kyynärpäällä pyöräyttäen. Laskettaanko se minun uusavuttomuudeksi, mutta ei onnistu.

No mutta, "reseptikirja on melkosen koottu teos. Käsin kirjotetut ja kananmunan sotkemat ohjeet ovat hyvinkin henkilökohtaisia, eli ei niitä kehtaa näyttää kenellekään. Niinpä olen tässä jonkin aikaa kirjoittanut ohjeita tietokoneelle talteen. Suunnitelmissa on tulostaa ne uusiin keittokirjoihin.

Tiimarista löytyi kivoja kirjoja, mitkä on kylläkin ilmeisesti tarkoitettu valokuville. No mitä sen väliä, mustat pahviset välisivut on hyviä myös ruokareseptien säilyttämiseen.


Ja tämmötteitä niistä sitten tuli, toiseen kirjaan tulee ruokaohjeet. 


Ja tarkempi kuva "kokkailevista" hiirulaisista;

Ja toiseen kirjaan leivontaohjeet

Ja tarkempi kuva "leivonta hiirulaisista" :)

Molemmissa kirjoissa käytetty Penny Blackin leimakuvien lisäksi koristeluna DCWV 12"x 12" Premium Stacks - Nana's Kitchen- paperisarjaa, missä on aivan huippuihanuuksia! Ja leivontaohjekirjankanteen laitoin vielä hauskoa Accessorizesin tarroja. Molempien kirjojen oikeat ylänurkat odottavat vielä sopivia kirjaimia, millä leimata niihin "nimet" :)

5 kommenttia:

 1. Kiva idea. Itselläni kans noi käsinkirjoitetut reseptit on hyvässä tallessa ja myös kananmunalla sivuja välillä liimattu yhteen :)
  Pitäis varman itsekin...

  VastaaPoista
 2. tosi hauskan näköiset keittokirjat :D mulla omat reseptit on kanssa aika taikinassa ja kastikeroiskeissa :D

  VastaaPoista
 3. Toisaalta niissä käsinkirjotetuissa, nuhjusissa resepteissä on se jokin juttu... Toisaalta pitäisi olla semmoinen resepti laatikko, mihin niitä kaikkia alkuperäisiä keräisi ja vaalisi, ja sitten kirjottaisi ne puhtaaksi käyttöä varten tommotteisiin reseptikirjasiin :)

  Ja kiitos Anna, olen melkeinpä ihastunut noihin papereihin ja hiirulaisiin, ja okran väriset kirjat sopivat kyllä kivasti keittiöön :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on yksi tosi vanha reseptikirja, joka on päällystetty 80-lukuisella Coca Cola -mainoksella, jossa komea mies imuttelee pillillä. Siitä kirjasta en luovu, mutta koska sen 300 sivua alkavat olla jo täynnä, on uudelle kirjalle kysyntää. Aloitinkin jo kaksi uutta kirjaa, joiden jako piti olla "Vegeohjeet" ja "normiohjeet". Leivonnalle ei ole vielä omaansa.

  VastaaPoista
 5. Mulla lojuu läjäpäin lehdistä leikattuja reseptejä laatikon pohjalla. Sieltä niitä ei muista ikinä kaivaa. Täytyis varmaan liimailla ne johonkin vihkoseen, jotta tulisi katsottua.
  Onko sulla muuten ideaa, kun teen kurkkumehua ja siitä jää sosetta yli, mitä siitä tekisi? Kävisikö rieskaan tms? Johonkin keittoon?
  T.Sofia

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)