keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Kardemumma-valkosuklaa muffinssit



KARDEMUMMA-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT
12 kpl isoja muffinsseja

12 palaa valkosuklaata
150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
2tl kardemummaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa

Vaahdota keskenään margariini ja sokeri, lisää seokseen munat yksi kerrallaan, vaahdottaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Tässä vaiheessa taikinaa ei tarvitse enää vatkata, riittää että sekoitat ainekset hyvin. Nostele lusikalla muffinssivuokiin pohjalle taikinaa ja laita kuhunkin vuokaan yksi pala valkosuklaata. Nostele loppu taikina vuokiin, täyttäen ne tasaisesti. Vuokia ei kannata täyttää kuin 2/3 asti, muffinssit nousee hyvin.
Paista muffinsseja 225C uunin keskitasolla, 12-15min, uunistasi riippuen.
Nauti lämpiminä. Tai kuorruta;

150g valkosuklaata
200g Viola tuorejuustoa, Appelsiini
2dl vispikermaa
1dl tomusokeria

Sulata suklaa varovasti. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää siihen muut ainekset tasaisesti sekoittaen. Levitä taikka pursota kuorrutukseksi muffinsien päälle. Säilytä kuorrutetut muffinssit kylmässä ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Eii!! Ei tälläisiä herkku kuvia voi laittaa, ihan vesi kielellä. Aivan pakko päästä johonkin leipomoon hakemaan herkkuja,kun en viitsi näillä lämmöillä leipomisella asteita nostattaa ;)

    VastaaPoista
  2. Voih, ja joudun lisäämään sun tuskaa; mun mielestä nää kardemumma-muffinsit oli ihan parhautta! Voitko kuvitella, ne voitti jopa suklaa-muffinsit! Käsittämätöntä... Mutta eiköhän sieltä leipomostakin löydy jotain helpotusta herkuttelunälkään :))

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)