perjantai 11. syyskuuta 2009

Tähtityttö
Löysin Zocca Designen sivuilta aivan ihanan Acte-Decon sisustustarran, La femme pappillons. Kävin ihailemassa tarraa monasti, mutta kotini seinät on vaan niin röpeliäisen epätasaiset, että siihen on turha kuvitellakaan liimaavansa kiiltäviä tarroja. Niinpä tovin pohdittuani päätin maalata kuvan seinään. Ja maalatessa voi käyttää taiteilijan vapautta, niin vaihdoin mallissa olleet kukkaset tähtiin ja muutin vähän naisen kasvoja.

Heijastin kuvan sopivan kokoisena ja oikealle korkeudelle makkariin päätyseinään. Hahmottelin mallin lyijykynällä. Maalasin kuvan tummemmalla harmaalla, sitten korjasin maalausta sekä nuhjaantuneita lyijykynänjälkiä seinän pohjamaalilla, mikä on erittäin vaaleanharmaa, ja sitten taas tummalla. Näin oli esim helpompi tehdä hyvin ohuita viivoja tähtiin. Lopuksi korostin tähdet hopealla Taika helmiäismaalilla, mikä saa ne elämään kauniisti valojen mukaan.
Olen aina tykännyt Ville Leinosen biisistä Tähtityttö, ja tykkään ehkäpä vielä enemmän omasta tähtitytöstäni *

5 kommenttia:

  1. Kiitos, ite tykkään kans kovasti! Ja oli se aikasta tarkkaa työtä, mutta maalailin sitä kesälomalla, niin ei ollut kiirettä vaan sai taiteilla :)

    VastaaPoista
  2. noiden hiusten tyyli olisi hieno tatska.

    VastaaPoista
  3. Ai kuinka? Nyt en ymmärtänyt... Tai siis mikä se sitten olisi kuvana missä olisi tuota tyyliä? Oikeastaan aikas hauska idea.

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)