keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Tapetti kollaasi ympyröin.Sohvan taustaseinä on mielestäni haasteellinen sisustaa. Sitä seinäähän ei itse juurikaan näe, mutta kun kotiisi tulee kyläilijöitä, niin kyseinen seinä kiinnittää heti huomiota. Siksi halusin jotain erilaista, harmonista, mutta hauskaa kyseiselle seinälle.
Tapeteissa on mielestäni kaunis pinta. Minun kodissa on kovin epätasaiset seinät, joten isojen pintojen tapetointi vaatisi paljon pohjatyötä. Ja olen muutenkin herkästi kyllästyvää sorttia, niin en halunnut tapetoida seinää perinteisesti yhdellä tapetilla. Muistin nähneeni jossain naistenlehdessä kuvausrekvisiitaksi tehdyn tapettiseinän, missä oli käytetty erilaisista tapeteista leikattuja ympyröitä. Minulla vaan ei ollut niin paljon kivoja tapetin jämiä...
Niinpä kävin kysymässä tapettikaupasta jos saisin sieltä poistuneiden mallistojen tapettikirjoja, ja se onnistui hyvin. Leikkasin mattoveitsellä kirjoista ne sivut mitä itse tarvitsin tai saatan joskus tarvita, ja loput ystäväni vei työpaikalleen päiväkotiin.
Valitsin minua miellyttävät tapettipalat, ja piirsin sekä leikkasin niistä erikokoisia ympyröitä erilaisten lautasten ja vatien avulla. Mielestäni tässä hommassa suuret on muotia, sillä isommat ympyrät näyttivät paremmilta kuin pienet. Suunnittelin ympyrät mieleiseen järjestykseen lattialla kokeilemalla, otin mallista kuvan ja sen avulla liisteröin tapetit seinään, kollaasin keskeltä aloittaen. Leikkasin ympyröistä toisen tapetin alle menevät palat pois niin se helpotti liisteröintiä koska järjestyksellä ei ollut niin väliä.
Tarvittaessa ympyrät saa kohtuu helposti pois seinästä, niin kuin tavallisen tapetinkin. Mutta en ole kyllä ajatellut vielä poistaa niitä, vaan saatan kasvattaa kollaasia uusilla ympyröillä, jos/kun iskee halu vaihtaa muitakin olkkarin tapetti sisustuksia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)