keskiviikko 30. syyskuuta 2009

PilkkukakkuTämän kakun kanssa kävi hassusti; päällystin sen viime tingassa vaahtokarkkitaikinalla, ja 10min ennen lähtöä yritin sulattaa suklaata; se ei sulanut. Niinpä käytin koristeluun kaakaotomusokeria ja mansikkanmakuista tomusokeria. Laitoin kumpaakin pikkasen kahteen pieneen muovipussiin, teelusikallinen taikka pari vettä, pussi kiinni, kiireistä sekotusta ja kuorrute oli valmis. Pussista vaan nurkka pois saksilla ja pursottamaan. Noh, en ollut sekoittanut kuorrutetta kunnolla niin siinä oli mohkuloita, ja siksi kuorrutuksesta tuli kiireessä hutastun näköinen. Oma vika, olisi pitänyt nousta silloin kun kello soitti :)
Mutta tätä kakkua oli kiva tehdä. Käytin siihen ihan perinteistä sokerikakkupohjaa "sokeria2+jauhoja2+munia2+2", tosin jauhoista puolet korvasin perunajauhoilla, ja laitoin vielä 1tl leivinjauhetta. Ja siitä tuli niiiin kuohkea ja kaunis kakku!

Kakun täytteeksi tein vadelma-vispivanilla-tuorejuusto täytteen, ja sulavalkosuklaa-vispivanilla täytteen, mihin lisäsin myös valkosuklaan paloja. Kokosin neljään osaan leikatun kakun takaisin kakkuvuokaan, kostutin levyt mesimarjalikööri-vesi seoksella ja laitoin täytettä paljon, kahteen väliin vadelmaa ja keskelle valkosuklaata. Täytettä oli niin paljon, että kakkuvuuan reunat ei riittänyt joten siihen piti tehdä jatkopalat. Ja tietenkin oli juurikin päässyt käymään niin, että leivinpaperi loppui... Niinpä laitoin lisäpalat piirtoheitinkalvosta, ja se toimi todella hyvin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)