keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Isot Tapettitaulut


Olkkarin ensimmäinen sisustusidea, tapetti triptyykki, pulpahti jostain aivojen sopukoista. Olin jo kolmisen vuotta sitten Plazza lehteä selaillessani kiinnittänyt huomiota sisustusjuttuun ruotsalaisesta kodista, minkä makuuhuoneeseen oli tehty taulut ruokomaista tapettia kehystämällä. Niinpä muuttaessani tähän kotiin aloin etsiä kivaa tapettia ja kehyksiä. Löysin sopivan isokuvioisen, värimaailmaltaan miellyttävän ja eläväisen tapetin, Borås-tapeetin Linné-sarjan nro3314, mutta kehyksiä en. Niinpä ostin kehystysliikkeestä valmista taulurimaa monta metriä, mikä ystävällisesti leikattiin kaupassa valmiiksi sopivan mittaisiksi paloiksi. Kehykset on 150cm korkeat ja 50cm leveät, ulkomitoiltaan. Samaisesta liikkeestä ostin sopivat palat taustapahvia kehysten taakse.
Kehyksissä oli kova työ, ensin petsata kaikki 12 palaa niin että petsi oli epätaisesti välillä vaaleampaa ja välillä tummempaa, mutta rumia valumia ei kuitenkaan saanut jäädä. Tämän jälkeen kiinnitin tapetit taustapahveihin, ja sitten kehyksen palat päällystettyihin pahveihin, maalarinteippiä kului hirmuisesti :) Koska taulurimat oli niin hentosia taulujen kokoihin nähden, niin kasasin taulut ensin hahmolleen teippiä ja liimaa apuna käyttäen, ja sitten kun taustapahvista sai "hökötyksiin" lisätukea niin porasin kehyksien ylä- ja alapäätyyn kuhunkin nurkkaan pienet reijät ja niihin ruuvit tukemaan hökötykset kehyksiksi. Takana on pienet ruuvit minkä väliin on laitettu ripustusrautalanka. Isojen pintojen kanssa sai olla tarkka suorasta ripustamisesta, mutta vatupassilla ja kokeilemalla onnistuin hyvin. Mallista olisi varmasti saanut tukevamman taakse lisättävillä poikkipuilla, mutta halusin säilyttää mahdollisuuden vaihtaa toiset tapetit kehyksiin.
Isän kanssa yhdessä askarreltiin kesäisessä kellarissa kyseisiä tauluja, ja molemmiltahan siinä hermot meni, joten kohtuu kovalla kiukuttelulla nämä taulut syntyivät ilahduttamaan olohuonettani :)

1 kommentti:

  1. https://www.instagram.com/p/Bn_mGpdlqYm/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=uev67zvmixbt
    Kiitos! Sain täältä idea 😊

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)