torstai 17. syyskuuta 2009

Itsetehdyt heijastimet


Heijastin on fiksu juttu. Olen fanaattinen heijastimien ja pyöräilykypärän puolestapuhuja, ja paheksun syvästi ihmisiä jotka ovat kanssani tästä asiasta erimieltä. Muutoinhan olenkin melko joustava, mutta tässä kohtaa en :) Niinpä siis sanoista tekoihin, ja tein ystäville & sukulaisille lahjaksi erilaisia heijastimia. Osa on jo muilla teillä, mutta jokunen kerkesi kuvattaviksi ennen lahjontaa.

Heijastinkankaan lisäksi otin laatikosta esille eri värisiä askerteluhuopia, koristenappeja, puuvillalankoja, kuumaliimaa ja pieniä hakaneuloja. Käytin malleina piparkakkumuotteja, ja kummipojan toivomuksesta tein myös "pääluurankonen" mallin. Tein valmiita pohjia ja sitten yhdistelin kivoja erilaisia väriyhdistelmiä, niin ettei tullut yhtään samanlaista heijastinta. Sen opin kantapään kautta että heijastinkangasta voi hyvin liimata askarteluhuopaan kiinni, mun heijastinkankaan päälle ei voi liimata mitään, ne kun irtoaa käytössä. Niinpä pienet koristenapit ompelin kiinni heijastinkankaaseen paksummalla puuvillalangalla, ja sitten vasta liimasin keskiosan koristehuopapohjaan. Näistä tuli hauskoja pieniä lahjoja, oma suosikkini on villakangastakkini kauluksessa; vaaleanpunaisilla pistoilla koristeltu "pääluurankonen" :)

8 kommenttia:

 1. Täällähän olikin paljon idoita. Heijastimet ovatkin taas tarpeen ja nuo ovat kauniita:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, niitä oli kyllä ihan hauska tehdäkkin, vaikka välillä touhussa olikin tehtailun makua ;) Mutta kiva niitä oli antaa lahjaksi, niistä tykkäsi niin lapset kuin aikuiset, ja jopa muutama teinikin :)

  VastaaPoista
 3. Heijastinideoita googlettelin ja tänne blogiisi päädyin. Pirtsakan näköisiä. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mai :) Juurikin otin taas käyttöön talvitakin missä tuo hauska vaaleanpunaisella sävytetty "pääluurankonen"-heijastin on, ja kyllä, vieläkin se saa minut hymyilemään! :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Eksyin tänne, kun etsin ideoita heijastimiin. Liimasitko heijastinkankaan huopaan ihan tavallisella liimalla? :)

  VastaaPoista
 6. Niin se taisi mennä, muutenkin tykkään käyttää ihan perus Erikeeperiä, se kun kuivuu kirkkaaksi ja siitä ei lähde hajuja. Mutta tosiaan, painotan vielä sitä, että heijastinkangasta voi hyvin liimata huovalle/kankaalle, mutta heijastinkankaan päälle ei voi liimata mitään; pinta on niin liukas ja käsitelty että liimaukset irtoaa käytössä. Joten jos haluaa koristella heijastinta, niin neula ja lanka on parempi vaihtoehto kuin liima taikka kuumaliima.

  VastaaPoista
 7. Heips!
  Kiva blogi, oot kyllä luova ja yritteliäs immeinen :).
  Tämän blogin myötä minustakin tuli juuri viivin virkkausnetin käyttäjä...

  VastaaPoista
 8. mahtava idea, aion itsekkin kokeilla!

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)