keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Alla omenapuun

Keväällä olohuoneeseeni kasvoi puu, kaunis käkkyräinen omenapuu.
Olin pitkään miettinyt, että mitä keksisin tavallisen valkoisen seinän piristykseksi. Mielessäni kasvoi puu, minkä sitten piirsin lyijykynällä seinään. Koska puu oli niin suuri, niin oikeita mittasuhteita oli vaikea nähdä utuisesti piirretystä viivasta. Niinpä maalasin puun seinään, hain kellarista seinän pohjamaalia ja korjasin sillä liian paksut oksat ja muut "kömmähdykset". Aikani korjailin puuta milloin ruskealla ja milloin pohjamaalilla, kunnes sain siitä mieleisen. Oikeanlaista ruskeaa maalia oli yllättävän vaikea löytää, ja mielestäni tämä maali on ehkäpä liian tummaakin, mutta nyt siihen on jo silmä tottunut ;)
Oksien päistä halusin selkästi tylpät, joten niiden muotoilussa käytin apuna perinteistä maalarinteippiä pieninä pätkinä. Lopuksi tein puuhun elävöittäviä varjostuksia vedellä ohennetulla kultaisella Hohto-kuultomaalilla. Varjostusten häivyttämistä helpotti vedellä märäksi kasteltu sopivan kokoinen hyvä pensseli.
Keväällä puu puhkesi kukkaan, ja syksyllä sen väritti ruska. Kummasti omenapuun lehdet tosin muistuttaa vaahteraa, mutta haitanneeko tuo;
pimenevät illat toivat syksyn tullessaan.

6 kommenttia:

 1. Toi sun puu on tosi kiva!!! =o) t:Hanna

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Jos ei voi asua puutalossa, niin täytyy sitä sentään olla puu talossa ;)

  VastaaPoista
 3. Kivasti tossa puussa näkyy vuodenajat. Tarttee vaan pitää ovet lukossa, ettei naapurin tenavat käy omenavarkaissa.

  VastaaPoista
 4. Totta! :) Ne tosin on niin mukavia mukeloita, että ne vois vaikka ruveta tuomaan niitä omenoita, ja yrittäisivät liimata niitä puun oksille... No mutta, kohta tulee talvi ja sitten pitää keksiä jotain muuta kivaa!

  VastaaPoista
 5. Talveksi silkkipaperista leikattuja lapsuuden ''lumihiutaleita'' (eli taitellaan paperi pieneksi neliöksi ja leikellään kuvioita) ja sitten myynnissä on jääpuikko-jouluvaloja. Joulunalla tietenkin tonttu-ukkoja ja pipareita.
  Tää puu on kiva! Ja muistaa taas arvostaa Suomemme neljää vuodenaikaa, hip hei.
  T:Sofia

  VastaaPoista
 6. Hih, noi jääpuikko-valot on loistoidea! Mulla on muutenkin kosolti paljon erilaisia valoja, niin täytyyhän sitä ihmesellä olla jääpuikkovalotkin! Lumihiutaleita onkin jo ennestään hopeapaperista leikattuna jossain kirjekuoressa odottelemassa joulua, joten ne saa mennä puun kaveriksi ikkunoiden sijasta.
  Ja piparit voi tosiaan suosiolla tehdä suoraan puuhun; meilläpäin ne muutenkin tuppaa palamaan syömäkelvottomiksi ;)

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)