torstai 24. syyskuuta 2009

Itsetehdyt virkatut heijastimet


Tilaamani leimasimet antavat vielä odottaa itseään, joten siksi askartelut on hetken jäähyllä. Niinpä suunnittelin jotain muuta :) Mietin erilaisia heijastimia, ja halusin virkata niitä. Niinpä tutkailin erilaisia virkattujen kukkien malleja ja kokeilin niitä puuvillalangasta virkkaamalla. Eniten miellyin Stitch 'n Bitch - Koukussa kirjan s.258 ohjeeseen 6-terälehtisestä kukasta, missä on kaksi kerrosta. Muutelin ohjetta hiukan ja tein itselleni sopivan mallin, siitä jo aijemmin kuvitettu virkkausohje.


Tein isot kukaat Novitan Tennessee langasta virkkuukoukulla nro. 4. Heijastavan efektin saamiseksi laitoin langan sekaan kaksi säijettä heijastinlankaa, mitä löytyy hyvin varustetuista käsityöliikkeistä. Lanka on hyvin ohutta ja se katkeaa helposti jos sitä kovasti nyhtää, siksi siitä yksin ei voi tehdä oikein mitään, mutta paksumman langan kanssa se toimii oikein kivasti! Valmiin kukan taakse kiinnitin hakaneulan samalla puuvillalangalla ommellen, ja tein vielä kukan keskelle koristepistoja täyttämään aukkoa, ettei suotta hakaneula näy etupuolelle, vaikka päällystinkin sen kiinnitys varren kieputtamalla samaista puuvillalankaa siihen.
Mutta kuitenkin, näistä tykkään niin kovasti, että näitä joutuu tekemään lisää! :)

2 kommenttia:

  1. Hei nää on tosi kivoja ja nättejä ja tuo heijastinlankahan näkyy tosi hyvin. Mie voisin haluta ruskean tai turkoosin, ihme :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, munkin mielestä noi toimii!
    Ja saat molemmat, toki voit opetella tekemään tommoisia ihan itekkin ;)))

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)