lauantai 8. kesäkuuta 2013

Suloisen suolainen sokeriton söpöily



Tämmöinen pieni söpöinen rasia lähti kyläpaikkaan viemisiksi. Koristelin valmisrasian vain nauhasta liimaamalla rusetilla, sekä Sizzlits Decorative strip, Medallions-stanssilla tehdyllä isolla rosetilla. Yksinkertaista sekä näyttävää. Ja sisällä oli jotain hyvää, viljatonta sekä sokeritonta. Hykerryttävää. Tein näitä samaisia herkkuja myös kätsyille.

Rasian sisältä löytyi siis imellystä kerrakseen! Löysin tämän mainion ohjeen hirmuihanasta blogista, Kiitos hyvää. Itse vähän muokkasin reseptiä kaappini sisällön mukaan. Olen tuosta samaisesta blogista löytänyt muitakin uusia herkkuja, ja kosolti tykästynyt Virpin tapaan kirjoittaa. Blogi muutti tässä ihan vast ikää, ja löytyy nykyään täältä.

Mutta niin, siihen rasian sisältöön,


SULOISEN SUOLAINEN PÄHKINÄTOFFEE (viljaton, sokeriton, laktoositon)

1,5dl suomalaista hunajaa
2dl sokeritonta maapähkinävoita
0,5dl manteleita
0,5dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
0,5dl pekaanipähkinöitä
(0,5dl pakastekuivattua mansikkaa)
ruususuolaa

Vuoraa reunallinen vuoka, esim 16x37cm, leivinpaperilla.
Rouhi mantelit, pistaasit, pekaanit (ja mansikat) pieneksi rouheeksi terävällä veitsellä. Laita hunaja paistinpannuun, ja lämmitä sitä keskilämmöllä jatkuvasti sekoitellen niin kauan, kunnes hunaja alkaa vaahdota. Jatka lämmittämistä ja sekoittelua keskilämmöllä n.4-8min. Mitä kauemmin sekoittelit, niin sen kovempaa valmiista toffeesta tulee (minä sekoitin siksi vain sen 4min.) Huom, hunajaa pitää oikeasti koko ajan hissukseen sekoitella, muuten se palaa herkästi kitkerän makuiseksi, ja homma on aloitettava alusta.

Vähennä lieden lämpö pienimmälle mahdollisille lämmölle, ja sekoita hunajan sekaan maapähkinävoi. Sekoittele jatkuvasti, kunnes seos alkaa paksuuntua. Ota paistinpannu pois liedeltä, sekoita toffeeseokseen vielä manteli-pähkinät-mansikat-rouhe, ripaus suolaa ja levitä seos suojattuun uunivuokaan. Anna muutaman minuutin jäähtyä, ja rouhase vielä pikkiriikkisen suolaa toffeen päälle "koristeeksi". Laita jääkaappiin jäähtymään n.10min, ja leikkaa sitten toffee pieniksi neliöiksi. Säilytä kannellisessa astiassa jääkaapissa, valmis toffee säilyy n. 2vkoa.

Vinkki, Jääkaapissa toffeesta tulee melko kovaa, nekkumaista, joten kannattaa tehdä pieniä neliöitä, esim 2-3cm x 2-3cm.

Nämä on kyllä tosi hyvejä, ja helppo tehdä, kannattaa kokeilla! :) Herkullista viikonloppua kaikille.

6 kommenttia:

  1. Kaunis ruusuke rasian päällä. Ja nuo toffeet olivat erittäin herkullisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ruusuke on tehty stanssaamalla, niistä saa nopeasti näyttäviä näin yksinkin :) Kätsyille tein näitä vähän pienemmällä annoksella, ja eri hunajasta kuin nämä kuvan toffeet oli tehty, ja keittelin vain 4min massaa. Siksi ne mureni niin helposti.

      Poista
  2. aikas hyvän kuulloiset herkut!
    ja varmasti kiva saada tuollainen tuliainen. :)
    Oikien aurinkoisia päiviä sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina, niin kuin huomaat, pyrin kaikin tavoin hyvittelemään tätä sokeritonta elämääni ;) Vein tuon rasian viemisiksi ystävälleni, joka myöskin noudattaa viljatonta sekä sokeritonta ruokavaliota, ja hän oli kyllä kirjaimellisesti ihan pähkinöinä, hyvä ettei itku silmään tullut mieltymyksestä :))

      Poista
  3. Noista meritähdistä tuli ihania!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuli, mutta kun tosta tuli jääkaapissa niin nekkusenkovaa, niin niitä oli tosi hankala syödä, kun ne oli sen verran suurempia :D

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)