keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Ei mitään ihmeellistä, kuhan vaan on hienoa.

Ystäväni vanhemmat viettivät tässä kolmattakymmenettäviidettä hääpäiväänsä. Satuin juhlapäivää edeltävästi vierailemaan heidän mökillä, missä ystäväni ja hänen isänsä pohtivat yhdessä tuumin, että mitä sitä sitten äidille keksisi hääpäivälahjaksi. Ravintolaa, teatteria, reissua ja sen sellaista pyöriteltiin ilmassa. Ystäväni jäyhä isä pohti, että jotain pitää sitten kummiskin olla annettavaa juhlapäiväksi rouvalle, ja ystäväni totesi että lahjakortti on paras, ja kyllä tuo ällä (=haltiakummi, elikkäs minä) sen varmaan voi tehdä, jos iskä sä maksat.

Ja tietenkin minä lupasin tehdä kortin, ja aijemmat kukkakortit, tämä ja tämä mielessäni vihjailin, että mitenkäs olisi semmoinen kukkakortti, mikä voisi olla lahjakortti (siinä kohtaa mietin jo sitten tätä korttia.) Niin johan miehet innostui, ystäväni totesi, että hääkimpussa oli aikanaan ollut kuulemma kieloja, ja mitenkään en halua vihjailla, mutta äidin toinennimi on Orvokki, mihinkä jäyhä isänsä murahtelemaan että oli siinä hääkimpussa niitä orvokkejakin, sinisiä orvokkeja ja kieloja. Voihan piiip piiip piiip. Ja kerkesin jo lupaamaan!! :D :D Noh, eihän siinä sitten auttanut kuin alkaa miettiä, että mitenkäs sitä sitten tekisi orvokkeja ja kieloja...

Ja tämmöinen siitä sitten tuli :)


Korttiin tuli orvokkien ja kielojen lisäksi siniturkooseja helmiä, yhteensä 35kpl :) Värit oli vähän hankalat, yritin kysyä ystävältäni, että mistä väreistä äitinsä pitää? "semmosista tavallisista". Noh ostaisko äiti mieluiten Marimekon verhot, Pentikin verhot, vaiko sinivalkoruudulliset anttila verhot? "ei verhoja lainkaan" jne jne jne.. Ainoa toive orvokkien ja kielojen lisäksi oli se, että en tekisi mitään ihmeellistä, se kuulemma riitti, että kortti ois vaan hieno. Saanko taas sanoa? No sanon silti. Voihan piiiip piiiip piiiiip :D
Niinpä päätin kortin väriksi valkoisen, vähän sinistä ja häivähdys korallinpunaista.

Mutta ihan ekana tein orvokit. Jälleen kerran googlailin kuvahaulla kuvia sanahauilla "orvokki kortti", "violet card" ja "violet and lily of the valley card". Hetken mietin miten saisin parhaiten tehtyä orvokin terälehdet, ja sitten hokasin;


Stanssailin valkoisesta tavallisesta kopiopaperista perhosia pienimmällä perhos-stanssillani, tästä setistä. Leikkasin kahden perhosen siivistä orvokin terälehdet, yllä olevalla tavalla. Osan paloista pienensin leikatessa, niin sain pari pienempääkin orvokkia.


Värjäsin terälehdet DI Thumbled glassilla ja annoin kuivua.


Katsoin taas googlesta mallia, ja väritin DI Dusty Concordilla terälehtiin violetit osat, topsipuikkoa apuna käyttäen. Keltaisilla tusseilla väritin terälehtien kiinnityskärjet. Lisäksi vielä väritin terälehtien reunat varovasti ja kevyesti violetilla musteella, jotta lehtien muoto erottuisi paremmin, ja tein terälehtiin viivoja mustalla ohuella tussilla, aitoja kukkia muistuttamaan.


Grillitikun avulla käänsin/kiharsin osan terälehtien ulkoreunoista alaspäin, osan ylöspäin. Liimasin pienellä määrällä Glossya kukat valmiiksi, ensin iso terälehti (nro3.) sitten sivuterälehdet (nro2. x2) ja lopuksi vielä etummainen terälehti (nro1.)

Sitten tein Kielot. Mietin kukkien olevan kellomaisia, ja mietin miten ne sitten tekisin.


Leikkasin piparireunaisia ympyröitä rosetti-stanssin päädyllä. Käytin näihin valkoista, helmiäispintaista kartonkia. hahmottelin lyijykynällä pahvin nurjalle puolelle kielot; jaoin ympyrän neljään osaan, kahden eri kokoisen napin avulla piirsin kuhunkin osaan ympyrät, mitkä "avautui" kielokukan alareunaksi. Leikkasin kielot irti saksilla.

Kieloista ei näemmä ole muita vaihekuvia, mutta lisäksi tein vasta puhkeavia kukintoja samaisesta valkoisesta helmiäiskartongista ihan tavallisella toimisto reijittemellä. Lehdet hahmottelin kirkkaanvihreälle kartongille, leikkasin irti, kuvioin niihin viiruja pinseteillä raapimalla, ja väritin lehdet sieltä täältä DI Peal Paint, vihreällä musteella. Vääntelin lehtiä sopivan malliseksi. Varsia mietin pitkään, että voisiko ne ihan vaan piirtää, mutta kun kaikki muu oli niin kolmiulotteista, niin varretkin hahmottelin vapaalla kädellä lehtien tapaan käsitellylle vihreälle kartongille, ja leikkasin varovasti irti. Varret meinasi hukkua lehtien sekaan, ja niin korostin niitä vielä piirtämällä niiden muodon keskeltä vartta vihreällä Promarker-tussilla.

Kiinnitin kortin taustaan ensin lehdet Glossylla, sitten kielokukat ja kukinnot kohotarrateipein ja lopuksi orvokit taas Glossylla liimaten. Orvokit tulivat kielojen varsien päälle, niin siksi en liimannut tai teipannut varsia kiinni, vaan ne sai jäädä koholleen, kun kukat piti ne paikoillaan. Aluksi tein kortin vasempaan alanurkkaan korallinpunaisen rusetin, mutta se oli niin irrallisen ja hölmön näköinen, että nyhdin sen pois, ja lisäsin sen paikalle vielä yhden orvokin. Se olisi saanut olla pienempi kukka, mutta kun tein niitä vain kaksi, niin en viitsinyt ruveta väkertään kolmatta, vaan änkesin tuon ison kukan väen väkisin tuohon korttiin.

Toispuoleisia orvokkeja tasapainottamaan liimailin korttiin noita pieniä ja keskikokoisia siniturkooseja puolihelmiä, Totesin niitä mahtuvan hyvin sen maagiset 35, ja niinpä vaihdoin vielä noiden pienempien helmien paikkoja, ja lisäsin korttiin nuo isot puolihelmet. Minusta niistä tuli kiva juttu korttiin, ja sympoliikkakin (tuo juhlittava luku, 35) hauskasti korostui.


Kortin sisälle tein korallinpunaisen taskun, minkä etureunan koristelin pienellä kakkupaperilla. Valkoinen paperi on kuvassa näyttämässä taskun paikkaa, mihinkä lahjakortin voi sitten sujauttaa. Ja siksi siis tuo minun silmääni raju korallinpunainen-väri, kun kolmantenakymmenentenäviidentenä hääpäivänä juhlitaan korallihäitä! :)

Mutta tämmöinen siitä kortista sitten loppujen lopuksi tuli! :)


26 kommenttia:

 1. Huh, huh, no kyllä siellä on tas välähtäny ja on värkkäilty! Ja hienohan siitä totta tosiaan tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä nää jo todella vahvasti meni värkkäilyn ja väkertelyn puolelle :D Mutta kyllä siitä ihan hyvä juu tuli :))

   Poista
 2. Voe Ristus, Nainen! Mielettömän kortin olet tehnyt!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirka! :D Tää meinasi olla jo turmioksi, mutta piruuttanikin tein, kun olin kerta mennyt lupaamaan ;))

   Poista
 3. voi apua, itse oisin heittänyt jo hanskat tiskiin :D tästä tuli kau-nis! ja täytyy sanoa, että äärimmäisen nerokasta oli myös stanssien käyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä voinut heittää hanskoja tiskiin, tai edes lasta pesuveden mukana, tai mitä näitä muita hienoja sanontoja nyt onkaan, kun se on semmonen ystävä, että tiedän sen kyllä arvostavan isosti, niin oli sitten katos pakko näyttää, että helepostihan sitä nyt yhden kortin tekee ;)) Ja täytyy sanoa, että lähes taivas kirkastui ja salamat iski, kun vihdoin keksin, että missä ois orvokin terälehtien mallia! :D

   Poista
 4. Voi juku. Näyttää kyllä hurjan kovatöiseltä ja monivaiheiselta, itse kun en korttiaskartelua harrasta eivätkä käyttämäsi välineet ja menetelmät ole tuttuja. Tällaisten korttien kohdalla voinee sanoa, että todellakin antaumuksella tehty. Vaan kortista tuli kyllä hurjan kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eena, itsekin olin kyllä tyytyväinen lopputulokseen :) Ja sinun kohdalla parasta lienee sanoa, että et harrasta korttiaskartelua, vielä :)) Kun kaikkea muuta kaunista isoa ja pientä näpertelyä käsilläsi niin hienosti teet :)

   Poista
 5. Siis WOU ja WAU!!! Oot oikee idea hiiri aivan mahtavia kukkia oot keksinyt tehä!! Suu ammollaan tätä katselen uudestaan ja uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma! :) Myönnän itsekkin hykerrelleeni, kun katselin googlen kuvahausta orvokkien kuvia, ja yht äkkiä hokasin, että missä olenkaan nähnyt orvokin terälehden mallia. Hetihän sitä silloin sitten oli pakko kokeilla, ja yötä myöten noita terälehtiä väkertää :))

   Poista
 6. Ihan huikean kaunis ja suorastaan innovatiivista tuo stanssien käyttäminen :) Ei voi kuin ihasstella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kiitokset sinne unelmalliseen Vihreään taloon :)

   Poista
 7. Apua mihin suuntaan ne toiveet siitä "kasvoivatkaan" ja wau miten upean luomuksen toiveista sait syntymään. Luulin kyllä noita orvokkeja suoraan jollain kuvioleikkurilla/stanssilla tehdyiksi mutta nehän olivatkin perhosia. Wau ja wau!

  Aurinkoista juhannusta!
  -Eemeli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos Eemeli! :) Jälkikäteen googlailin, että semmoisia stansseja kyllä olisi, millä saisi tehtyä orvokkeja, ja monia muitakin kukkia... Mutta ne jääkööt nyt ainakin vielä hankkimatta, mutta jos syliin hyppäävät, niin pakkohan ne toki sitten on hankkia :))

   Poista
 8. Tää on kyllä ihan mun suosikki!! Mä en osaisi hahmottaa noin, että perhosensiivistä saakin orvokin tai napilla (!!!) kielon. Ja nuo puolipalloset ovat ihan parhaita, käytä niitä jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitti siukku :)) Kotvasen jouduin miettimään, että mitkä ihmeen puolipalloset, mutta sit juu hokasin :) Oonkin shoppaillut viimeaikoina noita puolihelmiä vähän eri sävyissä, juurikin siksi että niistä saa moneen kivaa tekstuuria ja hohtoa. Kielonkukkien pitsihelmat onnistuivat kyllä hyvin noista piparkakkureunaisista ympyröistä. Googlen kuvahakua tutkaillessa vasta huomasinkin kuinka tavattoman kaunis kukka kielossa onkaan :)

   Poista
 9. Upea kortti ja hienosti oivallettu nuo sopivat stanssit .Ihan mielettänän hieno postaus.

  VastaaPoista
 10. Todella hieno kortti!
  Itseltäni olisi jäänyt tuollaiset soveltamiset keksimättä (enkä olisi jaksanut nähdä noin paljoa vaivaakaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kepposka :) Niin kun tiiätkin, niin mää ny oon tämmönen muutenkin, ja haasteet on tarkoitettu voitettavaksi ;)

   Poista
 11. Aivan ihana! Mun tulee askarreltua aina niin yksinkertaisia juttuja, pitäisköhän joskus ruveta vähän laittaan itteelleen enemmän haastetta...
  Leppoisaa juhannuksen jatkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! :) Askartelu on kyllä aina kivaa, teki sitten yksinkertaisemmin, taikka ei, niin siitä puuhastelusta, näpertelystä ja tekemisestä pitää tulla hyvä mieli, muuten se ei ole askartelua :))

   Juhannus on tähän mennessä ollut oikein mukava, eilen oltiin maalla, ja tänään jatketaan kaupungissa - ihanaa! :)

   Poista
 12. On kyllä hieno! Ja hienosti ideoitu. Tykkään myös noista vaihekuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos koivuhiiri :) Ja muistinpas kerrankin ottaa joitain vaihekuvia tekemistä selventämään, sillä kyllähän se on niin, että yksi kuva kertoo enemmän kuin sata sanaa :)

   Poista
 13. Eipä voi enää paljo kauniimpaa korttia olla olemassakaan ♥

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)