torstai 6. kesäkuuta 2013

Kätevä kesän aloitus ♥


Oih miten mainiosti tämä kesä onkaan alkanut. Viime viikonloppuna sain puuhasteltua kodin kesäkuntoon, ja maanantaina pitkästä aikaa Kätsyiltiin! :) Tällä kertaa Kätevistä Emännistä paikalle pääsivät Annan Aarteiden Anna, Pikku Kepposen Rva Kepponen ja Arkitaivaan Leonida, niin ja siis minä :) Tällä kertaa muut emännät logistisoivat itsensä tänne eteläiselle Pirkanmaalle, meille.

Taas jäi kuvaamatta, mutta treffasimme Ideaparkissa, ja siintä suunnattiin sitten porukalla kohti Tamperetta ja Paperilohikäärmettä. Pyynnöstä Elina demoili meille parit tosi hienot kukkaset ja neuvoi uusissa löydöissä, sittemmin ostoksissa ;) Pikaisesti pyörähdettiin vielä kaupoissa ja hilpaistiin sitten maakuntaan, kello vaan oli väen väkisin ripeämpi kuin me...

Mutta kyllä me hetki ehdittiin askarrellakin! :)


Leonidalla oli tällä kertaa korutarpeet mukana, Annalla jo aijemmin aloiteltu kortti, ja paljon kivoja ideoita meille muillekin farkusta ja nahkasta stanssailtavaksi. Rva Kepposka intoutui kokeilemaan uudella tavalla tehtäviä kukkia, sekä Annan ideoimia perhosia ja teki vieläpä kaulakoruakin :) Minä taisin keskittyä vain höpöttelyyn, tarvikkeiden etsimiseen, hirmuhyvään seuraan ja tarjoilujen kattamiseen :D

Välissä meinaan syötiin


Onpas kaukaa otettu kuva, mutta eväinä oli tutulta kalastajalta ostamaani siikaa, minkä ystäväni isä innoissaan minulle savusti! Mainiota. Lisäksi oli uunibataatteja, uunipunajuuria, punajuurisalaattia, ja samaan tapaan koottua viher-katkarapu-persikkasalaattia, kuin pääsiäisenäkin. Lisäksi tein tomaattisalsaa, ja elämäni ekan kerran pestoa. Lisäilen myöhemmin tänne reseptit ainakin uunibataateista ja pestosta, sillä oikein harmitti, että olen aijemmin ostanut vain halvinta purkkipestoa, enkä ole älynnyt itse tehdä - toimii! :)


Jälkkäriksi, tai siis iltakahveiksi, herkuteltiin vielä sokerittomalla pähkinätoffeella, vesimeloonilla, pensasmustikoilla ja kotimaisilla mansikoilla. Herkkua.

Sitten päivä täytyikin valitettavasti jo pakata takaisin kasseihin ja autoihin, kun oli kiirus logistosoida osa tiimistä Lahden junaan. Tällä porukalla kun ryhdytään, niin ei meinaa koko päivä riittää, kun on aina niin paljon kaikkia suunnitelmia! :) Mutta olipas taas aivan ihanan Kätsy päivä!  Toivottavasti jo pian kätsyillään taas uudestaan.

Ja vielä jokunen kuva pakko laittaa. Askarteluja varten kävin lainaamassa heimopäällikön varastoista pari pöytää. Pöytälevyt ja jalat vielä löytyivät varastoista, mutta oikeita ruuveja ei niin millään. Löytyneet ruuvit olivat inasen liian pitkiä, ja ettei ne varmasti rikkoneet pöytälevyä jalkoja kiinnitettäessä, niin askarrella paskartelin parit "prikat" hirmupaksusta askarteluhuovasta, jälleen kerran melko kätevästi :D


Ja maanantain kätsyilystä jäi sen verran paljon vielä evästä, että perkasin kalan, pakkasin sen sekä loput herkut muovirasioihin, ja kiikutin ne seuraavana päivänä siukulle brunssieväiksi. Lisäksi siukku teki vielä todella hyvää, ja ihanan pehmoista munakasta, niin kyllä meitin kelpasi.


On sekin kyllä kätsyä, että ihimisen sisarukset ovat opeja tai vielä koululaisia, niin niitä kaikkia näkee tosi mukavasti näin lomalla! :) Tällaista tällä kertaa, pian taas lupaamiania reseptejä, ja askarteluja, ja sisustelua, ja tietenkin kesää!

8 kommenttia:

 1. ihan mahtipäivä <3 kiitos siitä kaikille osallistujille, ja pian uusiksi tietty! tulin etsimään täältä sitä punajuurisalaatin ohjetta, ja olitkin sen kivasti linkittänyt heti tähän ekaan tekstiin :D ei tarvi niin nähdä vaivaa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kiva päivä! :) Tää vastaili sille tonne punajuurisalaattiin jo, mutta tosiaan, ei se oli niin justiinsa, vaan voi vetää ihan fiiliksen mukaan! :D Kesäretki ois kyllä hyvä saada järjestyyn, tätä täytyypi suunnitella ;)

   Poista
 2. Oli hieno päivä! Kiitos Haltiakummi, Anna ja Leonida. Haaveilen, että vielä tänä kesänä näkisimme uudestaan ja oikein pitkän kaavan mukaan :)

  Tarjoilut olivat mahtavat ja se punajuurisalaatti vei kielen mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se melkeinpä niin on, että yönylireissua tässä pitääpi suunnitella - ei meitin tiimi muutes kerkee tarpeeks :D

   Hyvä että sisäinen skeptikkosi epäili tuota punajuurisalaattia, ja punajuuria kypsymistä uunissa, niin tuli sitten sitä tehtyä koko porukalle herkuteltavaksi! :))

   Poista
  2. Joo, mä olin aika skeptinen tuohon tapaasi kypsentää punajuuret. Itse kun olen keittänyt niitä ensin yli tunnin, jäähdytellyt ja kuorinut, palastellut ja laittanut uuniin ja tuskaillut työn määrää. Sun tapasi on hiukan parempi ;)

   Poista
  3. Joo, mun tapa on hiukan nopeampi, hiukan helpompi ja hiukan herkullisempi... ;) :D

   Poista
 3. Suurkiitos täältäkin teille kaikille, tosin vähän myöhässä - on ollut pitkä tauko blogien lukemisessa! Kas, kun juuri kävin ottamassa talteen juuri tuon punajuurisalaatin. Taisi olla kaikkien lemppari!

  Oli niiin kiva päivä ja ilta, ja kaikki se kiva loppui ihan kesken. ;) Toivottavasti nähdään pitkän kaavan mukaan pian...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meitin ehottomasti pitää ruveta suunnittelemaan yön yli reissua, ja ryhtyä sanoista tekoihin suunnitelman suhteen - vaikka vieläkin hymyillyttää yli 10pvn reissu, niin jo alkaa olla ikävä teittiä :) Syksyllä me taidetaan päästä Lahteen ;) mutta jos sitä ennen vielä nähtäis....

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)