keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Prinsessainen Hello Kitty kakku

Kakkutehdas tosiaan avautui toissa viikolla ristiäiskakun vuoksi. Lisäksi perjantaina sain entiseltä järjestöystävältäni paniikki viestin, että voisinko mitenkään auttaa?? Hän oli luvannut kummitytölleen 4vee synttäreille Hello Kitty kakun, mutta luotto leipuri olikin vetänyt puihin loppumetreillä. Voisinko siis mitenkään tehdä sunnuntaille ison kakun suuriruokaiselle suvulle, aikaa siis muutama päivä. Hetken mietin, ja totesin että miksipä ei, voisin ainakin yrittää. Kummitytön lempiväri oli kuulemma vaaleanpunainen ja toiveissa tosiaan kakku missä on Hello Kitty, jolla on mielellään kruunu päässä.


Tein kakkupohjan 1,5x isoon lasagnevuokaan. Laitoin kolmeen väliin paaaaaljon täytettä, ja vaaleanpunaiseen kakkuun sopi vaaleanpunainen täytekin; kermavaahtoa, maustamatonta tuorejuustoa, sulaa valkosuklaata, rouhittua valkosuklaata, keitettyjä ja paseerattuja vadelmia sekä pieniksi pilkottuja säilykepersikoita. Kostutin kakkupohjat vadelmalimpparilla. Muutes, minä kun en ole vauva.fi tai suomi24-keskustelupalstojen vakiokäviä, niin kokeilin vasta nyt jostain kuulemaani kikkaa tuohon kostuttamiseen - pullasudin tai teelusikan sijaan käytin kakkulevyjen kostuttamiseen lasten nokkamukia [vierasvara IKEAsta], ja toimi kyllä ihan hirmuhyvin!


Värjäsin sokerimassa-kaulintamassan sekoituksen hennon vaaleanpunaiseksi, ja päällystin kermavaahdolla eristetyn kakun sillä. Jätin muodon tarkoituksella pehmeän tyynymäiseksi, se mielestäni sopi hyvin tähän kakkuun. Etsin netistä kuvia Hello Kittystä, otin niistä mallia, ja tein kakkuun koristeen. aloitin mekosta ja sen koristelusta, viimeiseksi tein valkoiset osat. Samalla napsuttelin erilaisia kukkia liilaksi värjäämästä sokerimassasta, vaaleanpunaiset olin tehnyt jo aijemmin. Silloin lauantaina oli täällä ainakin niin aurinkoinen päivä, että pystyin aloittamaan kakkujen päällystämisen vasta illalla, niinpä tein koristeita sitten yötä myöten. Klo 04:45 menin nukkumaan, klo 08:00 piti sitten jo herätä laittamaan ristiäiskakku ja tämä synttärikakku valmiiksi.


Prinsessa Hello Kittyn tein kakun päälle jo yöllä. Tai siis tein mekon kahteen kertaan - ensimmäiseen menin kokeilemaan mustalla ääriviivojen piirtämistä sarjakuvamaiseksi, mutta siitä tuli ruma, sottanen, niin tein mekon uusiksi. Laiton mekon yläosan ja helman alle sokerimassaa kolmiulotteisuuden luomiseksi, samoin tein Hello Kittyn kasvoille.   Nenään ja valtikan tähteen värjäsin keltaista massaa, samasta tein myös isojen kukkien keskustat. Mustaksi värjätystä massasta pyörittelin pienen pienet silmät, mutta viiksikarvoja en siitä onnistunut tekemään, siksi ne on piirretty geelivärillä.

Kukat tosiaan kiinnitin kakkuun vasta aamulla, ihan tavallisella valkoisella sokerikuorrutteella. Kukkia tuli paljon, mutta kyllähän niitä nyt 4vee synttärikakussa saakin olla :) Vähän jätin tilaa kynttilöille. Vihreät pilkut tein Wiltonin kimaltelevalla geelivärillä, samoin punaisella kirjoittamani tekstit. Minusta nuo geelivärit toimii tosi hyvin, ovat jämäkkiä ja helppokäyttöisiä, ja niillä saa kivaa jälkeä.

Mutta semmoinen synttärikakku tästä tuli, kokoa 32cm x 22cm x 9cm, työtä n.14h ja tarvikkeiden hinta n.70€. Leipominenkin on nykyään paljon kalliimpaa kuin ennen :/ Joka tapauksessa, kakku onnistui hyvin, ja oli ollut oikein maistuva, riittävä ja mieluinen niin kummitädille, kuin neiti Penni 4veelle vieraineen! :)

4 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän hieno kakku! Kolmiuloitteinen Kittykin on niin onnistunut! Mutta aikamoinen on tuo käyttämäsi tuntimääräkin.

    Meillä ainoastaan kuopus syö vähän kakkua ja hänelle pitää olla aina suklaakääretorttulevyistä tehty kakku, jossa on vaan banaania ja kermaa. Karkkirouhetta saa sentään laittaa päälle. Pääsen aivan älyttömän helpolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina jos joku lapsista jotain nirsoilee, niin heimopäällikkö jaksaa uudestaan ja uudestaan kertoa siitä, kuinka hän ei lapsena pitänyt täytekakusta, ei suostunut sitä syömään, ei edes maistamaan. 12vuotiaana hän oli ollut jossain hienoissa juhlissa, missä kakkua oli tarjolla, ja juhlat oli niin hienot ettei hän ollut uskaltautunut kieltäytyä tarjotusta kakusta - itku oli tullut, kun oli tajunnut miten hyvää täytekakku oli, ja mistä kaikista hän oli jäänyt paitsi vuosien saatossa :)) Varsinkin veljenpoikani, joka ei pidä hillosta, vihaa yli kaiken tätä vaarin tarinaa, jonka vaari jaksaa kertoa joka kerta, kun poika jostain tarjotusta herkusta kieltäytyy, vedoten hilloinhoonsa :D :D

      Ja tarkotuksella laitoin tähän tuon ainesten hinnan, ja kuluneiden työtuntien määrän esille, että ne jotka itse eivät leivo, mutta pyytävät ystäviään tai sukulaisiaan leipomaan, niin he hoksaisivat että se ei tosiaan ole mitenkään halpaa touhua. Esim. täälläpäin tuon kokoinen peruskakku leipomosta maksaisi 90e, ja siinä ei ole kuin tavallinen sokerikakkupohja, mansikoita ja kermaa. Hyväähän sekin toki on, mutta voin käsisydämellä väittää, että tämä oli vielä parempaa :)

      Poista
  2. Siis aivan älyttömän upea kakku! Kyllä oli vaivannäön väärti. Toivottavasti kakun tilaaja muisti korvata vaivannäön ja tarvikkeet (ja viime tipan pyynnön) ruhtinaallisesti - sen verran ruhtinaallisen kakun varmasti onnellinen Penni 4 v. sai! :)

    Taidan pyytää sut tekemään tästä lähtien meidän kakkujen koristelut... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Leonida! :) Sovin kakun tilaajan kanssa, että hän maksoi kakun tarvikkeet, ja etukäteen sovitun summan kakun leipomisesta. Tämä kävi tilaajalle oikein hyvin. Itse vaan en oikein osaa hinnoitella näitä kakkujani, ja pieni kotini, missä ei ole suurta kakkukylmiötä, vaan ihan tavan pikkujääkaappi, eikä myöskään tiskikonetta, vaan kaikki leipomiskulhot, kapustat ja vispilät sekä värkit pitää käsin tiskata, niin sekin kyllä tuo aina lisäkertoimia tällaisille kakkuiluille :)

      Mutta täytyy myöntää, tätä kakkua oli tosi kiva tehdä! Tämä oli minun ensimmäinen Hello Kittyni, ja se on kyllä helppo kuvio toteuttaa kakun päälle, samoin kuin kaikki muutkin lasten piirretyt hahmot, mistä löytyy netistä monen monia värityskuvia ;))

      Joten uskallan nyt tänne kommentteihin avoimesti kirjoittaa, että vastaavia kivoja, helppoja, hauskoja ja iloisia kakkuideoita voin tehdä mielelläni jatkossakin :D))

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)