perjantai 15. maaliskuuta 2013

Maailman paras pannari

Lätyt, räiskäleet, letut, vohvelit, pannukakut. Kaikki tehdään periaatteessa samalla reseptillä, mutta pannukakun kanssa on pienin vaiva - kaikki vaan sekaisin, uunipellille ja uuniin, ilman hirveetä paistamisen käryä, hellan vieressä vahtimista tai vohvelirautaan kätensä polttamista. Kätevää. Tämän ohjeen olen muutellut eri ohjeista mieltymysteni mukaan. Ja tämä on vaan yksinkertaisesti parasta.

Oletteko muuten huomanneet, että kun googlettaa "maailman paras pannukakku", niin tulee hyvin hyvin samanlaisia ohjeita, mistä moni on keskenään lähes identtinen, ja silti niistä monet ovat juurikin niitä rakkaita, isoäidin reseptejä, mitkä ovat suvussa kulkeneet aina? Onkohan se semmoinen resepti, mikä on ollut joskus aikoinaan jossain joka kodin keittokirjassa, tai jauhopaketin kyljessä, tai jossain... Tulee mieleen Frendit, ja Phoeben isoäidin supersalainen cookies-resepti ;)


MAAILMAN PARAS PANNUKAKKU

4dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
3 kananmunaa
8dl maitoa (esim. laktoositonta kevytmaitoa)
1dl juoksevaa Oivariinia

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään - jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää joukkoon vispilällä vatkaten kananmunat, mikrossa kädenlämpöiseksi lämmitetty maito ja lopuksi vielä juokseva oivariini. Suojaa syvä uunipelti leivinpaperiarkilla, ja kaada seos uunipellille. Paista 200C uunissa, 30-45min.

Herkuttele lämpimänä mansikkahillon, tai vielä parempaa, omenahillon sekä kermavaahdon taikka vaniljajätskin kanssa. Maistuu myös hirmuhyvältä pelkän sokeriripauksen kanssa.


Hyvää pienen pakkasen puremaa ja auringonkultaamaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Meilläkin on todettu pannukakun helppous. Yksi kavereiden poika saattaakin tiedustella jo eteisessä onks pannukakkua tänään tarjolla.
    Mieheni laittoi joskus taikinaan liian kuumaa rasvaa ja ilmeisesti tästä syystä sokeri karamellisoitui herkullisesti. Saatankin joskus ripotella lopun sokerista vasta pinnalle muutaman paistominsan jälkeen, nam. Tätä sinun reseptiä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannukakku on kyllä ripeä ja hyvä tarjottava - siitä saa pienellä vaivalla isommallekin poppoolle tarjottavaa :)

      Itse tein tätä viimeksi Flora vanillaan, kun maitoa ei ollutkaan kaapissa tarpeeksi. Siitä tuli kyllä ihan hirmumakeeta, mutta mustikoista ja vadelmista keitetyn hillokkeen kanssa se toimi oikein hyvin. Mutta silti pyrkisin jatkossa muistaan maitokaupassa käymisen ennen pannarin tekoa :D

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)