maanantai 4. maaliskuuta 2013

Roheita kudelmia

Harmaasta ontelokuteesta ja nro.10 puikoilla syntyi nämä jämäkät tyynynpäälliset. Piti tekemäni ne jo joulupukin konttiin, mutta niistä tulikin niin kivat, että pidinkin ihan itse. Epätasainen käsialani sopi näihin mielestäni hyvin ;)


6 kommenttia:

 1. Näistä tuli tosi hyvät! Tykkään oikein paljon tuosta neulospinnasta. Mitkä sisätyynyt sä sitten lopulta laitoit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks tullutkin! :) Tuo silmukka on sen verran isoa, että näihin piti ostaa harmaat tyynyt sisällekin. Itse kuvittelin harmaan olevan yksi tämän hetken sisustusväreistä, mutta eipä meinannut löytyä harmaita tyynyjä mistään! Niinpä näille tyynyille tuli kyllä aikasta paljon hintaa - 18e kuteesta ja 12,90e sisuksista/tyyny. Joten ihan hyvä että ittelle jäivät, eivätkä pukin konttiin menneet ;)

   Poista
 2. On ne ihanat:) Juuri sellaiset kuin voisin itsekin sohvalle laittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niinu :) Ja nämä oli kyllä miellyttävä tehdäkkin, kun tuosta ontelokuteesta tulee niin ripeästi valmista.

   Poista
 3. Kävin lukemassa viimeaikaisia päivityksiäsi.
  Pysähdyin näiden tyynyjen äärelle ihailemaan. Paljonko sinulla meni 50x50 -tyynyyn ontelokudetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo taisi olla piirun verran pienempiä, mielestäni nuo sisätyynyt oli 45x45. Ja kudetta taisi mennä 700g/tyyny, mielestäni ostin kaksi kilon vyyhtiä. (Anteeksi, muististani on tullut ihan kamalan huono, ja sillä tässä tuota määrää pohdin, enkä ihan varma ole, mutta mielestäni se oli kaksi vyyhtiä, ja niistä jäi melkeinpä kolmannen tyynyn verran yli...)

   Puikot oli kumminkin 10., kokeilin kyllä 8. puikoilla, mutta minun silmään tuo isompi jälki oli miellyttävämpää, 12puikolla tehty taas näytti jo liian väljältä. Kannattaa kokeilla mikä omaan käsialaan sopii. Minä loin näihin 25silmukkaa, ja tein kerroksia sen verran kuin tyynynpäälle oli tarvis. Palasta tuli suorakaiteen mallinen, pitkulainen, ennemminkin kuin neliö. Venyttelin valmiit palat sitten neliöiksi päällysiksi virkatessa. Itse tykkäsin tehdä etu ja takakappaleen erikseen, että sain kaikkiin reunoihin selkeät ryhdittävät saumat, mutta toki päällisen voi neuloa yhtenäkin kappaleena. Ja tosiaan virkkuukoukkulla yhdistin reunasaumat.

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)