torstai 14. maaliskuuta 2013

Haasteellisen Mätsäävää

Löysin kivan paperiaskarteluhaasteen Kortistosta ja tämän kerran haasteena oli "MÄTSÄYS", tarkoituksena  tehdä kaksi toisiinsa sopivaa työtä. Työ sai sopia yhteen jonkin aijemman työn kanssa, tai tehdä kokonaan kaksi toisiinsa sopivaa, mätsäävää työtä. Tarkistin vielä haaste blogin sääntöjä, ja siellä luki että töiksi käy kaikki paperiaskartelujutut, ja siitä se ajatus sitten lähti.


Tein pienen lahjarasian, esim korulle, ja siihen mätsäävän kortin.


Rasian leikkasin ja taittelin liki 20vuotta sitten opettelemani ohjeen mukaan. Onneksi on tämmöinen hamsteriluonnoltaan, ja niinpä vanha kaava tuohon rasiaan löytyi kätköistä. Valitettavasti silloin teininä olen ollut melkoinen huithapeli, joten kaavaan oli iskenyt melkoinen "taiteilijan vapaus", mikä korostui kaavaa suurentaessa, mutta piirsin tuosta sitten samalla vähän siistimmän version. Teippasin pohjasta yhden "lipakkeen" paikoilleen, niin rasia pysyy paremmin muodossaan. Rasia tosiaan on avattava.


Sitten tein kortin. Kokosin kortin tuosta samasta perhospaperista, mitä käytin rasiassakin, ruskeasta rattain kohokuvioidusta paperista, tumman turkoosista samettikoristellusta paperista, mistä leikkasin myös ison sekä pienet perhoset ja laitoin niihin paljon glossya. Alakulmaan tein koristeeksi ruusuja, koristelin niitäkin glossy "kastepisaroilla" ja lehdet sai kimalletta vihreästä kimalleliimasta. Keskelle korttia laitoin vinoon nauhan, mihinkä tein pienen rusetin ja pienin pistoin varmistin, että se varmasti pysyy. Rusetti sai koristuksekseen kimalleliimaa ja yhden Swarovskin kirkkaan kristallin. Muuten kortissa on koristeena pieniä "timantti" koristetarroja ja turkooseja kimalleliimatäppiä.

En löytänyt kivan väristä korttipohjaa varastoistani, niinpä värittelin valkoisen korttipohjan erilaisilla mustetyynyillä, väreinä on ainakin vaalean sinistä, tummempaa sinistä, violettia, vihreää ja metallin hohtoista vihreää. Tuli aikasta kiva.


Ja tämmöiset ne tosiaan on yhdessä. Jos ihmisellä vaikkapa olisi tosi ihana käly, joka kohta täyttäisi Big 40, niin sille kälylle voisi sitten tehdä jonkin kivan korun tonne rasiaan, ja ojentaa nämä yhdessä pellavaisten fuksianpunaisten lautasliinojen kanssa. Kortissa olisi rattaissa ajanhammasta, söpösen suloisia ruusuja [ihan niin kuin se mahdollinen kälykin ois] ja perhosia, mistä se neljäs olisi Big one. Noin niin ku esimerkiksi.

Osallistun näillä töillä Kortiston haaste #21


LISÄYS 15.03.2013 klo 21:00
Tihihiii, tämä kortti ja rasia olikin muidenkin mielestä onnistuneen mätsäävä pari, ja ilokseni vieläpä voitokas :) KIITOS Viralliselle Valvojalle, ja Paperilohikäärmeelle haasteen voitosta.

8 kommenttia:

 1. Voi harmi, kun sulla ei ole sellasta kälystä.
  Eiku. :p


  Tuli tosi kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on se sääli, että meillä on vaan se yksi käly... Ai mutta sehän vähän niin kuin sopis just tohon kaavaan! Ja hei, sillä taitaa ihan kohta olla synttäritkin, ja se taitaa täyttää pyöreitä, kävipäs sopivasti!! :)

   Mustakin tästä tuli tosi kiva, ei ehkä ihan kälyn tyylinen, mutta sitten taas jotenkin ihan kälyn näköinen.

   Poista
 2. Hieno kortti ja rasia!

  Olisipa kiva olla sun käly :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja mulla on kyllä tosi hyvä käly, ollaan tunnettu jo liki 25vuotta. Veikka teki hyvin, kun kälysen kanssa naimisiin meni, ja ovatpa nuo tehneet vielä hirmumukavia lapsiakin :)

   Poista
 3. Kortti ja rasia on kauniit! Toivoisin, ettö joskus itse saisin kortin ja lahjan pakttuna noin kauniisti! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Koo! :) Lahjaa en kyllä ole vielä ajatellut, mutta kerrankin on kortti ja rasia valmiina :D Mä kun oon tämmöinen viimetipan immeinen, niin hämmentävää kun kerrankin oon ajoissa, harmittavan usein jää tärkeillekin kortit antamatta, kun ei siinä sitten juuri ennen lähtöä kerkeä kummoisia väkertämään. Tämä pari otti aikasta paljon aikaa, kun odottelin milloin musteiden, milloin liimojen kuivumista, mutta olikin kyllä ihan kiva tehdä näin ajan kanssa :)

   Poista
 4. Tulipa niistä onnistuneet! Ja onnea haasteen voitosta!

  Kälynen on varmasti hyvin onnellinen saadessaan lahjansa tuossa rasiassa ja tuon koritn kanssa. Minä ainakin olisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mun kälynen on semmonen ihana ja rempsee, rakas ja vaikee - siitä ei koskaan tiiä mitenkä se suhtautuu, poraako se onnesta, vai nauraa hykertelee, vai ahdistuu vanhenemisesta :) Siks just se onkin ihan paras kälynen, kun se on kaikessa viisaudessaan kummiskin erilainen kuin muut, ja silti kosolti samanlainen kuin me siskon kanssa. Semmonen kälynen on iso aarre, kun ihmiset ympärillä muuttuu ja vanhemmatkin vanhustuu <3

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)