sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Saiskos vähän sitä tuoreutta ja terveyttä?

Tänään alkaa pääsiäisviikko. Kantakotini oli jokalailla uskomaton :), ja niinpä perheessäni varsinainen pääsiäisen sanoma on jäänyt rairuohoon, tipuihin, keltaiseen, vihreään, noita-akkoihin, suklaamuniin ja hyvään ruokaan. Kantakodissani oli muutes astiasto jokaiselle suuremmalle juhlapyhälle; juhannuksena syötiin Arabian lemmikkikuvioiduilta kesälautasilta, jouluna pöytään katettiin/katetaan saman firman vanhat ruusuposliinit ja pääsiäisenä pöytään laitetaan Nuutajärven tummanvihreät lasiastiat. Sinänsä hauska juttu, sillä ensimmäiset 12 elinvuottani perheeni kantakoti oli pienen pieni, omakotitalon yläkerta, mutta astioille meillä oli kyllä aina tilaa :)

Mutta niin, eihän mun tätä pitänytkään lähteä muistelemaan, vaan esitellä kun minäkin pääsin tänä vuonna vitsahommiin! Ystäväni kutsui perjantai-iltana heille pitsalle, ja niin kuin kunnon illalliskutsuilla [telkkarin mukaan], niin näilläkin kekkereillä oli ohjelmaa - koristeltiin porukalla loput tyttären virpomisvitsoista.


Ja näin hienoja niistä sitten tuli! Kuumaliima nopeutti kummasti höyhenienkin kiinnitystä, lisäksi vielä piippurassia ja kaikenlaisia koristeita. Siinä sitten liimaillessa näpit palaneina ja joka paikka höyhenissä ystävä (mies) murisi, että nää on kyllä niin julmetun hianoja vitsoja, että näitä ei yhellä kytysellä kinderillä saakkaan. Voinette arvata mitkä munat olivat lapsena minusta kaikkein hienoimpia, ja mitä munia siksi olin itsekkin ostanut palmusunnuntain varalle ;) :D Niinpä piti sitten pikkasen skarpata,


Tein hienojen vitsojen varalle pari softiksesta leikatuin kukin ja perhosin koristeltua pussukkaa, ja muiden mahdollisten yllätysvirpojen varalle jätin noita suosikki suklaamuniani. Täällä meidän naapurustossa ei ole paljoakaan lapsia, ja kun itse olin aijemmin epäsäännöllistä vuorotyötä tekevä pelastajatar, niin lähes aina olin tämmöiset pyhät töissä. Niinpä kotioveni ei ole mitenkään vakiintunut pikkunoitien vierailukohde, mutta lets see, notta josko minäkin vähän tuoreutta sekä terveyttä tänään saisin :) Ai niin, mitäkö noissa yllätyspussukoissa sitten onkaan sisällä? Muutamat pinnit, ja ihan vaan ne kinder-munat, mitkä on mun mielestä edelleenkin parhaita! :))

HYVÄÄ, RAUHALLISTA, KAUNISTA JA HERKULLISTA PÄÄSIÄISVIIKKOA KAIKILLE!

4 kommenttia:

 1. No toivottavasti kävi virpojia, komeet pussukat! Meillä kävi jonnin verran virpojia, ei kyllä hajua määrästä...veikkaisin määrän olevan 10-15 välissä...Poika hoiteli sen puolen kun laittelin synttäreitä. Joskus oon jotain pusseja värkkäilly kanssa nyt oli sitten kinderipalkka "vaan" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ovella kävi kolme virpojaa, noita-akka, pupu sekä vielä naapurin kissa, joten sain sentään vähän tuoreutta ja terveyttä osakseni :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hih, vähän jotain pientä ekstraa, mutta ei sentään hirmuisesti mennyt aikaa niitä värkkäillessä :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)