perjantai 22. maaliskuuta 2013

bling bling Rattoruunu

Minuun iskee aina keväisin "pesän rakennus vimma" ja hirmuinen tahto sisustaa kaikkea, suurta ja pientä. Tänä vuonna tuo vimma iski oikein isosti, ja ihan avoimesti syytän siitä karmivan pimeää syksyätalvea.
Enimmäkseen sentään olen pysynyt pienissä projekteissa, kuten näissä valaisimien vaihdoissa. Ja niinpä sitten ostin makkariinkin uuden, kirkkaamman kattolampun vanhojen tylsän tavallisten spottien tilalle.


Tämmöisen häkkyräin sain kun sainkin lopulta kattoon paikalleen. Lamppu oli ihan kiva, kirkas ja teki kattoon hauskoja varjoja, mutta halusin siihen jotain lisää.


Niinpä tein siimasta, erilaisista kirkkaista ja harmaista kristallilasihelmistä sekä hopeisista puristettavista välihelmistä 21 roikkuvaa "nauhaa", missä osassa oli kuusi helmeä, osassa seitsemän. Sidoin ensin 12 helminauhaa lampun runkoon, mutta asetelma jäi siten vähän suppeaksi, niin irrotin valaisimen katosta ja kiinnitin sen yläpuolelle 20cm  halk. olevan metallirenkaan, mihin lisäsin vielä 9 helminauhaa. Paljon parempi. Valaisin säilyi kepeänä, mutta siihen tuli enemmän jujua, ja nuo kristallihelmet kimaltelevat ihan älyttömän kauniisti niin luonnonvalossa, kuin sähkövalossakin. Me like :)



8 kommenttia:

  1. Upea lamppu sekä tuunattuna että ilman. Tuntuu aina uudelta kun muuttaa tuunausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :) Löysin lampun Kodin1.n alennuksista, taisi maksaa muistaakseni 39euroa, joten jokalailla hyvä ostos oli tuo :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Nanna :) Valitettavasti en kyllä nyt saanut lampusta sellaista kuvaa, että miten hyvältä se näyttääkään luonnossa - tuota ihastuttavan hypnoottista kimallusta on vaikea vangita pokkarikameralla. Mutta kyllä tuosta sentään vähän suuntaa saa, mutta silti pitää päästä sanomaan, että luonnossa se on kyllä paljon upeampi :)

      Poista
  3. Voi kun kiva idea ja blingbling. Uskon, että se on livenä vieläkin valloittavampi kuin kuvassa. Varjotkin näyttää ja täyttää mielikuvituksen. Tosi, tosi kiva! Tietty kivalta tyypiltä tulee vaan kivoja ideoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, sepä se kun on näin valosa ja kirkas ihminen, niin helppohan se on tommosia valosia ja kirkkaita tehdä :D Kiitos ystäväiseni!

      Mä oon katos vähän harjotellut tommosta malttia ja suunnittelua. Nytkin tosiaan tein ensin nuo kristallinauhat tuohon runkoon, pötköttelin sitten sängyssä sitä katselemassa ja miettimässä, että jotain se kyllä vielä tarttis, jotenkin täytyis saada nauhoja ulospäinkin. Sitten muistin nuo renkaat, ne oli 20cm ja 25cm halkasijaltaan, ja taas maltoin suunnitella ja tuo pienempi oli parempi. Eka harmittelin että rengas ei ole lampun rungon värinen, mutta itseasiassa tuo valkonen on hyvä - se häviää valkoiseen kattoon yllättävän hyvin.

      Kaikenlaista sitä taas keksiikin kun suunnittelee ja pohtii ja kokeilee :D))

      Poista
  4. Voi vitsi, kyllä tuli hieno! Ei tarvitse isoa panostusta, kun saa tuunauksella jo ihan erilaisen näköisen. Nyt näyttää paljon juhlavammalta ja "kalliimmalta". :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ceraci, ja se on kyllä juurikin noin kun sanoit :) Jo pienelläkin vaivalla voi saada lisää näyttävyyttä ja lopputuloksesta tulee paljon hienompi. Nyt kun oikein mietin, niin nuo tarvitut n.135 kristallilasihelmeä, metallirengas, siima ja välihelmet maksoivat kaikki yhteensä alta 20euroa, vaikka kristallien kimallusta onkin paljon. Joten oikein onnistunut kasvojen kohotus sanon mä :)

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)