maanantai 24. toukokuuta 2010

Muistan jäätelökesää, u u u uuuu...


 Keväällä alan kytätä ärrän mainoksia sekä pingviini, GB Glace, ja ingman sivuja. Ja sitten alkaa todellinen uhrautuminen hyvän asian nimissä; mikä on tämän vuoden uutuusjätskeistä paras?

Testi on aina tiukka ja tarkka ja täysin yksipuolisesti omaan makuaistiini pohjautuva. Tähän mennessä lista on muokkautunut näin;

1. Oma Mango, Pingviini - niin ihanan kesäinen, mehukkaasta mangosta tulee Afrikka mieleen, ja ihana kermainen jäätelö saa hymyilemään. Tämä tekee sadepäivästäkin kesän.
2. Totally Choco, Ingman- ihanan kermainen ja suklainen jäätelö. Kuorrutus on hauskan "ei lohkeeva", oikein nautinnollinen jätski kahvin kanssa.
3. Valkosuklaa&Vadelma, Classic - valkosuklaa ja vadelma on tosi hyvä yhdistelmä, valkosuklaa on tosin jätskissäkin aikasta makeeta, mutta kirpakka vadelma toimi kivasti kaverina.
4. Wich, Ben & Jerry's - hyvää vanilja jätskiä kahden pehmenneen suklaamurukeksin välissä, toimii.
5. Frutti-laku Mix, Pingviini - päärynä sopi tosi kivasti salmiakkisen lakun kamuksi, tää oli kyllä yksi hauskimmista yhdistelmistä.

Uusista Kingiksistä, mansikka, päärynä ja toffee en oikein tykännyt. Ne maistuu liian esansiselta, kaikki kolme toimisi paremmin jos jätski olisi vaniljajädeä ja siinä seassa mansikka, päärynä tai toffee raitoja. Samoin oli Cornetto Pistaasin kanssa, se oli jotenkin tosi teennäinen maku. Cornetto Love Disc suklaa oli muuten hyvää, mutta tuutin lopussa oli jotain todella ällöttävää pressohilettä tms, mikä ei yhtään sopinut jäätelöön. Magnum Gold?! oli ihan hyvää jäätelöä, mutta ei kyllä mitenkään erikoista. Ja kultainen maitosuklaa oli jotenkin epätodellista, tuli olo että voikohan tuota oikeasti syödä...

Mikä on sinun suosikki uutuus jätski? Entäpä mikä on kaikkien aikojen suosikkisi?

Ai niin, jos voisin, niin lähettäisin nyt sylillisen noita Frutti-laku Mixejä Skotlantiin onnellisille vihreille varpaankynsille ja uusille kihloille. Onnea rakkaat!

11 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Nyt mun ei tartte pohdiskella mikä uutuus maistuu millekki kun en niitä "voi" syödä. Aika hyvään tahtiin oot jo maistellu kun vielä ei oo ees kesäkuu :D
  Tän kesän uutuuksia en tosiaan oo maistellu, mutta tykkään yleensäkin kaikista salmiakki-tai lakritsijätskeistä (yllättäin en muista yhdenkään nimee...:P)

  VastaaPoista
 2. :)) No mutta sitten sä Sanna-Mari tykkäisit tuosta Frutti-laku Mixistä. Ja juu, urakka on toki kova, mutta joskus täytyy uhrautua hyvän asian takia ;)

  VastaaPoista
 3. Pitänee sitä sitten maistaa kun on kesäkuun jäätelön vuoro :D

  VastaaPoista
 4. Hei, tuohan on jo todella ammattimaista arviointia! ("...kirpakka vadelma toimi kivasti kaverina..."). :D

  Mun surma on lakritsi kaikissa muodoissaan. Vanhoja Pietarsaaren jäätelöitä ei aikoinaan voittanut mikään. Heidän lakritsinsakin oli ihan oman makuistaan. Vanha tässä muistelee. Nyt pienen henkilökohtaisen ongelman muodostaa muuten myös jäätelöauto (ti-ti-di-di-di, ti-ti-di-di-di, ti-titti-ditti-dii), joka pysähtyy melkein meidän talon vieressä. Aika paha.

  VastaaPoista
 5. Juu, mä heittäydyn välillä syvälliseksi tärkeiden asioiden äärellä, jäätelö on yksi niistä :)
  Kun olin lapsi, niin meillä kävi kylässä yksi perhetuttu joka oli töissä jätskitehtaalla. Se oli meidän suosikki setä. Joka kesä oli arkkupakastin täys kaikkia uutuus jädejä, ja isän kestosuosikki Kingistä. Voi sitä onnea ja autuutta.
  Ja tuosta jäätelöautosta, etkö nää Mirka tiiä että se soittoääni, ti-ti-di-di-di, ti-ti-di-di-di, ti-titti-ditti-dii, tarkottaa sitä että niiltä on jäätelö päässyt loppumaan? Jopa mun veljen lapsetkin tietää sen.
  (Raasut, salettiin tulee taas trauma.)

  VastaaPoista
 6. Upea blogi! Mitenköhän en ole ennen tänne eksynyt??? Minusta on ihanaa maistella kesän uusia jäätelöitä ja tänä vuonna magnum gold on maistetuiden kärjessä. Eipä kyllä montaa vielä ole maistettukaan. Mä jään nyt odottelemaan koska seuraavat askartelut ilmestyvät tänne blogiin :)

  VastaaPoista
 7. Kiva Sammacco notta nyt tänne kummiskin löysit! :) Ja juu, jotenkin ne uutuus jätskit tekee kesän. Tai no, jätski yleensäkin tekee kesän, mutta hauska on pongailla uutuuksia ja etsiä niistä omaa suosikkia :)

  VastaaPoista
 8. mun suosikkipuuhia keväällä on myös uutuusjätskien maistelu. tän hetken suosikeita ovat kingis toffee sekä mariannetuutti. nams. aina on hyvä syy ostaa lisää jätskiä pakkaseen, kun ikinä ei ole varma että miltäs ne uutuusmaut maistuivatkaan.. :D

  VastaaPoista
 9. Miksei tuota Frutti Laku Mixiä myydä enää😱😰😭😭

  VastaaPoista
 10. Miksei tuota Frutti Laku Mixiä myydä enää😱😰😭😭

  VastaaPoista
 11. Miksei tuota Frutti Laku Mixiä myydä enää😱😰😭😭

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)