sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Päällystetyt laatikot

Olipas kuulkaas neiti 4.vuotiaalla kova tarve pampulalaatikolle. Joulupukki toi hienon, soivan korurasia, mutta oli sitten jo heti joulun jälkeen puhetta että mitäpä jos joskus askarreltaisiin yhdessä semmoinen sopiva pieni laatikko, mikä olisi tarkoitettu vain neidin pampuloille. No nyt vihdoin saatiin järkkäiltyä sopiva viikonloppu, ja apinat tulivat patjoinensa askartelemaan laatikoita.
Kun tyttö on 4,5v ja poika 7,5v, niin kyllä siinä kiirusta pitää kun on kaikki mahdolliset liimat, paperit, nauhat, kukat ja härpäkkeet levällään keittiön pöydällä :) Mutta hienoja tuli meidän laatikoista!

Apinat jaksoivat yllättävän hyvin, varsinkin koristelupuoli oli oikein hauskaa touhua. Laatikoitten päällystämisessä tarvitteen malttia ja valttia, joten täti joutui tekemään ne tylsät kohdat, kunhan ensimmäisillä oli ensin itsekin harjoiteltu (ja opittu että mikä on tylsää).
Ja kyllä, huomasin valtavan aukon askartelumateriaaleissani; tytöille ja pienille pojille on vaikkasta mitä ihanuuksia ja kyllä noista saa vaikkapa mimmosia kortteja taiottua sukulaistätsillekin, mutta ekaluokkalaisille pojille ei meinaa löytyä mitään tarpeeksi rock rockia. Sillä niinhän se menee, kuin poika-apina totesi "oikeesti mun lempiväri ois kyllä vieläkin se punanen, mutta enhän mä voi mitään punasta laatikkoa tehä kun kaikki mun kaverit naurais mua tytöks kun ne tulis kylään." Ja se on kuulkaas ihan turha selittää ekaluokkalaiselle että punanen on hirmukiva väri ja monet pojat tykkää siitä, jos muut nauraa niin ne nauraa ja se on piste.

Mutta tämmösiä hienouksia me saatiin aikaan ja löydettiin kätköistä vaikkasta mitä käyttökelpoista. Tällä kertaa en sinänsä luettele käytettyjä tuotteita, sillä käytettiin vaikkasta mitä, mutta pohjana oli ihan tavallisia askartelukaupasta ostettuja pahvilaatikoita, ja nuo hauskat pilkulliset ja raidalliset pohjapaperit on IKEAn lahjapapereita, mitkä ovat hauskasti kaksipuoleisia. Vaaleanpunaiset balleriinahipot löytyivät ihastuttavasta Carolalta ostetusta askartelupaperista, ja tuo mustalla pohjalla oleva hämähäkinseitti on itse kohokuvioitu. Ja siitä se ajatus sitten lähtikin :)

 
tarroilla koristellut nimet on sutattu pois kuvista

 

tarroilla koristellut nimet on sutattu pois kuvista

Ja tässä viellä pari lähempää kuvaa laatikoista tekovaiheessa, mistä erottuu hienosti pojan itse kohokuvioima hämähäkinseitti (täti vähän auttoi hämiksen kanssa). Jälkimmäisenä kuva siitä syntyneestä pampulalalaatikosta, mistä tämä kaikkialla kimalteleva kimalleliima-ajatus lähti (vai päättyi) :)

 

 

6 kommenttia:

 1. Totta joka sana. Luulen, että poikien on vielä vaikeampi erottua massasta kuin tyttöjen. Jos punainen on tyttöväri, niin se ON tyttöväri - siinä ei auta mikään! Mä olen hankkinut kaikenlaisia pääkalloleimoja ynnä muita hämähäkinseittejä juuri siitä syystä, että esim. herttaiset autot tai pikku Puuha-Petet ei tunnu enää kolahtavan edes 4-vuotiaaseen. Pitää olla rockia ja mustaa ja luurankoa, koska kavereillakin on...
  On kyllä upeat laatikot! Kyllä nuo Pikkuapinat muistavat aikuisenakin vielä, kuinka tädin kanssa askarreltiin ja oli kiva viikonloppu!

  VastaaPoista
 2. Sinulla on ollutkin siten vauhdikas päivä "naperoiden" kanssa :o)

  Lapsenlapsillanikin on omat salaisuus laatikkonsa täällä mummilassakin, ja ovat jättäneet ne tänne nyt kun ovat isompia, mutta niitä onkin sitten kiva penkoa kun käyvät täällä.
  Kymmenvuotia lapsenlapseni pienenä soititikin kun halusi tulla kylään ja kysyi "koska minä mummi pääsen sinun laatikoita tonkimaan" niistä laatikoista voi tulla vielä vaikka kuinka tärkeitä :o)

  Auringonpaistetta sinne sinunkin kotokulmillesi :o) ps, täällä paistaa niin kirkaasti että silmiä häikäisee.

  VastaaPoista
 3. Hih, laatikoista tuli kyllä kivoja!! Ja joku on näemmä liippassut piristykseksi punaista kimalleliimaa sohvaankin... Noh, saahan nuo sohvan istuintyynyt käännettyäkin jos jotain ahdistaa, nyt se on vain hauska muisto kivasta viikonlopusta :)

  Ja niin, meijän mukelot on sellaisia marakatteja ja naurattajia ja onnellisia kaikki, pienet siskot ja tädin mussut ja hela jengi, että ne on siksi ihan vaan apinoita ♥

  VastaaPoista
 4. Ihania...tulee lapsuusmuistot mieleen ja perhepäivähoitajani, jolla oli lipaston laatikollinen erilaisia askarteluja ja sain sieltä aina valita, mitä halusin tehdä. Se oli taivas.
  Odotan innolla, että pääsee oman nassikan kanssa touhuaan. Varpusen sivuilla oli tehty oikein hienoja juttuja Pikku-Varpun kanssa ihan soseella tms. Vappuaattona pitäisi tämän sukupuoltaan jemmaavan toukan tulla maailmaan...
  T:Sofia

  VastaaPoista
 5. Kiitos tädille! Ihanaa, että lapsilla on mahtavia aikuiskavereita (kuten lapset itse kekseliäästi ovat sanoneet), joiden kanssa touhuilla sellaista mihin äidillä ei kärsivällisyys riitä. :-)

  Kälynen

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)