keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Kangasruusu

Tässä päivänä muutamana kokeilin tehdä kangasruusun, sillä ajatuksella että käyttäisin sitä laukun koristeena. No mutta päätinkin tehdä vihreän laukun ja tarvitsen siihen ruskeat koristeet, mutta siitä sitten joskus myöhemmin, jahka saan jotain muutakin valmiiksi kuin kasan suunnitelmia :)

Mutta tässäpä tämmöinen yksinkertainen vihreä kangasruusu.


Ostin askartelukaupasta (Sinellistä) valmiita kankaisia terälehtiä, vaaleanvihreänä. Terälehtiä näytti olevan kymmenissä väreissä, joten kukin voi tehdä ihan minkä värisiä kukkia tahtoo.
EDIT: terälehdet olivat silkkiä, ja värinä omenanvihreä, löydät ne, ja muutkin sävyt täältä.
Ostin myös Versafinen tumman vihreää leimaväriä, koska se ei ole kuivana vesiliukoista. Väritin n.20 eri kokoista terälehteä suoraa leimavärillä, "lääppimällä" leimaväriä terälehtien pintaan, osaan enemmän ja osaan vähemmän. Annoin kuivua seuraavaan päivään.


Aloitin kukan teon liimaamalla yhden terälehdistä rullaksi lyijykynän ympärille, väritetty puoli päällepäin. Käytin kuumaliimaa nopean kuivumisen vuoksi, mutta varoin liimaamasta aloitusrullaa kiinni kynään. Sitten aloin kiinnittämään terälehtiä yksi kerrallaan, liimaten ne lomittain aloitusrullan alareunaan. Seuraava terälehti meni aina vähän edellisen päälle.


Tein kerroksia niin monta että kukka alkoi muistuttamaan ruusua, viimeiset terälehdet liimasin siihen kohtaan missä ne näytti hyvältä, eli katselin mimmoinen kukkasesta oli tulossa ja mihin kohtaan tarvitsin lisää terälehtiä tasapainottaakseni kukkasta. Lopuksi painelin terälehtiä vähän enemmän auki, ja otin kukan irti kynästä. Keskelle työnsin kultaisia heteitä, ja liimasin ne kukan pohjasta kuumaliimalla kiinni. Valmis kiinnitettäväksi hakaneulaan taikka suoraan esim. laukkuun.

9 kommenttia:

 1. oijoi, tosi nätti :) olen aina ihmetellyt mihin noita terälehtiä voisi käyttää, nyt tiedän.

  VastaaPoista
 2. Olipa hyvät ohjeet, KIITOS! Tuli muuten mielettömän upea tuolla versafinella väritettynä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos :)
  Minustakin tuo leimavärillä terälehtien tummentaminen oli hyvä idea, ja siitä syntyi hauskan eloisa pinta kukkaan. Toisaalta olisi voinut kokeilla jotain ihan muutakin väriä terälehtien korostamiseen, esim kultaa.
  Ja tärkeintä kukan teossa on tosiaan välttää kuumaliimalla itsensä telomistaa, ja varoa ettei vahingossa liimaa terälehtiä kiinni tukikynään ;)

  VastaaPoista
 4. Upea ruusu ja selkeä hyvä ohjeistus :)

  VastaaPoista
 5. Kauniisti syventää tuo tumma väri.. Nätti ruusu, hyvin sopisi käsilaukun tms piristykseksi!

  VastaaPoista
 6. Ja mä rupesin miettimään, että noistahan tulisi aikas upea kranssikin, tosin taitaa jo yhdessä olla aika paljon hommaa. Mutta jos laittaisi vaikka muutaman ruusun ja sitten jotain muuta, esim. nauhaa. *Pohtii täällä itsekseen*

  VastaaPoista
 7. Itseasiassa ruusut eivät ole lainkaan työläitä. No toki leimavärin kanssa suttaaminen otti aikansa, mutta sitä voi tehdä sarjatyönä, taikka halutessaan jättää kokonaan tekemättä. Ainoa mikä rajoittaa ruusukkeiden käyttöä, on niiden melko kookas koko. Itse laittaisin niitä vaikkapa hiuslenkkiin koristeeksi, taikkapa pikkupussukkan jujuksi, taikkapa vaikkapa kumppareiden varsia ihastuttamaan :) Sisustuksessa käyttäisin niitä niin kuin nyt kangasruusuja sisustuksessa käytetään (eli en mihinkään :D)))

  VastaaPoista
 8. Oi miten ihana ruusu, todella kaunis. Ja todella selkeät ohjeet, kiitos niistä =)

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)