keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Päivitetty ikkunakranssi

Minulla roikkuu yleensä olohuoneen ikkunassa joku kranssi. Mielestäni se tuo paljon ilmettä ikkunaan, ja antaa samalla jonkin verran näkösuojaakin. Tai niin minä ainakin kuvittelen :)

Päätin päivittää tämän aijemman vihreän ikkunakranssin. Ja enpäs edes muistanut, mutta olen päivittänyt samaisen kranssin jo aijemmin, ihan aluksi se oli tällainen vihreä perhoskranssi. Ollaanpas sitä nyt kierrätyksen ytimessä :) Muita koristelemiani kransseja löytyy täältä blogista tunnisteen "kranssit"-alta.

Ensin poistin kranssista muut aijemmat koristeet, paitsi oksan.


Tein kranssia varten paljon kukkia. Leikkasin BigShotilla Tattered Florals-stanssia apuna käyttäen isoja, keskikokosia ja pieniä kukkia. Keskikokoisten kukkien terälehtiä leikkasin enemmän auki saksilla. Värjäsin kaikkien kukkien reunat DI Vintage Photo-musteella, ja annoin kuivua. Kostutin kukat suihkauttamalla niitä vedellä, ja ryttäsin ne terälehdet sisään taitettuina mytyiksi.


Avasin mytyt varovasti auki kun ne oli vielä kosteita, ja annoin kukkien kuivua rauhassa.


Kokosin "terälehdistä" valmiita isoja kukkasia; liimasin yhteen limittäin kaksi isoa kukkaa, kaksi keskikokoista kukkasta ja kaksi pientä kukkasta. Taittelin ruttusia terälehtiä vähän enemmän auki, tarpeen mukaan, ja pyöröpää työkalulla painoin joitain kukkasia enemmän kupilleen. Tein myös pienempiä kukkasia yhdistämällä kaksi keskikokoista kukkasta ja kaksi pientä kukkasta. Osasta pieniä kukkasia tein terälehtiä ulospain kihartamalla yksittäisiä pieniä kukkia. Kunkin kukan keskelle laitoin vihreäsävyisen puolihelmen keskustaksi. Vihreitä lehtiä muotoilin muotoilutyökalulla kuperammiksi, ja tein niihen myös "viiltoja" lehtiruodeiksi.

Kranssin pohjalle/sivuille liimasin kuumaliimalla ensin erilaisia höyheniä, ja sitten tekämäni kukat. Lisäsin kranssiin vielä uudet "lintuvanhemmat".


Lintu ja kukat.
 
 
Koko kranssi aurinkoisella parvekkeella kuvattuna.
 
 
Ja illan hämyssä ikkunassa kuvattuna.
 
 
Joskos tällä ikkunakranssilla taas pari vuotta mentäisiin, ennen seuraavaa päivitystä, ainakin nyt tämä miellyttää silmää isosti :) Tässä vielä kuvat aijemmista versioista;
 
Ikkunakranssi 2011
 
Ikkunakranssi 2009


6 kommenttia:

 1. Tuossa illan hämy -kuvassa näyttää tositosi kauniilta!! Oi, mäkin haluan tehdä Jotain.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Kiitos! :) Aijempi kranssi alkoi jotenkin ärsyttämään silmää, ja näytti niin valjulta, että päätin kokeilla josko siitä saisi nypittyä aijemmat kuumaliimaukset pois. Hyvin sai. Olihan noissa kukissa melkonen väsääminen, mutta sujuvasti ne siinä telkkasarjoja digboxilta purkaessa syntyi. Edelleenkin olen sitä mieltä, että kyllä kannatti :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Kepposka! :) Sun kanssa tästä taisi ollakin jo aijemmin puhetta, mutta niin, eiks kannattanutkin lähteä räpeltään! :))

   Poista
 3. Kylläpä tuli kaunis, kelpaisi tännekkin! Ja mahtavia kakkujuttuja edellisessä. :)
  Oikein mukavaa viikon jatkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina, juurikin tässä sitä tuossa talven likastamassa ikkunassa vilkuilin, ja kyllä tuo kranssi oikein kivalta näyttää :) Nuo siskon kakkujutut on kyllä tosi kivoja, sillä niitä tännekin esille laitoin.

   Aurinkoista ja ihanaa tätä viikkoa sinnekin! <3

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)