perjantai 21. maaliskuuta 2014

Annetaan kansalle kakkuja

Siskoni tekee hienoja kakkuja. Joistakin niistä olenkin jo kertonut täällä, ainakin maailman maistereiden kakusta on ollut juttua, ja Timppa-lammas kakusta. Timppa kakun hän teki pienelle tytölle, jonka ristiäisiinkin siukku teki aikoinaan kakun, ja lupasi silloin, että hän tekee aina ja niin kauan kakut tytön synttäreille, kun tämä vaan haluaa :) Viime vuoden Kimmo-Kuu kakkukoristeesta en löytänyt nyt kuvaa, mutta tässäpä pari muuta siukun tekemää kakkukoristetta.Nelivuotissynttäreille toiveissa oli oktonautti kakku, ja semmoinenhan siitä sitten tulikin! Oktonautit taustoinen on sokerimassaa, alareunassa on keksimurua hiekkana, ja ympäriinsä on sokerihelmiä kuplina, niin kuin sankarittarella oli toiveissa :) Sankarittaren äiti oli leiponut ja täyttänyt kakun, minkä siukku sitten päällysti ja koristeli.


Tämä kakku oli maailman parhaalle veljenpojallemme. Käly oli leiponut ja kuorruttanut herkullisen kinuskikakun, jopa kermavaahdonkin pursottanut (tuo "jopa" oli siis kälyn oma sana ;)). Poika oli tilannut tädiltään kakkukoristeen, ja siukku teki sopimuksen mukaan sokerimassasta kakun päälle, pojaan juurikin 11v lahjaksi saaman hienon kitaran. Olisittepa nähneet veljenpojan ilmeen (tai veljemme), kun näkivät tuon skitan :D


Ja siis minullahan on todellakin se onni, että ympärilläni on monia hirmuhyviä leipureita! :) Valitettavasti tämä kuva on ihan onneton, vasempaan ylänurkkaan jää pitsat piiloon ja suklaajuustokakku, valkosuklaavaahdolla kuorutettut banaanimuffinsit, porokakku ja lohikakku sentään jotenkin tästä näkyvät, mutta nämä, ja niin kuin tuo ajempi kinuskikakkukin on tosiaan kälyni tekemiä. Ihan valtavan hyviä!! Ja sillä tämä kuvakin on ihan roiskastu, kun väki oli tulossa jo ottamaan, niin en kerinnyt tarjottavia paremmin kuvaan mallaamaan, kun oli kiirus herkuttelemaan :)

Tätimme siirtyi tässä taannoin seitsemännelle vuosikymmenelle, ja juhlisti sitä koko suvun voimin. Täti ei halunnut mitään lahjoja, mutta esitti toiveet, että isosiskonsa tekisi lusikkaleipiä, kerta isosisko oli aikanaan perinyt suvun parhaan lusikaleipä-lusikan. Toisena toiveena oli, että isoveli tekisi synttärikakun heidän äitinsä (eli mummuni) ohjeen mukaan - väliin tulee siis luumuhilloa ja banaaniviipaleita, joka puolelle paljon kermavaahtoa sekä koristeeksi raastettua suklaata :D Ei lainkaan niin karmiva yhdistelmä, kuin voisi kuvitella... Isoveli, eli siis isäni, tilasi siskoltani kakun päälle koristeeksi kipsatun käden. Tätini on vähän murenevaa sorttia, ja tällä kertaa juhlan kunniaksi hänellä oli tosiaan käsi taas paketissa, ja siitä tämän kakkukoristeen tarina.


Ja tästä koristeesta löytyy oikein vaihekuvia kamerastani, koska tätä teimme yhdessä siskon kanssa.


Kipsin "lasikuitupinta" tehtiin tarlatiinin yli kaulitsemalla, ja tähän hätään kyseistä harsokangasta ei löytynyt kuin juhlamekkoni alushameesta :D Hyvin onnistu.


Ja tietenkin kipsattaessa on hyvä muistaa kunnon pehmusteet ;) Kun sormenpäihin painoi työkalulla kynnet näkyviin, niin kädestä tuli hetkessä (karmivan) aidon näköinen.


Ja vielä yksi sisareni tekemä kakkukoriste. Lankomiäs täytti tässä juurikin pyöreitä, ja tämä sokerimassasta askarreltu koriste meni hänen synttärikakun päälle :)


Että semmosia. Josko tässä nyt on omat leipomiset olleetkin vähän vähemmällä, niin onneksi sentään välillä on saanut "vähän" maistella muiden tekemiä herkkuja, ja noita herkuttajia meillä riittää - voi mua onnellista! :)

4 kommenttia:

 1. Mielettömän hienoja ja kekseliäitä kakunkoristeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! :) Minusta tuo oktonautit oli tosi hieno. Neiti neljä veen toiveet vaihtuivat tiheään, mutta oktonauttikakku oli se, mihinkä melkein joka kerta päädyttiin. Ja tytöllä oli kyllä ihastuttava ilme, kun tuon kakkunsa näki - lapset ei tunnetusti esitä, tai ihastele yhtikäs mitään, mikä heidän mielestä ei ole ihanaa, mutta tuo kakku ihan selvästikkin oli :) Ja siis kyllä nuo muutkin koristeet on kyllä tosi hienoja, siukulla on paaaaaaljon kaikkia työkaluja, millä noita kakkujuttuja tehdä, ja siihen kun lisää vielä rutkasti hyviä ideoita ja näppärät rähmäkäpälät toteuttamaan, niin avot! :D

   Poista
 2. Vau mitä kakkuja, tosi hieno tuo oktonauttikakku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, oktonautti on kyllä munkin suosikkeja, ja noista aijemmista ehkäpä toi Timppa-lammas :D

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)